Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nakládaný HERMELÍN s domácíma bulkama - Dušené RYBÍ FILÉ v hořčičné omáčce - Jak si namíchat KOŘENÍ

7. 1. 2007

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

wink,,Vařte s chutí !" wink

Nakládaný hermelín s domácíma bulkama

Těsto na bulky je dost řídké a musíme se připravit na to, že se bude lepit na ruce. Bulky ale budou nadýchané.

Doba přípravy: - Počet porcí: 5
Suroviny:
Hermelín 3 ks
česnek 5-6 stroužků
chilli papričky
Na housky:
hladká mouka 2 a 1/4 hrnku
sušené droždí 1 balení
cukr 1 lžička
sůl 1 lžička
plátky anglické slanina nebo sýra
Postup:
1

Hermelíny naporcujeme na trojúhelníčky, česnek a chilli papričky nakrájíme na plátky a kolečka. Suroviny vyskládáme do uzavíratelné mísy nebo láhve, zalijeme olejem, aby byl sýr potopený, a necháme odležet.

2

Domácí bulky: mouku, droždí, cukr a sůl smícháme dohromady, zalijeme 250 ml vody a necháme vykynout. Když je těsto aspoň po půl hodině vykynuté, vytvarujeme bochánky. Na každý dáme plátek slaniny nebo sýra a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce

Ingredience: 400 g pórku, sůl, 4 kousky rybího filé, 1 bobkový list, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce pikantní hořčice, pepř, 1 lžička citronové šťávy, kerblík, hrubě mletý pepř na posypání, plátky citronu na ozdobení.

 

Postup přípravy: Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme. Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek. Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,O koření s Marií Pravdovou"

,,Jak si namíchat koření"

,,Paní Pravdová se věnuje bylinám od dětství a vytváří speciální směsi nejen na zvěřinu. Dozvíte se mimo jiné i to, proč bychom všichni měli kořenit kurkumou."

Hobby naší doby 9.1.2011 - zadejte do vyhledávače:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/210562223000002-hoby-nasi-doby/video/140556

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo