Nakládaný HERMELÍN s domácíma bulkama - Dušené RYBÍ FILÉ v hořčičné omáčce - Jak si namíchat KOŘENÍ
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
,,Vařte s chutí !"
Nakládaný hermelín s domácíma bulkama
Těsto na bulky je dost řídké a musíme se připravit na to, že se bude lepit na ruce. Bulky ale budou nadýchané.
Hermelíny naporcujeme na trojúhelníčky, česnek a chilli papričky nakrájíme na plátky a kolečka. Suroviny vyskládáme do uzavíratelné mísy nebo láhve, zalijeme olejem, aby byl sýr potopený, a necháme odležet.
Domácí bulky: mouku, droždí, cukr a sůl smícháme dohromady, zalijeme 250 ml vody a necháme vykynout. Když je těsto aspoň po půl hodině vykynuté, vytvarujeme bochánky. Na každý dáme plátek slaniny nebo sýra a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Ingredience:
Postup přípravy: Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme. Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek. Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
,,O koření s Marií Pravdovou"
,,Jak si namíchat koření"
,,Paní Pravdová se věnuje bylinám od dětství a vytváří speciální směsi nejen na zvěřinu. Dozvíte se mimo jiné i to, proč bychom všichni měli kořenit kurkumou."
Hobby naší doby 9.1.2011 - zadejte do vyhledávače:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/210562223000002-hoby-nasi-doby/video/140556
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo