Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádková polévka z TVARŮŽKŮ - MARINÁDA na cokoli - HARLEKÝNSKÁ VEKA - KÁVA Akapulko a Advokátská KÁVA - Andaluzská OMÁČKA

11. 2. 2010

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

,,Pohádková polévka z Tvarůžků“

 6 koleček tvarůžků, máslo, pažitka nebo petrželka i sušená, trochu soli, trochu Sladké nebo Pálivé mleté červené papriky. Na kostičky osmažený chléb.

Kolečka tvarůžků nakrájíme na menší kousky a smícháme se stejným množstvím másla, pažitky či petrželky, troškou soli a s paprikou na kašičku. Pak tuto směs rozdělíme do hlubokých talířů a zalijeme vroucí vodou.

,,Polévka dodá ztracenou sílu a je velmi sytá a uvidíte, že si doopravdy pochutnáte !“

Recept je od otce Cyrila z moravského poutního místa Dub.

,,Tarůžky nebo-li syrečky - staré osvědčené jídlo - přetrvávají dodnes !"

,,Víte, že je EU chtěla zakázat !!!"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Absolutně NEJ… MARINÁDA na cokoli"        

Ingredience: 2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 dl oleje, 2 lžičky Maggi, lžíce medu, 1-2 lžíce kečupu a 1 lžíce hořčice, po lžičce (nebo podle chuti) kari, majoránky, organa a trochu méně máty a drceného rozmarýnu - případně podle chuti osolit a opepřit.

Postup přípravy: Cibuli a česnek ustrouháme, přilijeme a přisypeme ostatní ingredience a smícháme. Použijeme ponorný mixér, takže cibuli rozkrájíme na kousky a hodíme do vyššího kelímku, přidáme vše ostatní a rozmixujeme na kaši. Na všem je tato marináda absolutně Nej....

Harlekýnská  veka          

Ingredience: 1 veka, 2-3 lžičky sardelové pasty, 200 g másla, 150 g šunky, 50 g uherského salámu nebo 1 nožka nějaké Zámecké - pikantnější - klobásky, 150 g uzeného masa, 2 vejce natvrdo, 2-3 kyselé okurky, 50 g sýr Eidam

Postup přípravy: Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty}. Do zbylého sardelového másla přidáme nahrubo strouhaný sýr, na drobné kostičky nakrájenou šunku, uherský salám, vařené uzené maso, vařená vejce, nastrouhané kyselé okurky. Poloviny vymazané veky naplníme nádivkou ( lehce - tak 2 mm nad okraj) a pak spojíme veku k sobě a zabalíme do alobalu a povážeme motouzem. Necháme v lednici uležet do druhého dne. Krájíme na cca 1 cm silné plátky a podáváme.

 

Káva Akapulko 

   Výsledek obrázku pro káva akapulko     

Ingredience: 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce moučkového cukru, 1/2 šálku vody, 1 lžíce rumu, 1 lžíce citrónové šťávy, 4 kostky ledu.

Postup přípravy: Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citrónovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako osvěžující nápoj.

Výsledek obrázku pro kávy

  Advokátská káva         

Ingredience: 100 ml překapávané kávy nebo zcezené černé kávy, 3 lžíce vaječného koňaku, cukr, šlehačka na ozdobu, 1 lžička strouhané čokolády.

Postup přípravy: Kávu nalijeme do šálku nebo sklenice, přidáme vaječný koňak, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Andaluzská omáčka    

Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citrónové šťávy, sůl, pepř.

Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citrónovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě. Počet porcí 4.

,,DOBROU CHUŤ !"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Miluji Tvargle !

(FraBa, 15. 10. 2011 16:15)

Obaluji je jako řízky ... a je to mňamka - fakt ! Doporučuji všem kdo jedí Tvragle ! Vůni zdar ...