Jdi na obsah Jdi na menu
 


Banánová BÁBOVKA - Bezmasé zapékané BRAMBORY - Biskupský CHLEBÍČEK

7. 1. 2007

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Není nad Českou kuchyni !"

 

Banánová bábovka        

 

Ingredience: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 3-5 banánů, 100 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 100 g vlašských ořechů.

Postup přípravy: V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut.

 

Bezmasé zapékané brambory         

 

Ingredience: 1 kg syrových brambor, 1-2 pórky, 300 g žampionů, Tatra mléko, sůl nebo vegeta, pepř.

Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou vrstvou brambor. Opět osolíme a opepříme. Zalijeme Tatra mlékem a dáme do trouby asi na 1 hodinu, dokud nejsou měkké.

   Biskupský chlebíček       

Ingredience: 150 g hladké mouky, 120 g tuku (Hera), 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, tuhý sníh ze 4 bílků, 1/2 prášku do pečiva

Náplň: 100 g posekané čokolády na vaření, 1 balení rozinek, 2 dcl (sklenka) sekaných ořechů

Postup přípravy: Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dáváme do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO