Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znamení kříže - Karty nelžou - Záchrana - Medailonek - Záhadná koule - Příroda, mocná čarodějka - Provázenost čísel

3. 2. 2008

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Obrazek

 ... ZNAMENÍ KŘÍŽE - ZNAMENÍ KŘÍŽE ...

,,Nikdy jsem nevěřil na znamení osudu a přísahal bych, že se nic takového neděje. A přece. Teď vše vidím jinak i když je má zkušenost pro mě velmi bolestná. Těžce se mi roznemohla manželka, přesto jsem doufal, že se vše v dobré obrátí, Jednoho dne jsem byl, ale venku a jak tak jdu, najednou mi něco našeptává : ,,Podívej se na horu." Nad sebou jsem na obloze uviděl černý kříž. Po několika vteřinách jsem se podíval znovu, kříž však už mezi tím zmizel. Přepadly mne trudné myšlenky, které se posléze také naplnily. Manželka mě opustila, zemřela."

( Zážitek ze Šumavy )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... KARTY NELŽOU - KARTY NELŽOU ...

..Před několika lety jsem se rozhodla zajít za kartářkou. Měla jsem smíšené pocity. Na stěně pokoje ,,mé" kartářky visel zasklený živnostenský list a oznámení, že předpověď na pět let stojí 150,- Kč. V mých očích visel velký otazník, ale jen do chvíle, než jsem sejmula karty podle pokynů paní kartářky. Pozorně jsem naslouchala a mé pochybnosti byly ty tam. Po dobu dalších pěti let se předpověď kartářky postupně naplňovala a také poslední informaci této vědmy jsem ani trochu ,,nebrala." Prý mě čeká velká výhra v posledním - pátem roce po věštbě. Tak tomu jsem skutečně nevěřila. Realita se, ale ošálit nedá. Poslala jsem jeden veršovaný slogan do soutěže a vyhrála auto ! Kartám už teď věřím stoprocentně !"

( Věra N., Nýrsko )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... ZÁCHRANA - ZÁCHRANA ...

,,Před 35 léty jsem pracovala v pekárně. Po noční směně už kolem půl šesté ráno jsem mohla zalézt do postele, protože domů jsem to neměla daleko. Usnula jsem obvykle velice rychle. Jednou se ale stalo, že jsem náhle ve spánku uslyšela a snad i viděla maminku, jak klepe na okno a volá moje jméno. Bydlela jsem v přízemí a maminka žila asi o kilometr dál. Vstala jsem tehdy a odemkla dveře na chodbu a čekala až se maminka objeví, ale nějak nešla a tak jsem vyběhla před byt, ale nikdo tam nebyl a před domem také ne. Napadlo mě okamžitě, že maminka potřebuje moji pomoc, že mi dala znamení. Rychle jsem se oblékla a spěchala k ní. Dveře jejího bytu byly zamčené a klič ze vnitř v zámku a na mé bouchání žádná odezva. Sousedi mi poradit nedokázali, požádala jsem o pomoc policii. Vnilkli dovnitř oknem a zavolali záchranku. Maminka si poležela na ARU a měla prý veliké štěstí, že kdyby se dostala do nemocnice o půl hodiny později, byla by její záchrana nemožná. Maminka žila ještě dalších 10 let a já byla vděčná své předtuše."

( Blažena V., Jeseník - Lázně )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... MEDAILONEK - MEDAILONEK ...

,,Když mi přišel na podzim loni dopis s výzvou, abych se dostavila na vyšetření prsů na mamografu, netušila jsem, co mě potká. Ovšem po vyšetření posléze následovala hrozná diagnóza - rakovina. Dělala jsem ze sebe hrdinku, ale ruce se mi třásly jako nikdy předtím. Největší strach jsem měla, ale o manžela a také o mé zvířecí miláčky. Primář onkologie mi sdělil, že je nutné provést operaci, co nejdříve. Před operaci mě doma navštívila má přítelkyně. Přinesla mi knihu a do ruky mi vtiskla posvěcený medailonek svaté Panny Marie, aby mě ochraňoval a ten jsem si dala vedle křížku na řetízek, který nosím. Večer jsem oba přívěsky držela v ruce a prosila o odvahu a sílu. V den Všech svatých byl ale ráno na řetízku jen křížek. S manželem jsme prohledali celou ložnici a medailonek nikde. Sedla jsem si zničeně v kuchyni na židli a k svému úžasu náhle zjístila, že medailonek je zpět na řetízku na mém krku. Rozplakala jsem se z radostí. Manžel prohlásil, že kdyby nebyl toho svědkem tak neuvěří. Dodnes nevím, co se tenkrát dělo, jisté je ale to, že operaci mám již za sebou a čeká mě ozařování. Mé díky patří všem, kteří se za mně v den operace modlili a mysleli na mě. Jsem šťastná, že jsem se mohla vrátit do života, kterého si vážím více než dříve. Miluji celým srdcem a proto bych chtěla všem děvčatům a ženám vzkázat, aby případné vyšetření zbytečně neodkládaly. Život utíká jako voda a nic se nedá vrátit zpět."

( Marie M., Bánov )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... ZÁHADNÁ KOULE - ZÁHADNÁ KOULE ...

,,Před osmnácti léty jsme se vraceli autem v letním parnu od vody domů do Přerova. V poslední zatáčce před začátkem města jsme museli zůstat stát. Asi padesát metrů před autem běžela po silnici jasně žlutá koule o velikosti kopacího míče. Zjevení jsme pozorovali několik minut, protože znehybnělo a nehlučně setrvávalo na jednom místě. V obavách, co to může být, jsme nakonec auto otočili a vrátili jsme se domů oklikou. Občas na to vzpomínám - vypadalo to jako, když slunce spadlo z oblohy. Napadlo mě, že je to kulový blesk, ale tak valiký ?"

( Z. Baďurová - Přerov )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... PŘÍRODA, MOCNÁ ČARODĚJKA - PŘÍRODA, MOCNÁ ČARODĚJKA ...

,,Chodívám na procházky se svým pejsekem do polí, obdivuji horizonty v dáli a kochám se krásou přírody kolem. Před dvěma léty jsem se stala svědkem zvláštní hříčky přírody. V parném letním dni, bylo to už v odpoledních hodinách, se náhle obloha zatáhla a spustil se několikaminutový déšť. Opět vysvitlo sluníčko a já se rozhlížela, odkud se vynoří duha. Dočkala jsem se. Rodila se přímo přede mnou. Na samém počátku byly její barvy mdlé, ale jak se její oblouk prodlužoval, barvy se zjasňovaly. Šla jsem pomalým krokem a hleděla nadšeně vzhůru. A když jsem se dostala do určitého místa, zjístila jsem k svému úžasu, že za tou první duhou je ještě jedna. Stejně dlouhá, jen barvy byly málo zřetelné. Byla to nádhera, ještě nikdy jsem se mezi duhami neocitla. Možná je to bežné, ale pro mě je příroda mocná čarodějka."

( Zážitek z Moravy )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... PROVÁZENOST ČÍSEL - PROVÁZENOST ČÍSEL ...

,,Pro někoho je číslo třináct záhadou, někdo se ho bojí, z jiným to ani nehne. Moje sestra má s tímto číslem spojený celý život. Vdávala se 13.dubna v pátek, sňatek dlouho nevydržel. Při tom přímo na svadbě zemřela naše babička. Potom si sestra koupila auto a také třináctého v pátek a hned jak bylo v kalendáři třináctého opět pátek ji někdo automobil ukradl. Já jsem vliv třináctky takto nepocítila, ale když se něco děje, je to na datum sedmadvacátého. Dvacátého sedmého května byl manžel brutálně přepaden, lékaři mu dávali jen malou naději na přežití. Byl v komatu, oslepl a ohluchl, hrozilo oslepnutí a trvalé ochrnutí mozku. Byla jsem v té době v jiném stavu a po třech měsících se nám dvacátého sedmého srpna narodilo třetí dítko, dcera Markéta. Podotýkám, že i další dítě, starší syn je narozen dvacátého sedmého, ale října. Soud s pachateli, kteří přepadli mého manžela se odehrál dvacátého sedmého března a potom později dvacátého sedmého srpna. Proč se to všechno děje - nevím. Je to asi provázanost čísel a osudu."

( Svaťka z Pohořelic )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

... OHNIVÝ DISK - OHNIVÝ DISK ...

,,Jsem přesvědčen, že jsem se před mnoha lety setkal s UFO. Tehdy  jsem v roce 1955 brzy ráno spatřil na obloze oranžově zářící disk. Letěl poměrně nízko, ani jeho rychlost nebyla příliš vysoká. Sledoval jsem jeho pohyb od Buchlova směrem k Luhačovicím, zůstaval za ním slabý proužek dýmu. Nešlo o přelud, viděl to také další občan z vedlejší obce čtyři kilomatry vzdálené."

( Alois M., Bílovice )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

...VELKÁ VODA - VELKÁ VODA ...

,,Zdál se mi živý sen, že je všude spousta vody a my ujíždíme někam pryč, daleko. Do týdne 13.8.2002 se to stalo. Byli jsme nachystáni na cestu do Chorvatska, ale nedostali jsme se na místo hromadného odjezdu zájezdu. Stoletá voda zaplavila i Prahu."

( Svatava )

Obrazek

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO