Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archanděl GABRIEL

6. 1. 2010

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Obrazek

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

 

,,Archanděl GABRIEL"

Obrazek

 

,,Gabriel má svátek 24.března. V judaismu toto jméno náleží jednomu z archandělů - strážných andělů izraelského národa, zároveň je i však chápán jako anděl smrti. Jsou mu přisuzovány následujíci atributy - oheň, zlato, stříbro a Měsíc. Podle některých legend byl právě GABRIEL vyslán spolu s MICHAELEM, aby potrestali obyvatele Sodomy. V křesťanství hraje Gabriel důležitou roli při zvěstování Panně Marii o vtělení jejího syna - Ježíše Krista. Křesťanská ikonografie mu přisuzuje lilii."

,,Gabriel je ,,Síla" nebo ,,boží plodná síla." je archandělem bílého záření. Vzestupu. Gabriel je strážcem říše Jesodu, která je podřízena Měsíci a vodě. Je také pokládán za anděla, jenž ovládá 5. dům z 28 domů Měsíce."

,,Gabrielovi andělé jsou nebeskými zástupci, kteří jsou podřízení archandělovi Gabrielovi a putují z příkazů vzkřísení, očištění, harmonie a krásy. Jsou strážci proměny a nového začátku."

 

Obrazek

Archanděl GABRIEL

,,Gabriel – Andělský vládce pondělka, Měsíce (měsíčních cyklů) a paprsku krémově bílé barvy."

Naděje, sny a aspirace

,,Gabriel vládne měsíčním cyklům, jež se v dávných kultůrách nazývaly osmadvaceti měsíčními zastávkami či domy. Měsíční energie je ženské povahy, a tudíž posiluje ženskou stránku osobnosti. Ať jsme se narodili v mužském nebo ženském těle, nás všechny tvoří zlatá - mužská energie (spojená s levou mozkovou hemisférou a pravou rukou) a stříbrná - ženská energie (pravá hemisféra a levá ruka). Mužská energie podporuje procesy logického myšlení, rozhodovací a analytické schopnosti. Ženská energie rozvíjí intuici a schopnost chápat i oceňovat poezii, umění a hudbu. Tyto jemné emotivní vlivy nejde měřit ani analyzovat, lze je pouze procítit a zažívat. Obě tyto polarity je nutno ve správném poměru vyvažovat, chcete-li dosáhnout celistvé osobnosti."

,,Gabriel vám pomáhá na cestě vnitřní integrace, a to bez ohledu na vaše snahy a aspirace v tomto životě. Vyjevuje vám vaše vnitřní já a pomáhá vám ho pochopit. S rostoucím pochopením se z vás stává kultivovanější osobnost, citlivá vůči potřebám ostatních. Anděl vám pomáhá uvědomit si vlastni potenciál i naděje a ambice. Na pomoc vám nabízí možnost využití selenitu. Tento kámen umožňuje postupně v průběhu dvaceti osmi dnů měsíčního cyklu přivolat a využít rostoucí sílu Měsíce."

 gabriel.png

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG