Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesmírní andělé

1. 8. 2007

000000000000000000000000000

,,Vesmírní andělé"

Obrazek

,,Vesmír je plný překvapení, ale to, co v létě roku 1984 oznámila posádka sovětské vesmírné lodi Saljut 7, bylo mimořádné i podle kosmických měřítek. Na 155 den letu ohlásil velitel Oleg Atkov a kosmonauti Vladimír Lovjov a Leonid Kizim, že vesmírnou stanici zalilo oslnivé oranžové světlo, které je na okamžik úplně oslepilo. Zmocnila se jich obava, zda na palubě nedošlo k požáru nebo explozi.. Když se jim zrak vrátil, vyhlédli průzory ven a informovali pozemní středisko letového řízení, že tam vidí jakési tváře."

,,Venku nad kosmickou lodí se pohupovalo sedm ,,Andělů". Jejich obličeje a těla vypadaly jako lidské, ale měli křídla.. Andělé asi po dobu deseti minut udržovali stejnou rychlost a pohyb jako kosmická stanice a pak náhle zmizeli."

,,Během 167 dne letu se ke kosmonautům přidali jejich tři kolegové z kosmické lodi Sojuz T-12 Světlana Savickaja, Igor Volk a Vladimír Džanibekov. A kosmickou stanici opět zalilo jasné oranžové světlo. Znovu se vynořilo sedm Andělů - každý z nich byl podle svědků velký jako dopravní letadlo. Všech šest kosmonautů ohlásilo, že spatřili ,,usmívající se - Anděly."

,,Spisovatel Martin Caidin zabývající se letectvím říká, že od roku 1984, kdy k události došlo, se při letech objevilo již více podobných úkazů."

 

Obrazek

 ,,Nemusíme být kosmonauty na to, abychom sledovali vesmír z povrchu Země - sami si zodpovězte otázku: Kdy jste se naposledy podívali na hvězdy?"

,,Vždy pro lidi mnoho znamenaly a stále znamenají - nezapomeňte!"  

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ