Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malované niterní básně v obrazech a Myriáda dějin

20. 11. 2008

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Malované niterní básně v mnoha obrazech."

img

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Myriáda dějin"

,,Obloha je úžasná a fascinující v kteroukoli denní dobu. Po celý rok se nahoře splétají a točí mraky a vytvářejí zvláštní vzory. Hromadí se, zvětšují a tmavnou s deštěm, poté se trhají, aby odhalily mokrou oblohu. Jejich vzorce odrážejí pohyb Země, oceánů a větru. Když motýl na jednom konci světa zamává křídly, může ovlivnit počasí na druhém konci. Vše ve vesmíru je spojeno a oblaka jsou odrazem každé kapky vody kdekoli na světě."

,,Zima je obdobím sněhu a ledu. Z oblaků padající vlhko mrzne, v tom okamžiku zachytí pohyb větru a země si vytvoří jednolitý a jedinečný obraz – sněhovou vločku. Každá z vloček je obrazem větrů a počasí všude kolem nás."

,,Za jasných nocí můžeme vidět pohyb hvězd, jak se pomalu otáčejí kolem nehybné Polárky usazené na severní obloze na konci souhvězdí Malého vozu. Světlu z hvězd trvá léta, stovky, tisíce let, než dospěje k Zemi."

,,V každém okamžiku se díváme na myriádu dějin. Tato klenba hvězd se rozprostírá v obrovské mandale – otáčejícím se obrazci prostoru a času."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO