Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHA:Co rostlo u babičky na zahradě-Olej z DÝŇOVÝCH semínek-ŠALVĚJ-Rituály s ČESNEKEM-CIBULE pod postelí-BYLINKOVÁ poradna

9. 8. 2013

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,V lékařství se používají už od starověku a dosud nic ze svého významu neztratili."

Olej z DÝŇOVÝCH semínek

,,Tento olej používáme pro jeho utišující a revitalizační účinky. Při masážich dodává organismu minerální látky a vitamíny - draslík, vápník, hořčík, fosfor, síru, a vitamíny A, E, K. Olej povzbuzuje krevní oběh a výrazně pozitívně ovlivňuje travící trakt a má lehce projímavé účinky. Při kazivosti chrupu se doporučuje  jako zubní olej, protože omezuje záněty dásní. Lze jej také použít k zábalům proti padání vlasů nebo jim zmírňovat lámavost nehtů." 

ŠALVĚJ má všeobecné desinfekční účinky

,,Vnitřně se užívá při pocení, v období klimaktéria, v pubertě a při plícní TBC. Uklidňuje poruchy zaživacího ústrojí, snižuje sekreci žláz a doporučuje se při chorobách jater a žlučníku. Nelze ji však doporučit pro dlouhodobé podávání ve vyšších dávkách."

,,Nové poznatky o infarktu a vysokém tlaku"

,,Kalifornští lékaři přišli s novým způsobem včasného diagnostikování rizika infarktu. Několik dnů či dokonce týdnů před jeho vypuknutím ho může prozradit krevní test. Jak bylo výzkumem zjištěno, buňky nasvědčující vzniku srdeční příhody (pokrývají postižené cévy), totiž tou dobou začnou kolovat krevním systémem lidského těla."

,,Již delší čas vědci zkoumali možnou spojitost mezi geografií a rizikem vysokého tlaku. Všimli si, že se výskyt hypertenze (abnormálně vysokého tlaku) zvyšuje se vzdáleností od rovníku. Zjistili, že je tomu tak v důsledku působení ultrafialové složky slunečního záření (UVA). UVA aktivuje oxid dusný, který vstupuje z krevního řečiště, kde rozšiřuje cévy a následně tedy snižuje krevní tlak!"

,,Američtí kardiologové na základě četných studií doporučují všem lidem, kteří tráví každodenně dlouhý čas u počítače, aby sportovali, pravidelně se hýbali. Jak se ukázalo, sedavá fyzická nečinnost je stejně „vražedná“ jako kouření cigaret! Ohrožen je především kardiovaskulární systém, ale zvyšuje se tak i riziko onemocnění cukrovkou a dalšími nemocemi (včetně rakoviny). Není přitom nutné trávit hodiny v posilovně či na jiném sportovišti, prý stačí svižná chůze po dobu deseti minut třikrát denně."

Rituály s ČESNEKEM 

,,Česnek pronikl nejen do kuchyně a do lékárny, ale také do pověstí a mýtů. Od nepaměti byl legendárním prostředkem účinným proti zlým čárům a upírům."

,,Jak poukazuje autor knihy Co rostlo u babičky na zahradě Jan Novák, ve starém Řecku a Římě byl uznávaným všelékem a navíc se věřilo, že konzument česneku bude obzvláště vtipný a bojovný."

,,Židé nosili stroužek česneku jako ochranu před onemocněním. Ve středověku měl ochránit též před morem, a proto se přidával do vody. Společně s cibulí se upevňoval na dveře obydlí, aby zabránil vstupu zlých sil do domu, podobně ve stájích měl ochránit dobytek. Zvířatům se dával do žrádla, aby byla ušetřena všelijakých potíží, o Novém roce se přidával do krmení psům, aby byli ostražití."

,,Možná nevíte, že česnek nesměl scházet v zavazadlech námořníků, protože věřili, že se tak vyhnou ztroskotání. Tuto prastarou kulturní plodinu při sobě často nosili také poutníci. Měla je ochraňovat proti špatnému počasí a před útokem nepřítele. Naši předci zaháněli rozmačkaným česnekem vysypaným na podlahu příbytku zlé čáry, nezvané bytosti, hrůzostrašné duchy."

Novák Jan: Co rostlo u babičky na zahradě - Tradiční odrůdy

KNIHA:

,,CO ROSTLO U BABIČKY NA ZAHRADĚ"

Jan Novák

,,Čtenář v ní najde spoustu poučení i řadu zajímavostí o pěstovaných rostlinách, a to i z hlediska jejich původu a cestování, jež nalezly domov také na území České republiky."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Nespavost a cibule pod postelí"

,,O existenci zemního záření, tak zvaných geopatogenních zónách a jejich vlivu na zdraví člověka se neustále vedou polemiky. Hlavním důvodem je fakt, že detekce zón senzibily jsou neprůkazné a přesně nereprodukovatelné. Ale mnozí z nás se přesvědčují o existenci zemních vlivů sami na sobě. Třeba podvědomě cítí určitý odpor k místnosti, kde spí. Po určité době obyčejně začnou mít charakteristické zdravotní problémy, například se silně potí, ráno se probudí unavení, opuchlí."

,,Po dvou až pěti letech se dostavují bolesti hlavy, kloubů a hlavně zádových svalů. Pro každého, kdo trpí nespavostí, doporučuje známý ruský léčitel Boris Tichanovský dát si pod postel cibuli nebo česnek a vždy po čtrnácti dnech vyměnit."

,,Kromě psů a koček na tato místa citlivě reagují i malé děti. Obyčejně se snaží ze škodlivého vlivu vymanit, a když to nejde, schoulí se do rohu postýlky. V noci se pak často budí, jsou neklidné a často se hodně potí. Mnohdy stačí posunout postýlku o metr a vše je v pořádku."

,,Stejně tak člověk pracující nebo studující v křížení geopatogenních zón mívá pocity nevysvětlitelné únavy, těžko se koncentruje a snadno se dostává do stresových stavů."

,,Vedle geologických vlivů nelze podceňovat ani vlivy civilizační, které si vytváříme sami. Při rozmístění elektrospotřebičů, hlavně v místě, kde spíme, si musíme uvědomit, že čím méně, tím lépe. Je vhodné spát u stěny, kde není vedena elektrická instalace. Elektrospotřebiče, které právě nepoužíváme, je lepší vytáhnout ze zásuvky."
Spirit

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

smiley,,Bylinková poradna,,smiley

 bylinky.jpg

,,Otevření substancí bylin !"

,,Byliny otevřely svoje substance v roce 2009 a 14. září 2010 otevřely svoje balzámy. Duchovní prostor Země je jimi doslova provoněn. 14. září 2010 se  k Zemi začala snášet „nebeská rajská zahrada Panny Marie“. 

,,Tento děj souvisí s mystériem stvoření člověka a jeho propojení s přírodou v tzv. praráji. Pannou Marií je míněn Božský ženský princip ve spojení s čistou lidskou duší. Tvorba nových věcí  je porodem, který není bez výrazné role ženského principu ani v duchovním světě možný, stejně jako na dosavadní staré Zemi. Vyvrcholení tohoto vonného jiskřivého, nesmírně mocného a přitom přeněžného a přejemného vyzařování nastala v měsíci říjnu 2010, kdy se zahrada Panny Marie dotkne Země a v prostoru Země již zůstane."

 ,,Budou přibývat duchovní lidé, kteří budou schopni s těmito energiemi a silami pracovat.“

,,Již v roce 2009 se mi otevřela schopnost vidět bylinu nebo rostlinu okamžitě, když člověk sděluje svůj problém. Vzhledem k tomu, že jsem se do té doby bylinami a botanikou vůbec nezabývala, pokud neznám jméno byliny, musím vyhledat v herbáři. V případě bylin, které nelze získat v lékárně a ani  není čas jejich sběru, hledám alternativy."

 ,,Svět přírody se mi otevřel a začal komunikovat „sám od sebe“.

,,Do této komunikace jsem vstoupila skrze tento úvodní duchovní zážitek - Uviděla jsem petrklíč v jeho barevné kombinaci tajemné matně zlaté a zelené barvy a hned v zápětí se přede mnou rozvinul celý „koberec“ bylin, rostlin a květin. Sálala z nich životodárná síla a energie, která se svými výšlehy dotýkala mojí existenční hrubohmotné i jemnohmotné složky, i mojí duše. „Jsme ti otevřeny“, komunikovaly se mnou. „Propojuj se s námi, poznávej nás, uzdravuj se a uzdravuj“, znělo poselství , které dále trvá, stejně jako mystické propojení s přírodou.“

http://www.rozmaryn.eu/resize/e/400/400/files/design/foto-kamenicka/detsky-caj.jpg

,,Nastala doba nového léčitelství. Byliny procházejí novou fází, lépe řečeno novým fázováním (vzhledem k celkové nastartované proměně Slunečního kosmu), a vibracemi stejně jako systém člověka. Proto na naše zdravotní problémy reagují léčivé byliny, rostliny, květiny či plody,  u nichž bychom léčivé vlastnosti  na daný problém neočekávali.“

Rady na některé problémy

Ochrana před astrálními bakteriemi

Čaj z plodů červených jeřabin a jalovce

 ,,Jeřabiny mohou být nahrazeny brusinkami, ale jeřabiny jsou lepší. Nicméně, pro zlepšení chuti, lze brusinky přidat i k jeřabinám. Nedejte se odradit barvou odvaru na začátku. Zamíchejte před scezením.“

Příprava

Do čajového šálku standardní velikosti dáme 5 kuliček jalovce a asi 2 vrchovaté čajové lžičky brusinek nebo jeřabin.

 K jeřabinám lze přidat i pár plodů brusinek nebo lze brusinky a jeřabiny z důvodu příchuti kombinovat. Zachování stanovené porce jeřabin je však lepší a brusinky lze přidat pro chuť navíc.

 V případě projevů ptačí nebo prasečí chřipky nebo průjmů nebo v případě výskytu těchto problémů na území republiky lze počet počtu plodů jalovce zvýšit až na 8 kuliček na šálek a adekvátně přidat jeřabiny/brusinky. Počet jalovcových plodů na šálek nezvyšujeme pro děti a mládež do 13 let.

 Přivedeme vodu do varu a nalijeme na připravenou směs v šálku. Necháme luhovat 30 – 40 minut. Odvar scedíme.

 Pro dospělé i děti platí, že lze odvar požít s jablkem nebo v jablečném džusu.

 Jako prevenci stačí čaj pít obden nebo 1x denně po dobu 2 týdnů a po týdenní pauze opět 2 týdny pokračovat.

 Po tomto období, pokud není na území epidemie, stačí pít čaj jednou až dvakrát týdně.

 Ochrana před astrálními jedy

o_ad1247146046-346500-b.jpg

Máta - Vzhledem k tomu, že se uvolňováním astrálních bahen s nimi šíří i „astrální viry“, které jsou nebezpečné pro naši nervovou soustavu a „mozková ústrojí“, doporučují pít čaj z máty: nemíchat s jinými čaji. Máta ve formě čaje uvolňuje esence, které společně s éterem vody vytvářejí emulzi, která pokrývá nervovou soustavu a mozková ústrojí jako ochranný plášť. Tento plášť rovněž funguje jako zdroj určité výživy i jako kanál pro další vkládání ochranných a transformačních vyšších substancí.

Koupele jako nutná detoxikace – uvolňují se totiž astrální jedy z patogenních zón Země i s patogenních zón lidského systému.

 Dále jsou velmi užitečné a pro duchovní lidi již nutné koupele s přísadou soli (stačí i levná kuchyňská) a s přísadou oleje (stačí několik kapek).  Při této koupeli je důležité ponořit do vody alespoň část hlavy.

 Kdo má doma pouze sprchový kout, doporučuji  sprchové gely s obsahem soli a esencí oleje, dále šampony s přísadou solí a olejových esencí. Při sprchování lze také natřít tělo tělovým nebo koupelovým olejem, nechat chvíli působit a potom spláchnout vodou.

 Nezapomínat na obličej. I pouhé omytí obličeje v solné vodě a potření obličeje olejem přináší úlevu.

 Výše uvedené rady platí i do budoucnosti, neboť uvolňování astrálních jedů se týká i uvolňování nánosů v našem systému – nánosů, které se vytvářely během celého našeho života.

 Hit sezóny :  čaj – odvar z jehliček smrku

dsc006522.jpg

Je univerzální „čistička“ na veškeré nečistoty v těle, které způsobují nachlazení. Ničí dokonce některé parazity. Doslova provane náš systém čistým ozónem. Má mimořádný detoxikační účinek. Provane i dutiny. Jakákoliv přítomnost hlenů v našem hrubohmotném systému má negativní vliv na náš jemnohmotný systém.  Čaj ze smrkových jedliček má také energizující účinky.  Přelít  téměř vařící vodou a 20 – 40 minut luhovat. V případě akutního nachlazení se musí pít intenzívně.

Myomy – šípkový čaj nebo odvar ze šípků

 Pásový opar –  přelít jitrocel téměř vařící, 20  - 40 minut luhovat, pít intenzívně i v noci. Musí se začít hned na  počátku problému.

 Imunita ( v období nachlazení) – přelít vařící vodou jehličky ze smrku, minimálně 20 – 40 minut luhovat.

 Zastavení rýmy – stále je účinná echinacea (ve větší dávkách a často, pokud se začne brát hned při prvních příznacích). Je však dobré přitom také pít čaj z jehliček smrku. Čaj z jehliček smrku přebírá místo po echinacee  -  má v této době již totiž pro zastavení rýmy dokonce silnější účinky. Na rozdíl od echinacey pomůže v každé fázi rýmy – nachlazení.

 Chaotické stavy mysli při onemocnění schizofrenií –  přelít květ divizny horkou nikoliv vařící vodou a nechat 40 minut luhovat.

 Rakovina – Každé ráno zalijte horkou vodou (asi 70 stupňů Celsia) bylinnou směs květu Rdesna hadího kořene a žlutého květu hořce (1:1) a nechte  luhovat asi 40 minut. Tento odvar rozdělte na čtyři stejné porce a do každé porce přidejte půl čajové lžičky konopného oleje. Tyto čtyři porce vypijte v přiměřených časových intervalech během dne. Snažte se půl hodiny po vypití léku nejíst. Pokud musíte nutně po pozření lektvaru jíst, doporučuji kousek jablka.

 Základním denním čajem v tomto období transformace je čaj z hlohu a mateřídoušky.

Prevence proti astrálním bakteriím

Dávkování pro děti

Děti 2 roky: 2 kapky odvaru (z šálku s pěti kuličkami jalovce) s jablkem  nebo do jablečného džusu

2x denně: ráno a večer

 3 dny používat, 4 dny pauza. V případě pandémie po čtyřdenní pauze pokračovat ve stejném intervalu, tj. tři dní používat, čtyři dny pauza. Celkově by počet dnů použití neměl překročit 12 dnů. Potom, bude-li zapotřebí, začít až po dvoutýdenní pauze.

Děti 3 roky: 2 kapky odvaru (z šálku s pěti kuličkami jalovce) s jablkem nebo do jablečného džusu

 2x denně: ráno a večer

 4 dny používat, 4 dny pauza. V případě pandémie nebo výskytu chřipky na území republiky nebo v jejím blízkém okolí pokračovat ve stejném intervalu, tj. 4 dny používat, 4  dny pauza. Celkově by počet dnů použití neměl překročit 15 dnů. Potom,  bude-li zapotřebí, začít až po dvoutýdenní pauze.

Děti 4-5 let: půl čajové lžičky (z šálku s pěti kuličkami jalovce)s jablkem nebo do jablečného džusu

 2 krát denně: ráno a večer

   7 dnů používat, 5 dnů pauza. V případě pandémie nebo výskytu chřipky na území republiky nebo v jejím blízkém okolí pokračovat ve stejném intervalu, tj. 7 dnů používat, pět dnů pauza. Celkově by počet dnů použití neměl překročit 21 dnů. Potom začít, bude-li nutno, až po dvoutýdenní pauze.

Děti 6-8 let: 1 čajová lžička (z šálku s pěti kuličkami jalovce) s jablkem nebo jablečným džusem

 2krát denně: ráno a večer

 5 dnů používat, 5 dnů pauza. V případě pandémie nebo výskytu chřipky na území republiky nebo v jejím blízkém okolí, pokračovat ve stejném intervalu,

 tj.5t dnů používat, 5 dnů pauza.  Celkově by počet dnů použití neměl překročit 25 dnů. Potom začít, bude-li nutno, až po dvoutýdenní pauze.

Děti 9 - 10 let: 1 a 1/2 čajové lžičky (z šálku s pěti kuličkami jalovce) s jablkem nebo jablečným džusem

 2krát denně: ráno a večer

 Pět dnů používat, pět dnů pauza. V případě pandémie nebo výskytu chřipky na území republiky nebo v jejím blízkém okolí, pokračovat ve stejném intervalu, tj. pět dnů použití, pět dnů pauza.

 Celkově by počet dnů použití neměl překročit 25 dnů. Potom začít, je-li nutno, až po dvoutýdenní pauze.

Děti 11- 12 let:  2 čajové lžičky (z šálku s pěti kuličkami jalovce) s jablkem nebo jablečným džusem

 2krát denně: ráno a večer

 7 dnů používat, 5 dnů pauza. V případě pandémie nebo výskytu chřipky na území republiky nebo v jejím blízkém okolí, pokračovat ve stejném intervalu, tj. 7 dnů použití, 5 dnů pauza. Celkově by počet dnů použití neměl překročit 28 dnů. Potom začít, bude-li nutno,  až po dvoutýdenní pauze.

www.amezdas.cz

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB