Jdi na obsah Jdi na menu
 


OBJÍMÁNÍ prospívá srdcím žen-Bolest a barva VLASŮ-Léčivé kouzlo DOTYKU-Bolí vás ZÁDA?-AGRESIVITA v genech-Buďte SAMA SEBOU

22. 1. 2007

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Objímání prospívá srdcím žen

Obrazek

Ženy by měly být objímány co nejčastěji. Nejenže se jim to líbí, ale navíc to blahodárně působí na jejich zdravotní stav. Vyplývá to z nové studie, podle níž má ženské srdce z objetí větší zdravotní prospěch než mužské.

 

LONDÝN - Tým vědců z univerzity v Severní Karolíně si vybral 38 párů a studoval účinky objetí na oba partnery. Ukázalo se, že objetí zvyšuje hladinu "něžného" hormonu oxytocinu a snižuje krevní tlak - což zmenšuje riziko srdečních chorob. U žen toto snížení nabývalo podstatnějších hodnot než u mužů.

Na počátku studie změřili vědci zkoumaným lidem krevní tlak a hladiny oxytocinu a "stresového hormonu" kortizolu. Potom tito lidé zhlédli pět minut z romantického filmu a dalších deset minut si povídali o příjemných věcech. Pak se měli dvacet vteřin objímat.

 

Kromě zvýšené hladiny oxytocinu u obou pohlaví se ale u všech žen po objetí snížila i hladina kortizolu. Tato studie podpořila dosavadní zjištění, že podpora partnera, v tomto případě objetí milovaného člověka, blahodárně působí na srdeční zdraví, uvedla Charmaine Griffithsová

 

Vědci se stále více zajímají o možný účinek pozitivních emocí na zdraví člověka. 

Komentář:

Bolí Vás záda?

Jsem moc ráda za informace o páteři a kloubech. V posledních 4 týdnech mě pořád bolí páteř, někdy nesnesitelně, lékař mi doporučil rehabky, ale mi to nevyhovovalo, chyběl mi lidský dotek a to mě přivedlo k podobné myšlence. Ve své meditaci mi také přišlo, že mám více pracovat na své ženské stránce a více dávat najevo city a lásku. Měla jsem totiž zasaženou pouze levou polovinu svých zad. Jakmile sem na tom začala pracovat mé bolesti pomalu, ale jistě mizí. Takže vzdejší informace o páteři souvisejíci s množstvím projevované lásky je pravdivá. Andrea

 

???????????????????????????????????????????????????????????????

 

Bolest a barva vlasů

Obrazek

Rusovlasí lidé prý mají oproti černovlasým a blonďákům nízký práh bolestivosti. Tento výsledek byl nápomocen k dalším výzkumům, které by měly přinášet ulehčení od bolesti všem, kteří nízkým prahem bolestivosti nadměrně trpí. Už jenom pouhé píchnutí špendlíkem bolí rusovlásku daleko více než všechny ostatní. Podobným způsobem odhalili slabinu zrzavých lidí američtí vědci, třebaže to nejsou zatím schopni blíže vysvětlit.

Někteří lékaři také konstatují, že barva vlasů je zcela jistě geneticky podmíněna, takže se může patrně odrážet i v odlišnosti nervového systému. To se pak projevuje třeba při různých neurózách, poraněních, injekcích či návštěvách zubních lékařů. Američtí vědci hodlají v pokusech na rosovlasých lidech pokračovat dále.

 

Mělo by to zároveň pomáhat i ve vývoji nových a učinnějších anestetik, tišících bolest.  

 

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

Léčivé kouzlo dotyku

Obrazek

Dotýkání patří k národním zvykům. Jedním z národů, kteří se nejčastěji dotýkají jsou Řekové. Naopak k nejchladnějším patří Američané. Tam je taková situace, že se učitelky v mateřských školkách obávají vzít plačící dítě do náruče, aby si pouhou útěchu někdo nevysvětlil jako sexuální zneužívání. V Americe je nyní zakázáno poklepat kolegovi pochvalně na rameno nebo ho soucitně obejmout.

Kultura dotyků však celkově upadá. Hmat patří na začátku 21. století k vymírajícím smyslům. Současný svět se omezuje pouze na zrakové vnímání, které je sice nejdůležitější ( a takový pohled jistě umí pohladit ), ale tělesný kontakt může zlepšit váš postoj k sobě samému, má kladný vliv na vývoj řeči a inteligence u dětí a je to velmi jedinečný dotyk, který značnou měrou podporuje léčení a zdraví.

Léčebné dotyky se považují za jeden ze základních způsobů léčby a v některých velkých lékařských centrech se staly součástí výuky zdravotních sester. Dotyky pomáhají ulevovat od bolesti, zmírňují deprese a úzkost. Podporují pacientovu vůli k životu a pomáhají také předčasně narozeným dětem, které trpí nedostatkem dotykových podnětů v inkubátorech, aby lépe rostly a prospívaly.

Obrazek

Dotyky nejsou jen léčebné, ale jsou i příjemné, potřebné a pro naši fyzickou i psychickou pohodu naprosto nezbytné.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bolí vás záda?

Příčinou mohou být aktuální poruchy geomagnetického pole… a situace bude stále horší!

Bolí vás záda či klouby? Je poměrně známo, že kosti a klouby jsou výrazně propojeny s geomagnetickým polem Země, je to naše opora. Tak, jak bude geomagnetické pole postupně kolabovat, resp. docházet k jeho změnám, lidé začnou zažívat velké potíže právě s páteří (mimo jiné). Před časem jsem s jednou ze svých nadaných a citlivých klientek regresní terapie vyzkoušel cestu vpřed a podíval se na Zemi na dny, které teprve přijdou... viděla velké hroucení lidí, nakonec jsme zjistili, že se jim doslova bortí páteř, trvalo to řádově minuty, bylo to dost příšerné... ale jenom některým. Když jsme zkoumali, proč některým ano a některým ne, odpověděla po chvilce odmlky: "Nemají v sobě dostatek lásky." Takže, bolí-li vás záda, nejen začněte cvičit s fyzickým tělem, ale také se podívejte na svou lásku k Zemi a k jejím obyvatelům. Možná tam máte mezery, kam vám páteř uhýbá....   

Rozhovor s panem Maškem

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Agresivita v genech

,,O zatvrzelých zločincích a recividistech se říkává, že mají zločin v krvi. Jak se ukazuje je toto tvrzení opodstatněné. Rozruch způsobil objev profesora A.A.Sandlera a jeho spolupracovníků, kteří zjístili, že v bněčných jádrech duševně zaostalých a agresivních zločinců se často vyskytuje nepravidelnost sexuálních hormonů, vědecky nazývaná syndrom XYY. Buňky lidského těla běžně obsahují 46 chromozomů a z tohoto počtu dva - X a Y - určují pohlaví. Má-li určitá osoba o jeden chromozom více, dostáváme se ke vzorci XYY nebo XXY, který je příznakem určité pohlavní poruchy. Zahraniční lékaři již řadu let  provádějí testy se syndromem XYY. Zkoumají pacienty mužského pohlaví v psychiatrických ústavech, vyšetřují zločince ve vězeních. Výsledky potvrzují, že chorobné agresivní jednání souvisí s výskytem, přebytečného  chromozomu Y."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Máte pocit, že ve vašem životě stále něco chybí, na všem vidíte jen samé chyby? Myslíte si, že procházíte jednou zkouškou za druhou a život vás vůbec nešetří? Schází vám vnitřní rovnováha, pocit uspokojení, a přitom se tolik snažíte! Cítit se spokojenou ženou ve společnosti, kde převládají především mužské hodnoty, jako jsou soutěživost, rychlost, orientace na výkon a podobně, bývá někdy složité. Co udělat pro to, aby se v srdci usídlila radost a štěstí? Buďte sama sebou!

Kdo je nejdůležitější?

Pamatujte, že nejdůležitější na světě jste vy sama. I když jste rodinnou výchovou byla vedena k tomu, že na prvním místě jsou lidé kolem vás - partner, děti, vaše okolí, tento pohled je třeba přehodnotit. Protože abyste se všemi vycházela v pohodě, musíte mít dostatek energie, abyste ji mohla předávat dál.

Nezveličujte své chyby.

Hledáte na sobě stále nějaké nedostatky, vady na kráse? Jste nespokojená s kvalitou vlasů, výškou postavy, nadměrnými kilogramy? Nemůžete být přece dokonalým uměleckým dílem! Ale jestliže se budete sama sobě líbit, přijmete se taková, jaká jste, zákonitě se to odrazí na psychické pohodě. Proto se snažte rozmazlovat, investovat do svého vzhledu, soustředit se na kvalitní jídelníček, pohyb, relaxaci.

Nebuďte perfekcionista.

Buďte k sobě upřímná a odpovězte si. Co se stane, když nádobí po večerním jídle zůstane neumyté ve dřezu, nebo na skříni přibude s každým dnem milimetrová vrstva prachu, protože jste ji nestihla setřít? Myslíte si, že vás budou mít druzí o to míň rádi, nebo že to vidí pánbůh a dá vám za to špatnou známku? Nesnažte se porovnávat s lidmi, kteří vyznávají jiné hodnoty a mají jinak nastaveny životní priority. Pracujte na tom, abyste byla vy sama šťastná.

Nic nestíháte?

Jste permanentně v poklusu, protože zastáváte důležité pracovní místo, možná máte brigádu, po večerech si přivyděláváte. Když nejste večer po příchodu domů uštvaná, nepadnete únavou na postel jako špalek, máte mizerný pocit a výčitky svědomí? Je naivní si myslet, že bez vás to někde nepůjde, že všechno zvládnete sama. Pokud nezvolníte, nejen že tím nikomu neprospějete, ale dříve či později vám hrozí syndrom vyhoření, vážná zdravotní indispozice.

Srdce neoklamete.

Naučte se naslouchat svému srdci a intuici. Najděte si partnera, který vás bude hýčkat, rozmazlovat, chránit, bude stát při vás v dobrém i zlém. Ženy nemilované, bez lásky, které jsou přesvědčeny o tom, že všechno zvládnou samy, bývají tvrdé jako kámen, proto se jim nechtějte podobat a zvládnout všechno sama. Máte právo chtít pro sebe jen to nejlepší, každá žena si zaslouží štěstí.

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW