Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zázračná houba HLÍVA ÚSTŘIČNÁ - BARVY patří na talíř - KÁVU nezatracujte - Startujeme den snídaní - Patálie s OPARY

31. 12. 2006

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Zázračná houba

,,HLÍVA ÚSTŘIČNÁ"

Obrazek

,,Je v posledních létech právem skloňována ve všech pádech. Jedná se o houbu velmi chutnou, v naši kuchyni všestranně použitelnou a zdraví neskutečně prospěšnou. Pro své ojedinělé složení si tato houba vysloužila název ,,Elixir věčného mládí."

,,Čím je tak zvláštní ? Svým obsahem látek, které mají schopnost aktivovat naše buňky, zajišťují vlastní přirozenou imunitu organismu. Mají celou řadu vitamínů, proteinů, sterolů, mastných kyselin a stopových prvků. Obsahuje také vlákninu, díky které se z těla uvolňují toxické látky."

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ POMÁHÁ :

- zvyšovat obranyschopnost organismu

- snižovat poruchy metabolismu cukru a tuku

- zmírňovat chronické infekce, záněty a únavu

- zmírňovat ztrnulost šlach a končetin

- odstraňovat bradavice vírového původu

- regulovat peristaltiku střev

- upravovat krevní tlak

- zlepšovat funkci cévního systému

 - pomáhat při alergii, stresu a zánětu organismu

,,Prosím tedy, vyzkoušejte tuto houbu a snad ji příjdete na chuť!"  

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

wink  BARVY PATŘÍ NA TALÍŘ  wink

,,Barvy stále ještě nejsou doceňovány tak, jak by si zasloužily. Když je správně vybereme na oblečení či v interiéru, prokazatelně dobře působí na psychiku."

 ,,A tak není důvod, proč jim nevěnovat větší pozornost i při stravování.“

,,A to nejen při příležitosti slavnostního stolování, ale hlavně každý všední den, od rána do večera, protože tady jde také o souvislosti s nutriční hodnotou pokrmu. Terapie jídlem vybraným podle barvy se osvědčuje zejména ve chvílích skleslé nálady a únavy. Hlavní slovo na barevném talíři patří žluté, červené a zelené barvě. Pochopitelně jde o vybarvení přírodní, nikoli umělé.“

,,Žlutá“

Symbolizuje sluneční paprsky, které v člověku uvolňují pozitivní energii, přispívající k radostným pocitům. Splíny i případné deprese v jejím dosahu slábnou a zažívací trakt lépe funguje. Na talíři může tuto barvu představovat žlutá paprika, cukrová kukuřice, citrony, ale také vejce, citrusové nápoje nebo dezerty s ovocem.

,,Červená“

Působí obdobně, navíc ještě vzrušuje a podporuje různé vitální procesy. Často si velmi dobře poradí s úporným nechutenstvím a za pokus rozhodně stojí i v oblasti sexu. Kapsaicin, který je obsažen v paprikách, urychlí zlenivělou látkovou výměnu. Betakaroten z mrkve, ředkviček, rajčat a paprik účinně působí proti volným radikálům. Všechna tato zelenina a spolu s ní některé ovoce navíc dodávají bezpečný životabudič v podobě vitamínu C.

,,Zelená“

Odjakživa znamená naději, a ta zase přivádí člověka k příjemné rovnováze vnitřní i vůči okolí. Největší prospěch přináší listová zelenina, v níž se díky chlorofylu přeměňuje světlo na organické látky. Salát, špenát, brokolice a další zelené druhy zeleniny jsou vydatným zdrojem hořčíku, který ke své bezchybné funkci potřebuje celé tělo.

,,Posilující barevná skladba talíře počítá především se syrovou stravou. Přidáme-li k ní však kousek načervenalé šunky, vajíčko s krásným žloutkem, kousek zelené papriky, plátek zlatavého sýra a krajíček zemitě hnědého chleba, účinky barev se bezpochyby ještě zvýší. V podvečerních hodinách rozhodně není na škodu korunovat celý tento barevný zážitek sklenkou rubínově zářícího vína.“    

 ,,Tak dobrou chuť!“   

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,Káva s menším množstvím naše zdraví neohrožuje.“

,,Kávu nezatracujte !“

Obrazek

,,Káva s menším množstvím naše zdraví neohrožuje, ale naopak léčí. Denní konzumace jednoho až dvou šálků kávy prospívá zejména lidem v nižším až středním věku. U starších lidí, by ale mohlo dojít až k nenapravitelnému poškození mozkových cév. Káva lidi chrání hlavně před vysokým krevním tlakem. Na blahodárném účinku voňavého moku se podílí specifický druh polyphenolů, který obsahují kávová zrna a který odpovídá za rozšiřování cév. Přehnaná spotřeba tohoto lahodného nápoje vede k vyšší tvorbě žaludeční kyseliny a potížím s tím spojeným.“

,,Kávu nezatracujte, ale pijte ji s rozumem.“   

????????????????????????????????????????????

,,Startujeme den snídaní"

Obrazek

,,Pokud chceme dobře nastartovat celý den, neměli bychom se vyhýbat snídani. Jestliže budeme snídat, přinese nám to řadu výhod. Když organismu dodáme po nočním půstu energii, nebudeme ji už k obědu a večeři tolik potřebovat a tudíž nebudeme přibírat na váze. Stravování bude vyvážené a přijatá energie se rozloží do celého dne. Velmi důležité je jíst v klidu. Tělo potřebuje určitou dobu k tomu, aby zaznamenalo, že má dost."

,,Zhltnuté jídlo může navíc organismu přinést i trávicí potíže. Snídaně by měla obsahovat celozrné pečivo, které obsahuje více vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Dalším plusem celozrného pečiva je fakt, že nás zasytí na delší dobu než pečivo bílé. I snídaně by měla obsahovat ovoce a zeleninu."

,,Nesmíme také zapomenout na pořádné napití, které organismus potřebuje hned po ránu. Káva ke snídani rozhodně dobrá není, protože působí močopůdně a organismus odvodní. Pokud už se ji po ránu nemíníte zříct, měli bychom k ní přidat i jinou tekutinu, například minerálku, sodovku a nebo obyčejnou vodu."

 ,,Já, abych Vám napsala pravdu - každé ráno po vyplachnutí úst vypiji sklenici odstáté vody a ta je svou teplotou přijatelná pro tělo. Tak vlastně dodám chybějící energii po noci a pak v klidu posnídám ! Stávám o 15 minut dříve, aby mě čas dovolil si tak snídani užít ! Snídaně je zdravým základem do nového dne - na to prosím nezapomínejte !"

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

,,Patálie s opary"

Obrazek

,,Příčinou oparů jsou herpetické viry. Většina z nás je má spící v těle, protože jsme se jimi infikovali v průběhu života. Nejčastěji se objevují okolo pusy, na sliznici úst, ale také v obličeji a na krku. Herpetické viry se aktivují obvykle tehdy, když je náš organismus oslabený. Obsahují ho stresy, fyzické vyčerpání, horečka, nevyspání, viróza a infekce. Přispět k jejich výskytu může i pobyt na slunci, na studeném větru i jiná zátěž."

,,Pokud se Vám, ale přesto nějaký opar objeví, měli by jste sáhnout po ,,TEA TREE OLEJI," který zrýchlí jejich léčbu."

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////