Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zrcadlo úsměvů - Kouzlo BYLIN - BYLINNÉ nápoje a čaje - Když KŘEN uzdravuje - LICHOŘEŘIŠNICE zdobná i zdravá

23. 3. 2018

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

,,Podle některých vědeckých výzkumů má předstírání úsměvu pozitivní vliv na celkovou náladu a míru stresu. Například výsledky studie z roku 2012 ukazují, že vynucení úsměvu vede ke snížení srdeční frekvence při stresu způsobeném úkoly vyvolávajícími úzkost."

,,Tato fakta a příběh jedné onkologické pacientky, která na sebe poté, co zjistila svou diagnózu, nedokázala pohlédnout do zrcadla, přivedly newyorského designéra Berka Ilhana k tomu, že vytvořil „inteligentní“ zrcadlo s názvem Smile Mirror."

,,Je to v podstatě obrazovka, která má v orámování kameru. Software pro rozpoznávání obličeje sleduje, zda se člověk usmívá či nikoli. A jako zrcadlo zafunguje tenhle vynález až v okamžiku, kdy se člověk usměje. Bez úsměvu se v zrcadle neuvidí. Speciální zrcadlo je určeno především pro pacienty s rakovinou. Ilhan věří, že se v nemocnicích uplatní. Donutí pacienty, aby se začali usmívat. Úsměv říká mozku, že se stalo něco dobrého a lidé se pak cítí šťastní."

Spirit

Košík s bylinami

,,Kouzlo bylin"

,,Na návštěvě u Vlasty Kahovcové propadnete kouzlu bylin. Naleznete zde jednoduchý návod na PLEŤOVOU VODU a PLEŤOVOU MASKU a další dobré rady."

Hobby naší doby 23.1.2011 - zadejte do vyhledávače:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/210562223000004-hoby-nasi-doby/video/141818

,,Bylinky Jiřího Bajera"

,,Léčivka i zelené koření Pupečník azijský"

Hobby naší doby 23.1.2011 - zadejte do vyhledávače:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314241266-hobby-nasi-doby/210562223000004-hoby-nasi-doby/video/141824

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Bylinné nápoje pro zdraví"

,,Břízový likér proti vodnatelnosti"

,,Do jednoho litru březové přefiltrované šťávy naložte 100 g cukru, 5 g medu, 4 g kyseliny vinné a 2 g mandlového mléka, které získáte louhováním rozmixovaných mandlí v mléce. Po několika dnech vše přefiltrujte. Užívá se denně odlivka likéru na lačný žaludek."

,,Likér proti překyselení žaludku"

,,Do 15 dílů červeného vína vložte a nechte táhnout celý týden na slunci vždy po dvou dílech řádně omyté, jemně nasekané pomerančové kůry a heřmánkové květy, dále po jednom dílu hořkého jetele tzv.vachty, pelyňku a nati zeměžluče. Po přefiltrování likér pomáhá zejména starším mužům, kteří trpí na překrvení."

,,Při dně a revmatismu"

,,Jehlicový likér připravíte tak, že v jednom litru dobrého červeného vína svaříte hrst čerstvých a nebo lehce spařených sušených kořínků jehlice trnité a přefiltrujete. Každý den ráno můžete na lačný žaludek a též i večer před spaním vypít po jedne odlivce likéru."

,,Sežeňte si všechny potřebné ingredience a vyzkoušejte tyto Bylinné nápoje pro Vaše zdraví !"

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

,,Bylinné čaje podle krevních skupin"

,,Lidé se stejnou krevní skupinou mají do jisté míry podobné charakterové vlastnosti a jsou náchylní ke stejným chorobám. Na základě krevních skupin někteří odborníci doporučují vhodnou stravu a určují prospěšné bylinné čaje."

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krevní skupina 0 - jedincům této krevní skupiny prospívá americký jilm, chmel, kajenský pepř, lípa, máta peprná, moruše, pampeliška, petržel, pískavice řecké seno, ptačinec, šípky a zázvor.

Vyvarovat by se měli - aloe, hořce, jahodníku-listu, jetele lučního či kokošky pastuší tobolky, podbělu, lopuchu, třapatky, třezalky a vojtěšky či reveně a vláken kvetoucí kukuřice.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krevní skupina A - vhodný je čaj z aloe, amerického jilmu, heřmánku, hlohu, kozlíku lékařského, lopuchu a ostropestřce mariánského, pískavice, šípků, třapatky, třezalky, vojtěšky, zázvoru a ženšenu.

Zapovězený je čaj - z jetele lučního, vláken kvetoucí kukuřice, reveně nebo šťovíku a kajenského pepře.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krevní skupina B - dobře účinkuje lékořice, maliník-list, máta peprná, petržel, šalvěj, šípky, zázvor a ženšen.

Nevhodné je užívat čaj - z aloe, divizny, hořce, chmele, jetele lučního, lípy, pískavice, podbělu, kokošky pastuší tobolky a šišáku.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Krevní skupina AB - doporučen je heřmánek, hloh, jahodník-list, lékořice-kořen, třapatka, vojtěška, lopuch a šípky, zázvor, zelený čaj a ženšen.

Nedoporučují se čaje z - aloe, divizny, hořce, chmele, lípy, kokošky pastuší tobolky, pískavice a vláken kvetoucí kukuřice, šišáku nebo reveně.

BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB

,,Čaj proti návalům" 

,,Návaly krve jsou nejčastějším projevem v klimakteriu, které dovedou znepříjemňovat život.  Můžete vyzkoušet tři šálky šalvějového čaje denně. Lze jej ještě kombinovat s čajem z hlohu bílého. Je na vašem uvážení, zda si udělat přímo směs ze šalvěje a hlohu, nebo pít oba čaje jednotlivě, pak ale v různých časech."

NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

,,Bez ostré chuti čerstvě nastrouhaného křenu si nedovedeme představit teplou pikantní klobásu, výborný je vmíchaný do šlehačky podávané se šunkou, působí jako báječný konzervační prostředek k okurkám, kysanému zelí, do nakládané zeleniny. Naši předci ho považovali za nejsilnější zbraň proti chorobám. Kromě vitaminů

A, B, C, E, omega - 3 a omega - 6 kyseliny, obsahuje kyselinu pantotenovou a listovou, železo, vápník, hořčík, fosfor a další minerální látky, zanedbatelný není ani obsah ceněné vlákniny. Co z něj dělá účinnou přírodní medicínu, je tzv. hořčičná silice."

,,Jaké účinky na zdraví můžeme od křenu očekávat?"

,,Vynikající baktericidní a fytoncidní látky se postarají o zničení choroboplodných zárodků v těle, ať již jde o bakterie, viry nebo patogenní plísně. Pomáhá snižovat cholesterol v krvi, výrazná močopudnost křenu a jeho dezinfekční účinky se doporučují při infekci močových cest."

,,Lidová medicína doporučuje lžičku šťávy z vymačkaného nastrouhaného křenu třikrát denně při revmatických bolestech, ke zmírnění otoků dolních končetin. Šťávu lze užívat i při zánětech horních cest dýchacích, kašli a chrapotu. Naši předci nedali dopustit na křenové obklady v případě různých bolestivých onemocněních pohybového ústrojí. Ty lze připravit podle rozmanitých receptur smícháním nastrouhaného křenu s moukou a ředěným octem tak, aby vzniklo měkké těsto. To dáme do plátýnka a přiložíme na postižené místo. Doba působení by měla být maximálně čtvrt hodiny, jinak by mohlo dojít k nežádoucímu podráždění pokožky, objevit by se mohly i puchýře. Kašičku z křenu spolu s čerstvě nastrouhaným jablkem najdeme ve starých recepturách jako osvědčenou medicínu, jež pomáhá hojit hnisající rány a jizvy."

,,Léčivých vlastností, které se této rostlině se specifickým zápachem přisuzují, ale najdeme celou řadu. Křen odstraňuje migrénové stavy, bolesti hlavy, jeho užívání má být také prevencí kardiovaskulárních onemocnění a rakoviny, udržuje pevné cévy, podporuje vyprazdňování, podporuje správný metabolismus, napomáhá k hubnutí."

DODATEK

,,I o křenu platí všeho s mírou. Velké množství při vnitřním užití dráždí sliznici trávicí trubice a může nastat nežádoucí stav, dostaví se nepříjemné potíže."

Lichořeřišnice dostane pryč mšice

Má poněkud krkolomný název – lichořeřišnice. Pouze botanici nebo zapálení zahrádkáři vědí, že je příbuznou řeřichy. My ostatní jí vnímáme jako okrasnou rostlinku, chutnou součást salátů nebo pomazánek. Víte však

také to, že obsahuje cenné, zdraví prospěšné látky?

Například je lichořeřišnice bohatá na vitamin C, hořčík, draslík a flavonoidy. Rovněž na železo a fosfor. A obsahuje velmi účinnou látku, jež pomáhá v prevenci onemocnění dýchacích cest a močových cest - glukotropaeolin. Bez nadsázky lze lichořeřišnici nazvat přírodním antibiotikem. Působí totiž proti různým typům bakterií – streptokokům, stafylokokům a dalším.

A při jakých dalších potížích pomáhá? Její účinky pocítíte, připravíte-li si odvar nebo výluh a použijete-li ho, pokud vám padají vlasy, nebo trpíte na lupy. Nejčastěji se lichořeřišnice užívá jako nálev, čaj, tinktura a sirup.

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO