Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo jsem a kam kráčím? - Slovo Mandala

28. 12. 2006

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

,,Kdo jsem a kam kráčím...?“

 

Obrazek,,Přemýšleli jste už někdy nad větou:

,,Kdo jsem a kam kráčím?“

,,Co je cílem každého z nás?!

,,Je to nějaký hromadný cíl nás všech, kterému bychom se měli podřídit?"

 

,,Osud má každý svůj vlastní. Kráčíme po cestě, která je nám předurčena, či záměrně vybraná, ovšem z mnoha vedlejšími uličkami. Některé jsou slepé

a my se z nich vrátíme. Avšak nástrahy v podobě vedlejších cest, kam někdy sejdeme, bývá obtížné rozpoznat. Hlavně v případech, kdy se neřídíme vlastní intuicí a nemá nás tedy, co varovat."

 ,,Často cítíme, že nejsme potřební, že jsme jiní než ostatní, nevidíme smysl života ve snaze hromadit finanční prostředky a věnovat se po celý čas zaměstnání, které nás mnohdy vůbec nebaví."

,,V jisté etapě života onemocníme, zažijeme nějaké trauma, nebo se setkáme se smrtí někoho blízkého a až následkem toho přehodnotíme náš žebříček hodnot. Škoda jen, že neuvažujeme v těchto rovinách, když se cítíme zdraví a veselí. Proto nečekejme na tyto průvodní, startovací jevy a přemýšlejme o tom hned dnes."

 ,,Možná namítnete, že někdo v nic nevěřil a přece žil až do poslední chvíle dobře. Není potřeba být členem spolku, církve, hlásat na každém kroku svou víru, pravidelně navštěvovat kostel, či chodit ke zpovědi." 

 ,,Někdo dosáhne osvícení při své každodenní činnosti, ať už pracuje s dětmi, v přírodě, nebo v továrně. Co je však odlišuje od ostatních je to, že jsou vnitřně vyrovnaní a cítí, že jdou po správné cestě. Buďto svůj úkol už splnili, nebo právě toto je jejich úkolem."

Obrazek,,Pokud pociťujete klid a mír, je všechno v pořádku. V opačném případě přemýšlejte a zeptejte se sám sebe:

Kdo jsem a kam kráčím ?"

 

,,Věřte, že Vaše intuice a jasnozřivost neustále narůstá a nejspíš dostanete odpověď na Vaši otázku ve snu, či v podobě symbolů."

,,Pokud budete všímaví, rozluštíte tuto odvěkou hádanku a octnete se na správné cestě, kde se Vám otevřou nové, netušené možnosti." 

 

 ,,Naši cestu duchovního rozvoje jsme si vybrali sami a až si ji jako jednotlivci uvědomíme a budeme chtít se tím řídit, naše cesty se spojí ke společnému, hromadnému cíli a to Lásce a Míru na Zemi. Čeká nás život s využitím všech schopností, které se dnes zdají být nevysvětlitelné a pro někoho tak záhadné."

,,Již vím, kdo jsem a kam mám jít, jak otevřít brány a nezbloudit.“                                             

 

 ,,Jen maličko jsem vám chtěla vysvětlit zde na těchto stránkách, že existuje něco, co nás vede a navádí na pravou cestu.  A tak snad i Vám se brzy podaří, že se dozvíte: ,,Kdo jste a kam kráčíte."  Ludmilka

 

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

Slovo ,,MANDALA"

,,Slovo mandala znamená magický kruh."

,,Kruh symbolizuje nekonečno, opakující se pochody, jeho střed znázorňuje dokonalost a sjednocení. Buddhistické mandaly jsou považované za meditační pomůcky, mnichům tvoří předlohu pro určitou vizualizaci."

,,V ezoterickém slova smyslu lze mandalu chápat jako „stvořenou bytost“ - nese poslání, jakýsi program. S tímto programem komunikuje naše podvědomí a vytváří určité prožitky, které jsou slovy nesdělitelné. Mandaly lze využít podobně jako afirmace. S jejich pomocí se můžeme zharmonizovat, naladit na vesmírné informační pole a případně z něj dokonce čerpat informace, které jsou našemu vědomí utajené. Namalujte si svou MANDALU a můžete sami na sobě účinek mandaly vyzkoušet."

,,MANDALA jako nástroj pomoci“

Obrazek

,,Mandalu si většina z nás představuje jako duchovní a mystický symbol, krásný a dokonale propracovaný obraz, jehož tvorba se řídí pradávnými pravidly, vycházejícími z univerzální harmonie. Aniž by se vzdala těchto vlastností, může mandala současně sdělovat i velmi konkrétní a užitečnou informaci. Symbol se mění v nástroj poznání a pomoci nemocnému člověku. A byť to zní dost neobvykle, tato pomoc je na ryze duchovní úrovni."

 

 ,,Mandaly vnášejí do duše člověka harmonii, zklidňuje psychiku a navíc působí na hmotné tělo. Mandalou se nemoc ovlivní na té nejjemnější úrovni."

 

,,Proč tvoříme MANDALU ?“

 

  ,,Mandalu tvoříme pro pomoc v uzdravení, k porozumění, pro předcházení depresí, pro očištění prostoru, pro komunikativnost, pro zklidnění, pro nabrání energie."

 

  ,,Meditování nad MANDALOU"

http://kineziologie-brno.websnadno.cz/mandala-3-mala.jpg

,,Jsou různé druhy, jak se naučit meditovat. Nad mandalou to po určitém čase můžeme dokázat také!  Při naprostém zklidnění (v pozměněném vědomí) soustředíme svou pozornost na kruhovou mandalu a to provádíme tak dlouho, až přestaneme vnímat rozdíly mezi světem meditace, a pozemským světem fyzickým! Cílem tohoto cvičení je, abychom se při koncentraci na kruhovou mandalu, ve stavu meditace, naučili odpoutat od každodenního života zde na Zemi! Jedná se o odpoutání od pozemské roviny, a následného vstupu do stavu Prázdna, kde neexistuje ego! Takto se naučíme zaměřit svou pozornost mimo sebe a na kruhovou mandalu! Tvar mandaly představuje Všeobjímající Jednotu i Všeobjímající Mnohost!"

 

http://www.vestirnaisis.cz/userfiles/fotografie/normal/vestirna_isis_mandala_1.png

 

,,Mějte všichni odvahu se posadit nad Mandalou a přenést se tak do světa, který Vás uklidní. Prostě Meditujte."    Ludmilka

 

,,Jak vytvořit mandalu ?“

Obrazek

,,Je mnoho způsobů, jak mandalu vytvořit. Nejprve nakreslete jemnou čarou kružnici na list papíru. Kružnici následně vyplníme buď náhodně a necháme ruku volně malovat různé klikyháky a propletené čáry, nebo ji vyplníme konkrétním obrazem, který pochází například z našich snů nebo meditací. Uvnitř kružnice můžeme zachytit scénu z denního života nebo objekt, který nás fascinuje v přírodě. Vyplnění kružnice je první krok."

,,Umění mandaly je především nástrojem osobního poznání, proto vytvořením těchto symbolů vystihneme mnoho našich částí. Naše tělo je obsaženo v mechanické části kresby. Vidíme tak náš nervový systém dosud nepoznaným způsobem v pohybech, které byly potřeba k vlastní malbě. Náš stav myšlení je odražen ve formách a strukturách, které se objevují v kružnici a naše pocity jsou odraženy v použitých barvách."

Obrazek

,,Když je mandala dokončena, získáme zajímavý ucelený otisk toho, co se v nás odehrávalo v daný okamžik.“     Ludmilka

SPIRIT

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO