Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na počátku bylo SLOVO - Světlo a Láska - Jak ovlivňuje SVĚTLO naše ZDRAVÍ?

25. 1. 2009

88888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888

 Evangelium – Jan 1,1–5.9–14

 

Obrazek

 

,,Na počátku bylo Slovo, a to Slovo bylo u Boha,

a to Slovo bylo Bůh. To bylo na počátku u Boha.

Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic,

co jest. V něm byl život, a ten život byl světlem lidí.

To světlo svítí v temnotě a temnota ho nepohltila.

Bylo světlo pravé, které osvěcuje každého člověka;

to přicházelo na svět.

Na světě bylo a svět povstal skrze ně,

ale svět ho nepoznal. Do vlastního přišel,

ale vlastní ho nepřijali. Všem, kdo ho přijali,

dal moc stát se Božími dětmi, těm,

kdo věří v jeho jméno, kdo se zrodili ne z krve,

ani z vůle těla, ani z vůle muže, ale z Boha."

,,A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi.

Viděli jsme jeho slávu, slávu,

jakou má od Otce jednorozený Syn,

plný milosti a pravdy."

 

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Světlo - Láska - Světlo - Láska

,,Helena Zavadilová“

Obrazek

Světlo, které ke mně přichází je nekonečné a věčné.

Přijímám tě, Světlo, do svého bytí a naplňuji sebe,

všechny úrovně a podúrovně svého bytí Světlem.

Boží světlo mi ukazuje cestu v každé chvíli

mého bytí, do každého věku příčiny,

tady a teď a navěky.

Jsem součástí Boží vůle na Zemi.

Přijímám svoje bytí na planetě Zemi,

tady a teď a svoje Světlo v sobě navěky.

Jsem v jednotě se sebou v sobě a okolo sebe.

Přijímám tě, Světlo, jako Dar nebes pro sebe a pro druhé,

 abych mohla konat dobro s láskou a ve Světle.

Krása bytí, láska, radost a štěstí přichází do našich životů tehdy, když poznáme sami sebe a když pochopíme, že svoje štěstí tvoříme my sami.

My jsme krása bytí, láska, radost a štěstí, v každé naší myšlence, slově a skutku.

 Léčení člověka pomocí jakékoliv metody znamená především ukázat mu cestu lásky k sobě a cestu odpuštění odpuštění sobě a všem. Odpuštění je největší projev čisté lásky a světla v nás. Odpuštění je největší dar, jaký můžeme dát sami sobě.

 Kineziologie Světla je duchovní nauka, která pomáhá lidem, aby našli Světlo v sobě a okolo sebe. Je to cesta k Dobru, Lásce, Víře a Naději v našich životech. Když najdeme Světlo, najdeme Lásku, najdeme Štěstí, a tím smysl svého bytí. Světlo je nekonečné a věčné.

Jednota je prvopočátek lidského bytí. Systém Jednoty je nalezení vnitřní světla, klidu a míru v celém našem bytí, na všech úrovních a podúrovních v prvopočátku, tady a teď a navěky. Jednota je věčnost našeho bytí v nekonečné čisté Boží lásce.Je to cesta k poznání naší nekonečné lásky v nás a kolem nás. 

Obrazek

  Duše člověka je nádherná paleta barev.

Každá barva je krásná a jedinečná,

stejně tak jako každá duše,

jako každý člověk.

Fenomén světla má každý člověk v sobě.

Tvořivost je cesta k duši.

Boží láska a světlo je nekonečné a věčné.

Když přijmeme do svého života Boha

 a víru v jeho lásku a světlo,

přijdou do našeho života zázraky.

Staneme se Posly světla a lásky pro sebe a pro druhé.

 

Až najdeš své já, můžeš je opustit a začít vytvářet nový svět.

Chceš-li to udělat, chovej se k druhým tak, jak si přeješ, aby se oni chovali k tobě.

Dívej se na druhé tak, jak si přeješ, aby se oni dívali na tebe.

Neale Donald Walshe

 

Největší dar v životě člověka je láska.

Láska přináší do života štěstí, harmonii a zdraví.

S láskou dokáže člověk odpouštět a překonat těžké chvíle v životě.

Láska je to největší bohatství člověka.

Láska je největší dar a koření života. Neodmítejte ji, ať už k Vám přichází z jakéhokoliv zdroje. Bez ní nemá člověk smysl života, bez ní odchází člověku životní síla. Radujte se z lásky a hledejte svoji cestu v životě, hledejte sami sebe.

Náhoda neexistuje. Vše, co prožíváme ve svých životech se děje proto, že jsme si to vybrali. Úkol je ŽITÍ VE ŠTĚSTÍ A V LÁSCE.

Toto je úkolem celého lidstva na Zemi.

Vzájemná láska a láska člověka k sobě samému jsou největší dary Stvořitele, které dostáváme do života.

Obrazek

 Nejdůležitější poslání člověka je najít světlo

 v každé svojí myšlence, slovu a skutku.

Když to dokáže,

rozzáří se bezpodmínečnou láskou a světlem a najde štěstí.

A to je náš úkol na planetě Zemi.

,,Láska“

V každém z nás je láska.

Nemusíme ji hledat.

Máme jí každý dostatek.

Láska v nás znamená

mít rád sám sebe

a lidi okolo sebe,

vidět v druhých lásku a jen samé dobro,

chápat chyby své i druhých s láskou.

Tam, kde je láska, je zdraví.

„V životě člověka neexistují náhody. Každé setkání člověka s druhým člověkem má svůj smysl. Setkáváme se, abychom se navzájem obohatili, abychom si vzájemně pomohli, abychom si podali ruce, a našli třeba jen na chvíli společnou cestu v životě.“

Obrazek 

Helena Zavadilová – www.carusell.cz

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Obecně se ví, že nedostatek světla ovlivňuje negativně lidskou psychiku. Můžete konkrétněji uvést, jak světlo ovlivňuje naše zdraví, zda a jak se jím můžeme léčit?
 

Den a noc, tma a světlo.

Světlo je tu proto, aby nahradilo tmu, a tma je tu proto, abychom vypnuli náš organismus z běžného provozu a načerpali síly. Světlo je zářící energie. Slunce je dárcem životní síly - prány. Sluneční světlo obsahuje široké spektrum barev, a proto je schopno doplnit našemu organismu energií prostřednictvím čaker. Vynálezem elektřiny a rozvojem umělého světla došlo k narušení každodenního cyklu dne a noci. Den je prostřednictvím umělého světla libovolně prodlužován. Na druhé straně bylo vědecky dokázáno, že v zemích ležících blízko polárního kruhu dochází u obyvatel v zimním období, kdy jsou dny velmi krátké, k depresím a jiným chorobám. Vědci dospěli k tomu, že se tento problém dá léčit silným světlem. Světlo musí ovšem působit přímo na kůži po dobu jedné až dvou hodin.

I u nás jsou lidé v zimních měsících, kdy je méně slunečního svitu a brzy se stmívá, unavenější a nervózní. Umělé světlo tedy může pomoci při některých terapiích. K tomuto účelu se zejména používá ozařování barevným světlem. Každá barva má určitou vlnovou délku záření a to ovlivňuje náš organismus. Přitom toto záření vnímají i nevidomí!

Terapie barevným světlem se používá různě. K nejúčinnějším patří působení barevným paprskem o určité intenzitě na postižená místa po dobu patnácti minut. Mohou se také ozařovat energetická centra - čakry, a to paprskem v barvě, kterou daná čakra postrádá. Při ozařování červenou dochází ke zvýšení teploty těla a zrychlení pulsu. U modré je pak výsledek opačný. Naši předkové zjistili, že každá barva má sedm základních aspektů: oživuje, povzbuzuje, léčí, objasňuje, informuje, inspiruje, naplňuje.


Každá nemoc je způsobena blokací toku energie. Barvy jsou schopny oživit tělo, ducha i duši. Vibrace barevného světla napomáhají likvidovat disharmonie a obnovit přirozený energetický tok organismu. Dochází ke zlepšení krevního oběhu, ke zlepšení obranyschopnosti organismu, k aktivaci látkové výměny, ke zlepšení funkce orgánů a systémů, zlepšují se elektrické a chemické procesy v těle, funkce jednotlivých žláz apod. Barvy působí rovněž v oblasti emocionální - uklidňují nás, nebo aktivizují.
Pro vlastní aplikaci je nutné obstarat si stojací lampu s jedním nebo dvěma reflektory a použít barevné žárovky nebo barevné fólie.

Při vlastním ozařování je nutné probudit svého vnitřního doktora, programovat se mentálně: Světlo, které proudí do mého těla, mé tělo prohřívá, napomáhá obnovit funkci jednotlivých buněk, orgánů a systémů. Dávám příkaz mysli buněk, obnovte svoji normální činnost a zničte ve svém okolí vše parazitující. Cítím, jak do mne proudí síla a energie.

Délku ozařování volte individuálně, nejlépe opět vložením informace do vašeho organismu: V okamžiku, kdy bude délka ozařování dostatečná, prosím o upozornění neklidem. Během času vycvičíte své tělo, vždy poznáte, kdy je toho - jak se říká - správná míra.

Ozařovat můžete také vodu, ta je dobrým paměťovým médiem. Může to být voda k pití, ke koupeli.

Novorozeňata, která mají žloutenku, se ozařují modrým světlem, nebo světlem s úplným barevným spektrem. Tím se lépe zbavují bilirubinu.

Migrénu zase zahánějí blikající červená světla.

Použití jednotlivých barev je následující:
Modrá - zmírňuje bolest, snižuje horečku, zlepšuje činnost ledvin, pomáhá snížit krevní tlak, zvyšuje potenci, je účinná na hnisavé záněty, pomáhá při krevních návalech, vhodná při bolestech zubů a zánětu okostice, aplikuje se při bolestech uší.
Červená - zvyšuje teplotu těla, zvyšuje tep, aktivuje životní sílu, zvyšuje vitalitu a potřebu sexu, používá se při chudokrevnosti, svalových slabostech, všude tam, kde dochází ke špatnému prokrvování, při omrzlinách, chronickém kašli, špatné funkci končetin aj.
Zelená - léčí záněty, uvolňuje, aplikace vhodná při srdečních problémech, velké nervové zátěži, při zánětech kloubů, při cukrovce, vysokém krevním tlaku, svalovém napětí, při problémech se zažíváním, omlazuje pokožku, zlepšuje zrak, tlumí bolesti v krku, zátylku a v ramenou…
Žlutá - vhodná při kožních problémech, pomáhá při nervozitě a únavě, používá se při problémech s játry, močovým měchýřem, ledvinami a žaludkem, vhodná při celulitidě, ovlivňuje čištění pleti, pomáhá při učení aj.
Oranžová - podporuje chuť k jídlu, urychluje činnost střev, působí proti slabosti, podporuje činnost ledvin a žlučníku, je vhodná při nedostatku energie, při pocitech strachu, pesimismu, při skleróze…
Fialová - tiší bolesti, ovlivňuje činnost sleziny, vhodná proti vypadávání vlasů, zlepšuje spánek, používá se při nervových chorobách a stavech silného vzrušení, dodává energii a podporuje činnost lymfy aj.

K terapii je možné použít barevné brýle. Zde dochází k tzv. barevnému vidění. Příjem barevných paprsků zajišťují oči. V organismu jsou pak energeticky přeměňovány. Aplikace pomocí brýlí se může provádět časově zhruba 20 minut, nebo opět požádáme organismus, aby nám dal informaci o délce expozice, jak je uvedeno výše.

Jak ovlivní naše chování barevné brýle?
Modré brýle - navozují klid a uvolnění, snižují krevní tlak, tep a teplotu, uvolňují napětí a bolesti, působí zchlazujícím dojmem…
Červené brýle - zvyšují aktivitu, dovedou nás vzrušit, zvyšují krevní tlak a puls, stimulují naší výkonnost, sílu prosadit se, zrychlují frekvenci dýchání aj.
Zelené brýle - navozují vnitřní klid a vyrovnanost, používají se při akutních nervových nemocech a otřesech, navozují pocit sebejistoty, zlepšují paměť, léčí záněty aj.
Žluté brýle - vyvolávají pocit slunečného dne, navozují dobrou náladu, zlepšují duševní koncentraci a stav mysli.
Oranžové brýle - pomáhají odstraňovat pesimismus, únavu, rozmrzelost, zlepšují bdělost a ctižádost, navozují pocit radosti a veselí.
Fialové brýle - podněcují duševní zážitky, vhodné k meditaci, zesilují intuici, napomáhají k pokoře, obětavosti a pokání.

 

Rytmus světla a tmy nepodceňujme. V městech například pouliční osvětlení svítí celou noc. Na vesnici se někde vypíná o půlnoci a zapíná ve čtyři hodiny ráno. V noci je tam tak opravdová tma a víc klidu, což pozitivně ovlivňuje spánek, ač to přímo nevnímáme.

Ing. Josef Schrötter

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO