Jdi na obsah Jdi na menu
 


SVĚTLO Pravdy a Moudrosti

6. 10. 2008

SPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSPSP

,,Světlo Pravdy a Moudrosti"

Obrazek

V Bibli se píše :

,,SVĚTLO TVÉHO TĚLA JE OKO, JE-LI TVÉ OKO ČISTÉ, I CELÉ TVÉ TĚLO JE VE SVĚTLE. JE-LI VŠAK TVÉ OKO KALNÉ, I TVÉ TĚLO JE VE TMĚ."

,,Tato slova byla čtenářům odjakživa dobře srozumitelná. Výraz ,,čisté oko" se běžně používal pro klidný a vyrovnaný stav mysli, zatímco ,,kalné oko " značilo postoj nedůvěry, posměchu a kritiky."

,,Ježíš o sobě říká, že on je tím světlem světa a ten, kdo jej bude následovat, nebude kráčet tmou, nýbrž cestou světla."

Obrazek

,,K novému zrození, o němž Bible hovoří, dochází v důsledku působení Pravdy v lidském vědomí. Aby však vědomí bylo schopno otevřít se novému vnímání, musí proběhnout některé změny ( např. přechod od ryze materialistického myšlení k duchovnímu pohledu na svět ). Současně je třeba plnit také všechny běžné morální požadavky. V knize ,,Věda a zdraví s klíčem k Písmu" od M.B.Eddy čteme : ,,Všechny lidské náklonnosti, přání a cíle se musí proměnit, chceme-li splnit Boží měřítka. To je ono - BUĎTE TEDY DOKONALÍ !"

,,Současně s naší proměnou následuje také uzdravení, nemusí to být pouze uzdravení z nemoci, ale i nalezení východiska s disharmonické situace."

,,V Písmu se hovoří o uzdravení člověka, postiženého těžkým ochrnutím, kterému Ježíš pravil : ,,Buď dobré mysli. Odpouštěj si hříchy." tento výrok některé z přihližejících nejenže udivil, ale i popudil. Bylo pro ně jen ztěží pochopitelné, jak může Ježíš odpouštět hříchy. Také současni materialisté odmítají připustit, že stav lidské mysli může mít něco společného s nemocí těla."

,,Ježíš však najednou dokázal, že je schpen vyléčit duši člověka - je-li v jeho srdci pokora a ochota otevřít se Světlu Pravdy. Nahlžel jej totiž v jeho čisté duchovní podstatě, prosté všeho hříchu a nemoci - tedy jako bytost zcela zdravou. Zmíněnému muži proto řekl : ,,Vstaň, vezmi své lože a jdi domů ! Dotyčný poté vskutku vstal a odešel."

,,Jít hmotným směrem znamená rozpoznat a dešifrovat tento postoj jako mýlný a závadějící. Avšak ani tento přístup by sám o sobě nebyl možný, kdyby zde neexistoval dokonalý originál one duchovní Pravdy. Neni totiž odraz bez pravého odrazu a není zrcadlení bez původního jevu. Lež rozpoznáme pouze tehdy, zname-li Pravdu. Pravdu, v jejimž Světle dochází k rozšiření našich vnitřních náhledů a kde všechny klamy nenávratně mizí ve vzdálené nicotě."

Obrazek

,,OTEVŘEME SE PROTO TOMUTO BLAHODÁRNÉMU SVĚTLU !"

K.Glodhorn

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM