Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co přináší život za prvéééé ...

15. 8. 2008

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Život je jako kniha, některá..

Obrazek

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Bohouš se ptá Honzy : ,,Kdes vzal toho monokla ?"

,,Ále v kostele."

,,Prosím ?"

,,No vážně, modlili jsme se a zrovna,

když jsme říkali Zbav nás všch zlého,

tak jsem se podíval na tchýni."

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

 

,,Co přináší život ? Kdo to ví – odpoví !"

 

,,Lásku, lásku přeci !"

 

,,Bude toho víc, ale láska je asi to nejkrásnější !"

 

,,Krásné sluníčko, čerstvé povětří, klid v srdci a radost !"

 

,,Vděčnost v srdci."

 

,Život přináší opět život od začátku až do konce !"

 

,,Ber vše, co ti život dá - radost, bolest, žal i lásku. Život je jen karneval, v němž stokrát změníš masku."

 

,,Víte, co se říká - že život je pes, ale pes je nejlepší přítel člověka. I když ten život na to nevypadá. Přináší samé neštěstí, smutek a slzy a těch šťastných chvilek je doopravdy moc málo !"

 

,,Náruč plnou Růží !"

 

,,Život i když je krásný má také své trny !"

 

,,Život přináší zkušenosti. Podle mě je cílem člověka hledat a zkoušet nové věci."

 

,,Zákony schválnosti. Když se může něco podělat, tak se to prostě podělá !"

 

,,Starosti, starosti, starosti !"

 

,,Snídaně, obědy a večeře !"

 

,,Nikdy nekončící boj s nadváhou !"

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Kamaráde, přijmi ode mě hlubokou soustrast,"

říká jeden soused druhému.

,,Proč ?"

,,Má žena má nový kostým a teď ho šla ukázat tvé manželce."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 ,,Co přináší život ? Kdo to ví - odpoví !"

 ,,Já nevím, ale přijde mi, ze život je spíše něco jako akát, musí se tím člověk prosekat !"

 

,,Určitě, ale měla by ses přesvědčit, jestli sekáš správným směrem a správnou zbraní !"

 

,,A vtip je v tom, že život je spíše cesta, do které se sem tam nějaký kaktus nebo akát postaví. Jde jen o to, že spousta lidí si neuvědomí, že někdy se lidé soustředí právě na ten akát, který může být tak silný, že nejde rozsekat na kusy, ale je třeba jej obejít a nechat jej za sebou, nebo jít jinudy !"

 

,,A ti největší frajeři si trní omotají okolo hlavy a nosí jej s sebou, aby ukázali správnou cestu ostatním ( Ježíš ) !"

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Studenti, kdo z vás může popsat, co je to puberta ?" zní profesorova otázka.

 

Přihlásí se studen a zasvěceně říká : ,,Puberta je složité období, během něhož se propracujeme, od mléka k pivu a drogám."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Co přináší život ? Kdo to ví – odpoví !"

 ,,Život přináší krásné chvíle. Jen si je musíme v ten správný okamžik užít, pak přinese třeba bolest, za kterou si může člověk sám !"

 

,,A někdy může za tu bolest úplně cizí člověk. Třeba za mou bolest může lékařka, která špatně hodnotila a já k vůli ní nedostanu elektrický vozík ! Tak skončím mezi čtyřmi stěnami. Takže tím jsem chtěla naznačit, že si každý člověk vědomě bolest nepřivolá !"

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 Hrobník kope hrob, už je v něm až po uši, když tu volá jeho žena : ,,Mirku, pojď mi pomoct natáhnout šňůru na prádlo !"

Hrobník odhodí lopatu a vzdychne si : ,,Sakra, už ani v tom hrobě nemá člověk klid !"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Co přináší život ?  Kdo to ví – odpoví !"

 ,,To také přináší život …"

,,Zemřela v našem sborečku církve, byla nášim sloupem víry. Milá sestra a paní a babička a prababička N.R. z Odeře. Byla velmi milá Bohu, ale i k nám, kteří jsme do církve přicházeli. Ježíš nás chrání společenstvím lásky a stmeluje nás. Ona sestra byla vzorem skromnosti a věrná duše, která se modlila za nás v ohrožení hříchem, který se stává jako by normálním. Hřích je kousnutí do jablka a selhání, porušení příkazu, zákona daného nám lidem Bohem.

Naše sestra se dožila 91 roku. Ve víře věrná a milující jak Boha, tak lidi. Byla jsem na pohřbu a rozloučení se konalo v krematoriu ve Varech. Šla jsem pro květinu, kterou jsem jako poslední dáreček od srdce mohla milé přítelkyni dát. Seděla jsem vzadu na sedačce a měla před sebou celou obřadní síň a pohled můj patřil rozloučení, které se dělo. Můj pohled padl na muže, který řídil chod pohřbu. Starší pán, denně vidí hodně pohřbů. Jen tento den jich bylo celkem 9. Někdo z našich hrál na varhany, dva muži a jedna dívka zpívali píseň ,,Ježíš nám připravil příbytky na nebi.“

Byla to píseň, kterou na Nový rok sestra N.R. zazpívala našemu kazateli, když se jí zeptal ,,Jak se má, a co v sobě cítí.“ Byl dojat a překvapen když se dozvěděl, že zemřela 2. ledna klidně a pokojně a tak odešla ze života. Ten zřízenec se zájmem hleděl na kůr, kde se zpívalo a hrálo. Byl dojat kázáním, které nás všechny povzbudilo k budoucímu sejití u Ježíše v nebesích. Modlitba byla také úžasným vyznáním naší lásky ke Kristu a naděje na věci budoucí. Ten muž byl zasažen na srdci a s pokorně sklopenou hlavou byl účasten celého obřadu. On má určitě přehled nad tím, co se tam odehrává. Bylo to srdceryvné loučení, hodně bolestné a beznadějné.

Ale my načerpali sílu a potěšení. Přáli jsme klid a sejití se opět společně tam na věčnosti. Tak jsem si uvědomila, jak říká v písmu - Bibli ,,Ohlédni se na poslední věci člověka spravedlivého před Hospodinem a rozdíl na poslední věci svévolníka. Rozešli jsme se ač zarmouceni, přeci šťastní, že se jednou na konec všeho sejdeme a budeme radostní u našeho Pána J.K. Toto také přináší život. I rozloučení patří k životu. Požehnaný čas všem !“

( p.Sudová )

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 ,,Včera jsi byl pořádně opilý," kárá svého nápadníka. ,,Ani bych neřekl." ,,Jak to, že ne ? Třikrát jsi mě požádal o ruku !"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Co přináší život ?  Kdo to ví – odpoví !"

 ,,Provdala jsem se, narodila se nám dcera a pak manžel zemřel. Teď místo abych byla s dcerou, lítám po úřadech a snažím se zjistit, co s námi bude. To je život !"

 

,,Smůlu máme někdy všichni, a proto jsem vděčná za každou milou chvilku, kterou život přinese."

 

,,Život přináší spoustu věcí, ale podle mě asi hodně štěstí a zdraví, a co víc si přát ? Možná tedy peníze, lásku, ale zdraví je nejdůležitější !"

 

,,Momentálně mi přináší smutek, ale i naději. Pátrám zatím zcela neúspěšně po dávném příteli, jemuž život přinesl nejedno překvapení."

 

,,I když mám pocit, že ho asi nenajdu, naděje mě však neopouští !"

 

,,Konkrétně mě život přináší mnohé - smutek, štěstí, lásku, přátelství, zlo. Bohužel nejsem spokojená a je v tom ta láska. Život má každý z nás jiný. Někdo ho má nespravedlivý a     někdo šťastný, ale na každého snad jednou dojde a na mě už došlo ! Já všechno hezký měla, ale teď jsem udělala životní chybu a to je mi teprve 15 let."

 

,,Život přináší spoustu krásného, ale i ošklivého. Špatné vzpomínky, ale i ty dobré."

 

,,Já si myslím, že bychom si měli vychutnávat život, a nesnažit se myslet například na sebevraždu !"

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Pan Velebil sděluje sousedovi své zážitky ze záchytky :

,,Není to tam špatné. Za pět stovek se ráno probudíte v pyžamu v čisté posteli a ještě se vás zeptají, jak jste se vyspal."

,,A vám se to líbilo ?"

,,Proč ne ? Manželce dávám celou výplatu a je na mě jako na psa."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Co přináší život ?  Kdo to ví – odpoví !"

 ,,Něco život musí přinášet - jinak by jsme tu přeci nebyli, každý z nás má nějaký účel a jedno je jisté každý jednou umře někdo dřív a někdo později, ale to už je osud !"

 

,,Každý je strůjcem svého štěstíčka i když nějaký osud je nad námi, můžeme mu v mnohém nápomoci. Každý potřebuje k životu docela něco jiného, a je na každém, co to je !"

 

,,Samé zklamání a když už je to tak nějak lepší, vždycky mi do toho něco skočí a zase je to tam kde to bylo. Někdy mám pocit, že jsem taková smolařka."

 

,,Jak kdy ! Ale i události a situace, které někdy "bolí" a člověk myslí, že jsou namířeny proti němu - se někdy zpětně ukážou, že to bylo to nejlepší, co se člověku mohlo stát ! A bez této "zlé zkušenosti" by se nedostal dál. Alespoň takhle jsem to měl několikrát já !"

 

,,Dobro potřebuje zlo a naopak, jeden nemůže být bez druhého. Je to jako 2 strany mince, jen se nesmí dovolit, aby ta mince měla jen jednu stranu, snad jen Bůh ví, co by bylo pak !"

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Moje manželka," praví pan Vyčítal po svatbě,

 je náramně milá a sladká. Ale každé jídlo přesolí !"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Obrazek

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO