Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nám všem, kterým je mezi 30 až 80 léty a TESTY: Dokáže vás rozčílit každá hloupost? a Jste cílevědomí?

20. 12. 2006

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Několik řádků pro …náctileté… !“

 

,,Gratuluji !“

Obrazek

,,Nám všem, kterým je mezi 30. až 70. lety... . Podle dnešních pravidel a zákazů bychom my, děti narozené v 50., 60., 70., 80. letech, neměli vůbec šanci přežít... .

,,Naše postýlky byly malované barvou, která obsahovala olovo. Neměli jsme žádné pro děti - bezpečné flaštičky na medicínu. Žádné pojistky na dveře a okna, a když jsme jeli na kole nebo koloběžce, neměli jsme helmy. Pili jsme obyčejnou vodu z hadice a ne z lahví. Jedli jsme chleba a máslo, pili limonády s cukrem a nebyli jsme obézní, protože jsme pořád běhali někde venku. Z jedné flašky nás obvykle pilo několik, ale všichni jsme to ve zdraví přežili... .Několik hodin jsme se mořili a stavěli káry ze starých nepotřebných věcí - jezdili jsme z kopce, jen abychom pak přišli na to, že jsme zapomněli na brzdu. Teprve po několika špatných přistáních  jsme ji konečně namontovali. Brzy ráno jsme si šli ven hrát a přišli jsme domů, teprve až se venku rozsvítily lampy. Rodiče si užili pěkné nervy, ale mobily neexistovaly, takže nebylo kam volat...."

Výsledek obrázku pro rozčílení

Neměli jsme žádné Playstation, Nintendo eller X-box - vlastně ani televizní hry, žádných 99 televizních kanálů, žádný surround-sound, počítače, chatrooms a internet. Měli jsme kamarády, byli jsme venku a vyhledávali jsme si je ! Spadli jsme ze stromu, řízli se, zlomili si ruku či nohu, vyrazili si zuby, ale nikdo k vůli těmto úrazům nebyl žalován. Byly to úrazy a nikdo nenesl vinu - jen my ! Prali jsme se, měli jsme modřiny, ale naučili jsme se to překousnout. Našli jsme si hry s tenisákama, klackama a jedli jsme i trávu (hlavně šťovík). I když nás druzí varovali, nikdy jsme si nevypíchli oko. Posledních 50 let bylo explozí nových nápadů. My jsme měli volnost i odpovědnost - naučili jsme se chovat a poradit si.... Blahopřeji ! I Ty jsi jedno z nich a pamatuješ si, že to bylo nádherné dětství. :o)."

,,Já jsem také jedno z těchto dětí a ráda na svou volnost vzpomínám ! Vyprávím své dětské příběhy a prožitky ostatním, a v tichém koutku mého srdce je znovu prožívám... !“     Ludmilka

Obrazek

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


Test :

angryDokáže vás rozčílit každá hloupost?angry

Výsledek obrázku pro rozčílení

Někdo se trápí nad každou maličkostí celé týdny, jiný dokáže jakýkoli problém rychle sprovodit ze světa, mávnout nad ním bezstarostně rukou. Snadno vás něco, jak se říká, dostane ze židle, urputně hájíte svou pravdu za každou cenu, nebo máte pověst flegmatika? O tom, zda vám

neschází životní nadhled, se můžete dozvědět z našeho zábavného testu. Vyberte si vždy jednu z možných odpovědí a nakonec body sečtěte.

1. Jak často se rozčilujete?

a) takřka každý den                                                  3

b) ani si nepamatujete, kdy to bylo naposledy  1

c) to záleží na okolnostech                                     2

2. V ordinaci lékaře čekáte už delší dobu, když vás někdo neomaleně předběhne. Co uděláte?

a) nenecháte si to líbit a hlasitě se ozvete        3

b) myslíte si, že jde zřejmě o akutní případ       2

c) v klidu vyčkáte, až na vás přijde řada            1

3. Potrpíte si doma nebo na pracovišti na květiny a různé dekorační předměty?

a) ano, vnáší do prostředí pozitivní energii, lepší náladu  1

b) nejste proti, ale je vám za ně líto utrácet peníze              2

c) s tím na mě raději nechoďte                                                  3

4. V zaměstnání dostáváte nejtěžší úkoly. Co si o tom myslíte?

a) že jste nejschopnější                                                       3

b) zřejmě budete muset ubrat na pracovním tempu    2

c) proč firma přijímá lenochy a nekvalifikované síly     1

5. U pokladny v supermarketu zjistíte, že nemáte peníze. Jak zareagujete?

a) propadnete naprosté panice                                              3

b) omluvíte se s tím, že půjdete zboží vrátit do regálů     1

c) situaci vyřešíte tak, že někomu zavoláte, aby vám peníze co nejrychleji přivezl                                                                       2

6. Máte před dovolenou, ale kolega onemocněl, čímž ohrozil její čerpání. Co uděláte?

a) snažíte se sami za sebe sehnat nějakou náhradu                      2

b) jste vzteky bez sebe a sobecky se dožadujete svých práv     3

c) pomyslíte si, že to se může stát každému                                    1

Výsledek obrázku pro rozčílení

VYHODNOCENÍ:

6 - 9 bodů: Z bodového skóre je patrné, že vás jen tak něco nevyvede z rovnováhy. Vaše okolí vás nejspíš považuje za vyrovnaného člověka, který dokáže zachovat naprostý klid v každé situaci. Pokud se stane, že si nevíte s něčím rady, potká vás složitá chvíle, snažíte si zachovat tvář, nedávat na sobě znát, že vás něco trápí, nevíte si rady, máte obavy. Jste mistrem v ovládání emocí. Svým klidem, rozvahou, schopností dívat se na život s jistým nadhledem si snadno získáváte přátele, jste v kolektivu oblíbení. K takovému výsledku si můžete jen gratulovat.

10 - 14 bodů: Jak naznačuje počet dosažených bodů, vy máte zřejmě pověst trpělivého člověka. Když vás něco skutečně vyvede z rovnováhy, to už musí být! Trvá poměrně dlouho, než se rozčílíte, ale pak to zřejmě stojí za to. Záleží na tom, jaký problém řešíte, nebo za jak závažnou svou situaci považujete. Jen málokdy se však uchýlíte k tomu, abyste byli vulgární, ulevili si od plic, volili ostrá slova. Pokud vás něco rozčílí, nelze to nezaznamenat. Pak odhodíte masku kliďase a dáte najevo, že na vás nelze „dříví štípat“.

15 - 18 bodů: Jako čertík z krabičky, tak možná někdy působíte. Udržet nervy na uzdě je zřejmě pro vás téměř nadlidský výkon. K tomu, abyste zvýšili hlas, nemáte opravdu nikdy moc daleko. Možná je to tím, že si na svá bedra příliš nakládáte, nedokážete nikomu nic odříct, jste přesvědčeni o tom, že musíte každému vyhovět. Je na čase, abyste se nad sebou trochu zamysleli, ubrali plyn, v životě trochu zpomalili. Pamatujte na to, že každý člověk je nahraditelný, že zdraví máte jenom jedno.

Výsledek obrázku pro rozčílení

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

TEST :

Necháte se pohodlně unášet na vlně života, nebo patříte k lidem, kteří mají před sebou jasný cíl, za nímž kráčí neochvějně až urputně? O tom, zda jste cílevědomí, leccos napoví náš zábavný test. Vyberte si vždy jednu z možných odpovědí a nakonec body sečtěte.

1. Co byste považovali za velké štěstí?

a) nemůžete označit nic konkrétního 3

b) výhru ve sportce nebo v loterii 2

c) pevné zdraví 1

2. Jste spokojeni se svým zaměstnáním?

a) nijak nad tím nepřemýšlíte 3

b) máte trochu jinou představu 1

c) ne, ale nehodláte s tím nic dělat 2

3. Když se vám něco nedaří...

a) nevzdáváte se s tím, že to jednou musí vyjít 1

b) vymlouváte se na osud 3

c) záleží na okolnostech, jak se zachováte 2

4. Pokud se máte o něčem důležitém rozhodnout:

a) nemáte s tím žádný problém 1

b) potřebujete se s někým poradit 2

c) říkáte si, že to nějak dopadne 3

5. Které pořekadlo je vám nejsympatičtější?

a) nic není nemožné 1

b) povinnosti nikam neutečou 3

c) nejdříve je povinnost, pak zábava 2

6. Spoléháte se v životě na štěstí?

a) štěstí vnímáte jako nepolapitelnou věc 2

b) někdy ano 3

c) co si nezařídíte, to nemáte 1

7. Umíte si sami sebe představit za deset, dvacet let?

a) raději o tom nepřemýšlíte 3

b) naprosto jasně 1

c) trochu vás ta představa děsí 2

VYHODNOCENÍ :

7 - 11 bodů: Zřejmě patříte k lidem, kteří potřebují mít o svých cílech jasné představy, improvizování není nic pro vás. Máte rádi věci pod kontrolou, pokud je to možné, všechno si dopředu detailně naplánujete. Váš diář je stále zaplněný poznámkami, úkoly a povinnostmi, na které nesmíte zapomenout. Možná by to chtělo trochu slevit ze svých nároků, trochu se nadechnout, uvolnit se, občas zapomenout na hektický způsob života.

12 - 16 bodů: I když se snažíte brát život s nadhledem, velmi často sklouznete do každodenní rutiny, stereotypu, kdy jsou pro vás povinnosti na předním místě, ať se děje, co se děje. Někdy okolí překvapujete svým perfekcionismem, snahou být dokonalí, jindy svým až lehkomyslným přístupem. Záleží na tom, v jakém rozpoložení se právě nacházíte, jak na vás doléhají nejrůznější životní situace , zda máte dobrou náladu a vstávali jste z postele správnou nohou. Váš život se zdá být hodně pestrý, víte sami nejlépe, co je pro vás nejlepší.

17 - 21 bodů: Bodové skóre naznačuje, že není vaším zvykem dělat si zbytečné starosti, zaměstnávat mysl záležitostmi, které nemůžete ovlivnit. Svým chováním působíte tak trochu jako bohém, který si říká, že není všem dnům konec, za ničím se zbytečně nežene. Cílevědomost rozhodně není vaším typickým rysem. Přitom od života očekáváte to nejlepší. Působíte jako šťastný člověk, jenž nemá přehnané ambice, ale chce si život užívat plnými doušky. Váš optimismus vám lze jenom závidět.

SPIRIT

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO