Jdi na obsah Jdi na menu
 


Život má omezenou dobu platnosti - Fantastický zážitek

10. 6. 2020

heart      heart      heart      heart      heart      heart      heart     heart     heart

Čistý zdroj

Foto-stastnilide.cz

,,Život má omezenou dobu platnosti"

,,Bylo půl deváté, pracovní dopoledne už v plném proudu, když dorazil postarší pán, osmdesátník, k odstranění stehů z prstu. Řekl, že spěchá, že má už na devět něco dalšího domluveno."

,,Viděl jsem, jak je nervózní a řekl mu, aby si sedl."

,,Věděl jsem, že se na něho sotva kdo podívá dřív než za hodinu."

,,Díval se však pořád na hodinky, a já zrovna neměl pacienta, tak jsem se rozhodl se na jeho ránu podívat. Zjistil jsem, že je dobře zhojena, tak jsem si promluvil s jedním lékařem a obstaral si vše potřebné k odstranění stehů a převázání rány." ,,Zatím co jsem byl takto zaměstnán, zeptal jsem se jej, spěchá-li snad tolik kvůli další návštěvě u jiného lékaře. Odvětil, že nikoliv, že potřebuje jít do sanatoria, aby posnídal se svou ženou. Tak jsem se zeptal na její zdraví. Řekl, že tam už nějakou dobu je a že má Alzheimera. A jak jsme tak povídali, otázal jsem se, vyvedlo-li by ji z rovnováhy, kdyby přišel trochu později. Opáčil, že jeho žena už dlouho neví, kdo je a jeho že už pět let nepoznává. To mne překvapilo a ptám se: A vy tam přesto docházíte každé ráno, i když ona neví, kdo jste? Usmál se, poklepal mi na ruku a pravil: Ona mne nepozná, ale já pořád vím, kdo je ona! Musel jsem zadržet slzy, když odcházel. Na ruce jsem měl husí kůži

a pomyslel jsem si: Tak takovou lásku bych chtěl v životě mít."

,,Opravdová láska není tělesná ani romantická."

,,Skutečná láska spočívá v přijímání všeho co je, bylo, bude a nebude. Nejšťastnější lidé nemusí zrovna mít to nejlepší ze všeho, oni si udělají to nejlepší z toho, co mají."

,,V životě nejde o to, jak přežít bouři, nýbrž jak tančit v dešti. Všichni stárneme; už zítra může dojít na vás. Užívejte si už nyní života naplno. Má omezenou dobu platnosti."

 

heart          heart          heart          heart          heart          heart          heart          heart

,,Fantastický zážitek"

,,Dne 11. 8. 1999 jsme všichni s napětím očekávali úplné zatmění Slunce. Byl jsem zrovna na zájezdu v rakouských Alpách ve městě Dachstein. Na pozorování tohoto jevu jsme se vydali po skupinkách do hor. Bylo pěkné počasí, tak jsem obdivoval zdejší přírodu. Asi po hodině a půl chůze jsme vystoupili na vrchol kopce a dychtivě očekávali ten zázrak. Nežli k tomu došlo, sledovali jsme dění v okolní přírodě. Nad vrcholky Alp se najednou objevili dva orli. Přilétli a opisovali na nebi veliké kruhy. Pojednou se jeden z nich jakoby postavil na nohy, roztáhl svá křídla do písmene V, mával s nimi a stále na stejném místě ve vzduchu doslova přešlapoval a téměř tancoval. Asi po třech minutách odlétl a na totéž místo přilétl druhý orel. A začal dělat přesně to samé. Byla to naprosto fascinující podívaná. Pak zmizeli v dáli, příroda utichla a začalo se stmívat. A my pozorovali přes černá sklíčka mizení slunečního kotouče."

Jaroslav Š., Lupenice

heart          heart          heart          heart          heart          heart          heart          heart

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář