Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co dovedou DĚTI - DĚTEM pro úsměv - DĚTI si vzpomínají - Řeším svého syna - DĚTI do pěti let - Sešitá rána - Poznámky DĚTÍ

14. 9. 2009
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
,,Budete mile překvapeni"

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 

,,Dětem pro úsměv - dortové mlsání."

 

,,Doufám, že Vám dětské dorty udělají radost a dostanete inspiraci k jejich upečení a krásnému zdobení."

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

,,Některé děti si vzpomínají na své minulé životy“

Obrazek

"Mrkev jsem, mami, nikdy nejedl, ani když jsem byl ještě velký," vybavuje si dítě vzpomínku na minulý život."

,,Dvouletý syn začal hovořit zcela nesrozumitelným jazykem. Bylo zřejmé, že je to jazyk, se svými slovy a svou gramatikou, ale dnes již zcela neznámý. Když syn zjistil, že mu nikdo nerozumí, byl zklamán. Po několika letech, když již chodil do školy, začal kreslit podivuhodné stroje a kosmické koráby. Jeho nákresy byly graficky velmi hezké a mimořádně přesné. Obsahovaly mnoho technických detailů, nescházel ani šroubek. Lidé, kteří to viděli, byli překvapeni a ptali se: "Odkud to ten chlapec má?"

,,Syn Gille se nerad podřizoval, měl svou vlastní iniciativu a sebejistotu a říkával: "Nechci, aby mi někdo něco předepisoval. Dával jsem příkazy a vím, co mám dělat." To pochopitelně hněvalo jeho západoevropské rodiče, kteří se domnívali, že ví vše lépe, než chlapec."

,,V devíti letech začal popisovat své knihy a sešity pozoruhodnými hieroglyfy. "Co to je?" tázali se rodiče. "Nu přece země Mu. Tam jsem byl velikým šéfem." Až po letech se matka z různých knih dozvěděla, že země Mu byla součástí Lemurie, údajně ležela někde v Pacifickém oceánu, a potopila se již dávno před Atlantidou."

,,Mnoho dětí si vzpomíná na svůj minulý život. Jejich paměť je ještě čerstvá a ony hovoří ve vší své nevinnosti o tom, co si ještě pamatují, pokud konformismus jejich vychovatelů jim vzpomínky nevyžene z hlavy. O pár let později Edgar Cayce, veliký americký jasnovidec a médium, hovořil rovněž o zemi Mu, o Lemurii."

,,Profesor Ian Stevenson z univerzity ve Virginii prozkoumal několik tisíc případů v celém světě, kde si děti vzpomínaly na minulý život, vše zaprotokoloval, nechal si vše úředně potvrdit. Vydal knihu "Reinkarnace", ve které popisuje dvacet vybraných případů znovuzrození.“    

 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

,,Řeším právě svého syna"

Obrazek

,,Řeším právě svého syna, budou mu čtyři a občas mi říká docela zvláštní věci. Třeba: "Maminko, ještě než se narodila babička a dědeček, mooc dávno, tak jsem byl velkej a bojoval jsem ve válce a pak jsem tam umřel. A pak už jsem byl u tebe v bříšku."

,,Občas mi docela vyrazí dech. Nevím, co si o tom mám myslet a jak správně reagovat. Intuitivně mi přijde nejlepší si ho poslechnout a moc se nevyptávat, aby si nezačal vymýšlet. Pak ho většinou obejmu a řeknu mu, že jsem ráda, že je teď tady u mě. Ale nevím, co by se stalo, kdyby začal něco povídat třeba ve školce."

Narodil se 23.12.2002, 21:40 v Praze. Napsala Agnes.

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

,,Děti do pěti let" 

Obrazek

,,Vyprávějí takové věci, velmi často. Dospělí tomu příliš nevěnují pozornost, maximálně mají dobrý - anebo naopak nedobrý - pocit, že má dítě přílišnou fantazii."

,,Je zajímavé s dětmi nenásilně a přiměřeně v tomto smyslu pracovat. Například jenom soustředěně poslouchat a klást otázky, popřípadě požádat, aby to zkusily nakreslit. Máte-li děti ve skupině, pak vznikne i mezi nimi povídání na toto téma. Například jedna holčička, kreslíc, vyprávěla, že "sem chodí od pravěku", zatímco jiný kluk říkal, že tu "mockrát nebyl, že rozhodně tu od pravěku není, a dostal se sem poté, co jejich planeta vybuchla".

,,Těmto dětem je nyní již okolo dvaceti, když jim bylo pět, bylo to těsně po sametové revoluci, tedy nemohly být příliš inspirovány filmy na podobné téma, s nimiž se až poté roztrhl pytel. Takže dnešní rodiče by si toho u svých pětiletých ratolestí zase asi nevšimli."

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 

 ,,Sešitá bodná rána"

Obrazek

,,Dominik se narodil jako zdravé a krásné dítě s jizvou na přední části pravého stehna. Připomíná sešitou bodnou ránu - bílá čára, která se nikdy neopálí. Těsně před svými třetími narozeninami stál na židli a prohlížel si obrázek na stěně. Babička ho zlehka přidržovala, aby nespadl, a tak se jizvy dotkla. ,,To mi udělal muž ve člunu velkým nožem," komentoval z čistajasna své zranění chlapec. Babička se s matkou na sebe udíveně podívaly. O té jizvě se nikdy doma nemluvilo. ,,Všude byla samá krev, spousta krve," pokračoval Dominik. Na matčin dotaz, co se stalo potom, pohotově odpověděl : ,,Spadl jsem do vody a utopil se." Jeho hlas zněl plačtivě, ale pak se ovládl a začal vyprávět. Jmenoval se Olaf a měl sestru Zitu. ,,A znáš teď nějakou Zitu ?"zeptala se matka. ,,To jsi přece ty, mami,"usmál se. Dominik se hrozně bál vody a vždycky plakal, když ho maminka koupala. Vyváděl tolik, že ho musela jen otírat houbou. Jizva je na noze stále zřetelná a roste s ním. Chlapcova matka tvrdí, že nikdy nebyl na žádném člunu, natož aby stál tváři v tvář muži, jenž se ohání nožem. Matku překvapila zmínka o krvi, protože ji nikdy pořádně neviděl a lze pochybovat o tom, zda vůbec ví, co slovo krev znamená."

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

,,Často prohozené poznámky našimi dětmi"

Obrazek

 ,,Mnohé děti, bez ohledu na jejich kulturní zázemí, jsou známy tím, že často prohodí poznámky typu : ,,Když jsem míval modré auto" anebo ,,Když jsem byl starý člověk." Většina rodičů přičítá tyto projevy dětské fantazii. Ale co když je to jinak ? Je docela možné, že děti mluví o něčem, co si pamatují, A protože v tom nejsou podporovány, postupně zapomínají a vzpomínky nahromaděné v tomto životě pohltí ty, které se možná dochovaly z předešlého života."

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ