Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.) Základní otázky a odpovědi života

27. 4. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

DUCHOVNÍ PRAVDY-DUCHOVNÍ PRAVDY-

,,Obsahem i cílem nauky přinášené člověku duchovními učiteli je láska a vzájemná pomoc. Předávají lidstvu pravdy o smyslu života a usnadňují pochopení životních obtíží. Ukazují cestu k získání duchovních hodnot a k dosažení šťastné a světlé existence po ukončení pozemského života."

Obrazek

2.) A nyní již přistoupíme k základním otázkám a odpovědím života :

,,Mají duchovní bytosti formu, postavu a záření ?"

,,Ano. Lidské oči je mohou vnímat jako zářící postavu vysílající silné světlo, jako zářící ovály nebo postavy tvořené nesčetnými světelnými body. I zde je rozhodujícím faktorem vývojový stupeň ducha, jeho úkol a stav, což zároveň znamená, že ne všechny duchovní bytosti se vyznačují stejnou světelnou intenzitou. Čím vyšší je duch, tím silnější světlo jej obklopuje a opačně."

,,Je duchovní bytost schopna přispívat vlastními silami ke svému vývoji ?"

,,Tato otázka se týká i vás, obyvatel Země, neboť i vy jste ve své podstatě duchovními bytostmi. Moje odpověď zní - ano. Čím větší je snaha, čím silnější je láska a touha, čím užší přimknutí se k zákonům Božím, tím rychleji stoupáte ve svém duchovním vývoji."

,,Mají duchovní bytosti již od počátku jejich stvoření vědomí ?"

,,Mají, ale ještě ne zvlášť vysoce vyvinuté. Čím více se podílejí na plnění Božských zákonitostí a vývojové spolupráci, čím rychlejí se vyvíjejí jednotlivá vědomí jeich vlastního Já i jejich vůle. Obojí je bezpodmínečně nutné, neboť tvůrce vybavil svá stvoření svobodnou vůli proto, aby mohla samostatně rozhodovat."

,,Mají duchovní bytosti, které se po odpadu od Boha k němu vrátily a svým úsilím získaly dokonalost, před Bohem menší hodnotu než bytosti, které zůstali čisté a věrné ?"

,,Ne, Bůh je dokonalá bytost, Bůh je láska, která objímá a miluje všechny s nezměněnou intenzitou, z celého srdce."

,,Mají prvotní duchovní bytosti - Archandělé, Cherubíni, Serafíni, Trůnové a ostatní vysocí nebeští Andělé před Bohem větší význam než bytosti druhé tvůrčí periody ?"

,,Ne. Čisté, dokonalé bytosti stojí na špičce vývojové spirály, ale Tvůrce nehledí na stav, jméno a hodnost, nýbrž na intenzitu lásky k blížnímu a působení ve prospěch všeho stvoření."

,,Prošly duchovní bytosti - i ty nejvyšší - všemi vývojovými stupni ?"

,,Ano. Všechna božská stvoření se vyvíjí stupeň po stupni, protože byla stvořena jen jako bytosti čisté, ale ne dokonalé. Dokonalost musí být získána jimi samými. Bytosti, které zůstaly věrny Boží zákonitosti, zůstaly v nadzemských prostorách na různých vývojových stupních. Ty, které se od Boha vzdálily, se vtělily na polohmotných nebo hrubohmotných světech, přiměřené síle svého osobního zatížení."

,,Existují skuteční démoni ?"

,,Jejich existence je zcela reálná, ale ne v tom smyslu, že by byli Tvůrcem jako démoni stvořeni. To je důležitý poznatek, který si dopbře zapamatujte. Démoni volili silou své vlastní vůle protirotační vývojový směr - ne jednou, ale stále znovu, mnohokrát - až došlo k jejich zhmotnění. I oni se jednou vrátí ke svému Tvůrci, který je s láskou přijme. Ale jejich návrat bude dlouho trvat. Nikdo však nebude zatracen. Milující, milosrdný, spravedlivý Otec není schopen na věky své potomky zavrhnout."

,,Jaký je účel pozemské reinkarnace ?"

,,Pomoci inkarnace chce vás Tvůrce přivést k dokonalosti. Pro výše vyvinutého ducha je inkarnace posláním, pro ostatní pokáním. Příležitostí k odčinění vlastních přístupků a provinění, ale i dozráváním k naplnění Božské zákonitosti, podílení se na vývojové pomoci a službách lásky k ostatnímu tvorstvu."

,,Co se stane bezprostředně po ukončení inkarnace ? Člověk nazývá tento stav smrtí."

,,Páska spojující duši a tělo je přetržena. Duchovní část - fluidální člověk - se odpoutá dříve či později, rychleji či pomaleji, úměrně svému vývojovému stupni, k okruhu zemské atmosféry a vrací se zpět, odkud vyšel."

,,Je okamžik oddělení duše od těla bolestný ?"

,,Všeobecně řečeno, ne. Často trpí tělo v průběhu pozemského života mnohem více. Uvolněný duch přináší pocit štěstí, volnosti a spokojenosti. Přirozená smrt v důsledku stářím zesláblé činnosti tělesných orgánů přichází často, aniž si je toho člověk vědom. Podobně jako zahasinající lapma, v níž došel olej."

,,V jakém stavu se nachází zemřelý člověk po smrti ?"

,,Tento stav je různý a je určován způsobem dřívějšího života. Jestliže byl život naplněn převážně negativními hodnotami, při sebevraždě, špatném svědomí a podobně, vzniká bolest, utrpení, hořkost, letargie, vyčítky svědomí, zoufalství, až k úplnému zastření vědomí. To jsou bolestné stavy, které si člověk sám zavinil a přináši sebou. Správný způsob života odcházejícího přináší pocity volnosti, štěstí, extatického vytržení, pocit bezpečí, lásky, vděčnosti a podobně. Tyto stavy potvrzují, jak je důležité volit správnou životní cestu, cestu morálních hodnot a zodpovědnosti vůči sobě samým, ale i vůči ostatním."

,,Mají poznatky zprostředkované duchovními učiteli vliv na dřívější nebo pozdější uvědomění si posmrtné existence ?"

,,Ano, zcela rozhodující vliv. Člověk, vědomý si posmrtné reality a nutnosti dodržování Božských zákonů, žije již na zemi ve svém svědomí, myšlenkách a představách svůj budoucí život. S tímto vědomím odchází."

,,Co tvoří základ reinkarnační nauky ?"

,,Spravedlnost a láska Stvořitele k jeho potomkům. Reinkarnace vysvětluje budoucnost, ale částečně i minulost. Je osvědčeným pomocníkem při vyrovnávání lidského provinění životními zkouškami a posiluje naději pro budoucí život."

,,Jak reinkarnační nauka vysvětluje budoucnost ?"

,,Zcela jednoduše : CO ZASÉVÁŠ, TO SKLÍZÍŠ ! Tím je částečně vysvětlena i minulost, protože to, co dnes sklízíme, jste v minulosti zaseli. Je to opravdu jednoduché. Boží zákony se vyznačují jednoduchostí."

,,Co je hnací silou vývoje - planety, sféry, duchovní bytosti nebo lidé ?"

,,Nejen planety a sféry, ale i duchovní bytosti a lidstvo jsou podřízeny všeobecnému zákonu pokroku. Vaše nynější domovina, země, projde již brzy radikálními proměnami. Lidé, kteří budou žít na nové zemi se budou cítit jako v ráji."

Obrazek

 

Vypsáno z knihy Duchovní pravdy v otázkách a odpovědích, kterou napsala Gisela Weidner

 -DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY-

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO