Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.) Základní otázky a odpovědi života

26. 4. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DUCHOVNÍ PRAVDY-DUCHOVNÍ PRAVDY

,,Duchovní učitelé se snaží přiblížit cíl formou otázek a odpovědí. Stupňujou tak náš zájem, který vede k cílevědomému myšlení a umožňuje pochopení, v jaké míře jsme schopni realizovat vznešené pravdy v denním životě. Tento přístup zároveň prohlubuje snahu o sebepoznání a sebekontrolu. Umožňuje pevné zakotvení duchovních poznatků v našem vědomí a uvolňuje tak prostor pro příjem dalších duchovních Pravd. Stává se impulzem probouzejícím schopnost duchovního zrání a rozvoje."

Obrazek

3.) A nyní již přistoupíme k základním otázkám a odpovědím života :

,,Kdy a v jakých časových odstupech dochází k inkarnaci ?"

,,Obojí je podmíněno stupněm duchovního vývoje a poznání inkarnovaného. Duše, která je schopna uvědomit si vlastní chyby a slabosti, se snaží vši silou své vůle dosáhnout inkarnace. Duše vlažné, nebo ty, kterým tato schopnost vědomí chybí, jsou připravovány k inkarnaci v určitých časových úsecích.Tento časový odstup - podle našeho úsudku - kolísá mezi několika dny až několika staletími, případně dobou ještě delší."

,,Změní se vnímavost duše v nadzemské oblasti ve srovnání s vnímavostí pozemskou ?"

,,Schponost vnímáni duše je podmíněna její duchovní zralostí. Čím více se blíží duchovní dokonalosti, tím vyšší je její vnímavost v její životní sféře, tím více žije v souladu se zákony zde působícími tak, aby se přiblížila dokonalosti. Duše stojící na nižší vývojové úrovni musí často vynaložit velkou námahu a projít mnoha soužení, aby rozeznaly duchovní hodnoty a získaly z nich důležité poznatky."

,,Jak si představuje více nebo méně duchovně vyvinutý jedinec svoji přítomnost v nadzemské oblasti ?"

,,Rozdíl je takový, jako výsledek pozorování dobře vidicího, špatně vidicího a slepého člověka."

,,Proč se chce výše vyvinutá duchovní bytost inkarnovat na zemi, jež je jednou z nejníže stojících planet v duchovním vývoji ?"

,,Důvody jsou následující :

1.) Pomoc duším na nižším stupni vývoje

2.) Být příkladem, jenž vede k následování

3.) Působením jako učitel nebo vychovatel inkarnovaných lidských duší

4.) K získání vyššího vyvojového stupně pro vlastní duchovní zdokonalení

,,Proč je málo vyvinutá osobnost inkarnována mezi jedince jí podobné ?"

,,Každá inkarnovaná duše přichází do společnosti a prostředí, kde má největší možnost splnit své životní poslání."

,,Nutí Stvořitel duše k inkarnaci ?"

,,Ne, žádná duše, ani dětská, není k inkarnaci nucena. Nacházi-li se duše v naprosté nevědomosti, lhostejnosti a není schopna nasazení vlastní vůle, což svědčí o velmi nízké vývojové úrovni, uplatňuje se zákon podpory, který vyplývá ze Zákona lásky a pomoci. Tato duše je vedena k tak zvané inkarnaci smíru, aby nemusela celé aeony trpět. Není to ovšem nátlak, neboť tato duše si není schopna uvědomit, co je pro ni prospěšné a co ne. Vůči nevědomé, uvažování a používání vůle neschopné duši to není násilí, nýbrž pomoc ve smyslu lásky k bližnímu, pomoc přinášející probuzení a rozvoj vlastního vědomí."

,,Někteří byli na zemi uctíváni a obdivováni jako ,,velcí" lidé a po smrti jsou však zcela ,,malí." Pociťují tuto změnu jako ponížení ?"

,,Jestliže jejim pozemským skutkům chyběla spravedlnost, porozumění, láska a další kladné hodnoty, pak pociťují hořké ponížení. Zvláště v případech, kdy byli panovační a domýšliví."

Obrazek

,,A proto Nezapomínejte, že vaši duchovní ochránci jsou stále po vašem boku. Odcházejí, když je vytlačujete nedobrými myšlenkami, slovy a skutky. Pak se na jejich misto derou jiné bytosti - bytosti temnoty."

,,Proč svádějí negativní duchovní bytosti lidstvo k nedobrým činům ?"

,,Vychozím faktorem je závist a nepřejícnost všeho druhu. Ale i okrádání člověka o jeho životní sílu, z níž se sami vyživují, a zároveň brání člověku přibližovat se Stvořiteli pomoci této síly. Přejí si, aby se člověku dařilo tak, jako se daří jim, a to je, věřte, nedobrý stav."

,,Jaké pocity mají zlé bytosti při setkání s člověkem, který má jim podobné vlastnosti ?"

,,Pocity škodolibosti a zlého uspokojení, že neexistuji jen ony samy, ale že existují bytosti jim podobné."

,,Jaký cíl sledují bytosti věrné Bohu při setkání s negativními bytostmi ?"

,,Bytosti věrné Bohu, které se snaží zlé, negativní duše získat pro dobro, a tím jim pomoci k vzestupu z jejich nízké duchovní úrovně, jsou nazýváni Misionáři duší. Obrácením každého negativního jedince k dobru má lidstvo o pokušitele, proti němuž musí bojovat, méně."

,,Podle jakých znamení se rozlišují dobré a negativní bytosti ?"

,,Především je to jejich aura a čichové substance. Dobrá, výše vyvinutá duchovní bytost má vnitřně harmonickou, jemně vonící, sympatickou, zářivou auru, která působí oblažující a přitažlivou silou. Zlé negativní bytosti vylučují zapáchající substance. Jejich neklidně plápolající jakoby mlhavým oparem přidušené a slabé světlo aury způsobuje bolest. Mezi vlastnostmi aury negativních duší jsou však četné rozdíly a obměny."

,,Jsou všechny duchovní bytosti, ať dobré či zlé, v nadzemské oblasti volné ?"

,,Neohraničenou volnosti pohybu, odpovídající osobnímu vyvojovému stupni, mají všechny dobré bytosti. Negatívní jedinci mají volnost omezenou. Mohou se pohybovat pouze v nízkých, jim náležejících sférách. I zde je rozhodující stupeň individuálního vývoje. Bytosti vyšších sfér, tedy bytosti s vyšší vývojovou úrovní, mohou navštěvovat i vyšší sféry, mohou klesat dolů. Slovo - dolů - není zcela správné, ale odpovídá pozemské představivosti - vzhůru - směji bytosti z nižších sfér jen k hránici své oblasti."

Obrazek

,,Jestliže mají negativní bytosti volnost pohybu jen v jejich nízkých sférách, jak to, že se mohou pohybovat na zemi a pokoušet člověka ?"

,,Všechno to, co cítíte, myslíte, co si představujete, mluvíte, děláte, v jakém citovém rozpoložení se nacházíte, vytváří kolem vás neviditelný energetický obal. Jestliže myslíte, mluvíte a jednáte negativně, má tento obal negatívní charakter a ten přitahuje zmíněné negatívní bytosti. Jak praví staré přísloví : ,,Stejný stejného si hledá ...!" Musíte si uvědomit, že pouhý centimetr vedle vás, před vámi i za vámi, nahoře i dole, je již - onen svět. Jakou hodnotu má tento svět, to záleží na vás. Je-li váš energetický obal nositelem Lásky k Bohu, je obklopen jemu odpovídajícími duchovními bytostmi a opačně. To znamená, že obsah vašeho tělesného obalu a charakter vaších průvodců vychází z vás samých."

,,Jaké jsou dorozumívací prostředky duchovních bytostí ?"

,,V nízkých vývojových sférách existuje druh komunikace ve formě myšlenkových výrazů, myšlenkových procesů, které jednotlivé bytosti přejímají. Na vyšší úrovni jsou komunikačním prostředkem různé formy telepatie. Na nejvyšším vývojovém stupni je dorozumění možné pomoci kosmické, univerzální obrazové komunikace. Je to však pouze základní rozdělení. Existuje řada možností k dorozumívání, jež lidská řeč není schopna vyjádřit."

,,Pokračuje pozemská Láska dvou jedinců dále i v nadzemské oblasti ?"

,,Je-li pro ně Láska prospěšná, pak ano. Oba milující však vlivem stoupajícího duchovního zrání poznávají vyšší formy Lásky, než je Láska pozemská."

 

 Vypsáno z knihy Duchovní pravdy v otázkách a odpovědích, kterou napsala Gisela Weidner

DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 

 

 

 

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO