Jdi na obsah Jdi na menu
 


4.) Základní otázky a odpovědi života

25. 4. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

- DUCHOVNÍ PRAVDY--DUCHOVNÍ PRAVDY - ,,Duchovní bohatství, získané pomocí správného myšlení, slov a skutků nás odměňuje vysokými úroky. Obohacuje nejen náš současný pozemský život, ale vytváří i hodnoty života budoucího. Poklady tímto způsobem získané nepomíjejí. Nemohou být zničeny rzí nebo proděravěny molem, nezůstavají při našem odchodu na zemi, tak jako poklady hmotné. Jsou jediným majetkem, který si přenášíme do příštího života a jejich hodnoty jsou věčné."

Obrazek

4.) A nyní již přistoupíme k základním otázkám a odpvědím života :

,,Jaké jsou základní Boží zákony a jak dlouhá je jejich platnost ?"

,,Věčné a Konečné zákony Boží vycházejí od stejného zákonodárce. Věčné zákony byly stanovany již v době prvotních stvoření. Vychazejí z jediné příčiny - ze Stvořitele. Jsou věčné, nezměnitelné jako Bůh sám. Konečné zákony byly stanoveny po prohřešení proti zákonitosti Tvůrce pro provinilá stvoření, aby jim byl umožněn návrat zpět k Otci. jejich trvání a působení je přizpůsobené tomuto účelu a vývojovým stupňům jednotlivých provinilců. Tyto zákony nejsou věčné. Až zmizí příčina jejich stanovení, skončí i jejich platnost. Potvrzuji zákon - Příčiny a následku -,který je tak zákonem konečným."

Výsledek obrázku pro duchovno

,,Poskytuje Bůh stvořením na všech vývojových stupních možnost poznání Jeho zákonů a přikázání ?"

,,Ano. Všechna stvoření mohou na své současné vývojové úrovni tyto zákony a přikázáni poznat, jejich obsah pochopit a převést do svého života. Ovšem pouze ti, kteří to sami chtějí a prosí o to. Jejich prosba je vyplněna, dostávají pomoc a posilu, aby ve svém předsevzetí vytrvali. Jednou však pochopí a budou muset tyto zákony plnit všechna stvoření, neboť vývoj spěje ke svému naplnění. některým z vás se příčí slůvko - musí - je však správné. Nikomu není určeno časové rozpětí k pochopení těchto zákonů. Pro všechny přijde jednou doba, kdy poznají pravdivost slůvka - musí - a budou šťastni na základě tohoto poznatku."

,,Pochopí a osvojí si duchovní bytost Boží zákony a přikázání lépe před nebo po inkarnaci ?"

,,V obou případech je pochopení a dodržování těchto zákonů podmíněno individuálním vývojem každého jedince. V lidském těle je podmíněno duchovní zralostí a jasnými nebo méně jasnými vzpomínkami, které si bytost při své reinkarnaci přináší z onoho světa do nového života."

,,Proč posílá Bůh lidstvu vysoké duchovní bytosti ?"

,,Hostorie lidstva dokazuje, že tyto bytosti posílá Bůh na pomoc lidstvu po všechny časy, aby byly člověku žijícím příkladem, rozlišovaly nezkreslenou duchovní Pravdu a pomáhaly ho seznamovat se zákony a přikázáními Tvůrce. To jim umožňuje poznání a vzestup."

,,Jaký charakter a morální hodnoty má vykazovat citlivá osobnost, schopná přijímat zprávy z vyšších sfér, osobnost proroků a nositelů duchovních nauk ?"

,,Dodržování Božích zákonů a přikázání, plnění zvláště zákona všeobecné Lásky a Lásky k bližnímu svému, respektování Pravdy, věrnost Bohu, snaha nezištně, láskyplně zprostředkovávat pro ostatní sdělení duchovních učitelů, a tím i spojení obou světů - pozemského a nadpozemského - ku prospěchu vás všech."

,,Čím vším může získat člověk na zemi zásluhy, které ho provázejí do nadzemské sféry ?"

,,Čím více sebeovládání a služeb Lásky, čím více lidumilnosti a porozumění pro všechny a pro vše, tím vyšší je počet zásluh. Čím nenáročnější, láskyplnější a radostnější je člověk konající dobro, tím vyšší jsou jeho zásluhy. Nedostatek schopnosti odříkání, vynaložení jen malé námahy a nevyužívání svých vnitřních schopností k naplnění zákonů života přináší jen malé zásluhy."

Obrazek

,,Jaké přednosti nebo nevýhody mají modlitby jednotlivců a skupin ?"

 ,,Modlitby ve skupinách uvolňují více síly, protože jim jsou přítomní současně s vámi i vaši duchovní ochránci, kteří jsou spojeni s vyššími duchovními bytostmi, podílejícími se na uskutečnění vysílaných proseb. Nevýhody skupinových modliteb vyvstávají tehdy, když ve skupině vibrují různé myšlenky a pocity účastníků na modlitbu nesoustředěných. Tyto vibrace působí jako rušivé elementy v proudění Božské síly. Vyšší duchovní bytosti se je snaží překonat, pokud intenzita tohoto rušení není příliš vysoká. Příznivější je z tohoto hlediska modlitba jednotlivce. Dovedete-li se opravdově modlit, je vaše modlitba vroucím, oddaným rozhovorem s Bohem, plná čisté, působivé síly, ať je modlitbou jednotlivce nebo skupiny. Ale modlíte se opravdu ?"

,,Pomáhá modlitba ke zlepšení lidstva ?"

 ,,Ano. Důvěra a láska modlicího se k Bohu vytváří intenzitou a vroucností jeho modlitby. Přináší pomoc, sílu, útěchu, podporu a odhodlání odolat pokušení. Přivádí vás blíže k Tvůrci, protože prohlubuje vztah mezi vámi, Jim a veškerým Jeho stvořením."

,,Pomáhají prosby jako například - Odpusť nám naše viny ?"

,,Ano, On vám odpustí, jestliže jsou tyto prosby upřímné a vycházejí z opravdové lítosti nad špatnými skutky a jestliže i vy sami se sanžíte odpustit vašim viníkům a obracet vaše myšlenky, slova a skutky k dobru. Nejpůsobivější modlitbou jsou dobré skutky, které vycházejí z lásky k blížnímu a ze snahy mu nezištně pomoci. To jistě víte sami, ale není to vždy lehké."

,,Je prospěšné modlit se za ostatní lidi ?"

,,Jestliže jste schopni se ve svém nitru pozvednout a vyzařovat nesobecké a láskyplné prosby pro ostatní, jsou impulzy vaší nezištností zachyceny vyššími duchovními bytostmi a přinášejí pomoc tomu, za koho prosíme, ale i vám samotným. Existují Andělé různých ctností, jako například Anděl věrnosti, víry, pomoci, lásky, obětavosti a podobně, ale i Andělé nesobeckosti. Nezištnost a obětavost představují vysoké ctnosti. Zamyslete se nad příkladem Krista, který obětoval vše, i svůj život, aby vás oprostil z moci a nástrah Lucifera. Nezištnost je něco velmi drahocenného. Kéž by se stala často vašim příkladem !"

,,Mají význam modlitby - za ubohé duše - a jsou milé Bohu ?"

,,Ano. Ježíš Kristus říká : ,,Milujte se !" Všichni jsme duchovními sourozenci, potomci jednoho Otce, tvoříme jeden celek, a proto je Bohu modlitba za ubohé duše, které jsou našími zbloudilými sourozenci, milá. Je službou Lásky, přináší jim Světlo, pomoc, útěchu, poznání, podporu, sílu k jejich osvobození a dalšímu duchovnímu růstu. Jste-li připraveni přinést ubohým duším modlitbou sílu k jejich oproštění z pout nevědomosti, sílu poznání jejich správné cesty, budou i jednou ony připraveny vám, kteří žijete v pozemském prostoru pomoci. Tato vzájemná pomoc je výrazem celku, všech duchovních bytostí. Tato pomoc je velmi působivá a můžete ji snadno poskytnout."

,,Dává Stvořitel přednost určité modlitbě ?"

,,Bůh, náš Stvořitel, miluje všechna svá stvoření stejně. Každý, kdo vroucně, z hloubi srdce k němu hovoří a je ve svém nitru schopen se ponořit do jeho Světa, sklízí více síly a požehnání než ten, kdo lákán vnějšími projevy života pouze mechanicky odříkává různé systémy modliteb, jen obřady s povrchními slovy se chce přiblížit Nejvyššímu."

,,Čím je tvořena vnitřní podstata modlitby ?"

,,Modlitba je projevem mysli, citu a lásky. Proto při ni dochází ke spojení sil a vnitřního Světa našeho ducha, v jehož vědomí dochází k rozmluvě s Tvůrcem."

Obrazek

Vypsáno z knihy Duchovní pravdy v otázkách a odpovědích, kterou napsala Gisela Weidner

 - DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY -

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO