Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se dá říci o CHANNELINGU

23. 3. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Co se dá říci o Channelingu

Obrazek

,,Stalo se Vám někomu, že sedíte, či třeba někam jdete, hledíte do prázdna a povídáte si sami se sebou? A občas Vás překvapí, když se sami sebe na něco zeptáte, jak si odpovíte ? Zdaleka byste takovou odpověď nehledali a přitom je to rada nad zlato...? Tak přesně tomu se všeobecně dá říct channeling. Někomu to přijde naprosto normální, až do doby, kdy zjistí, nebo se právě od někoho zkušeného dozví, že ten, kdo mu odpovídá vlastně není on, ale jeho duchovní průvodce. A pak přicházejí jiní, moudří, krásní, světelní, láskyplní..., ale bohužel také ti temní, zrádci a bubáci. Je velmi důležité, odkud informace čerpáme a zda jsou pravdivé, ale jedno je jisté: jak je v srdci, tak je v mysli.“

,,Chanelling je duchovní magie, která začíná komunikací s duchy vyšších světů nebo s vlastním nadvědomím a pokračuje duchovní výukou, vedenou těmito posvátnými božskými silami. Je to přístup k životu, který vzniká z poznání základních zákonů Stvoření aplikovaných na konkrétní situaci zasvěcence. Později se mohou zasvěcenci splnit schválená magická přání. Nejvyšším výsledkem chanellingu jsou duchovní zážitky spojení s božskými částmi, které umožňují pravé Vidění a Tvoření. Využívá obrovských možností změněných stavů vědomí, které otevírají pootevřenou bránu mikrokosmu nevědomí. Bez spojení se nedá efektivně pracovat v žádné oblasti, v duchovnosti to platí mnohonásobně. Není to tedy každá telepatická komunikace, kde množství médií přináší bezcenné, nebo málo významné zprávy.“

,,Je to staronová metoda, která svým přístupem i výsledky často naráží na odpor materialistů i rigidních věřících. Chanellingoví zasvěcenci nevidí totiž duchovnost v občasné návštěvě kostela, ani netouží po tzv. prázdnotě nirvány, ale v dokonalém jednání které vychází ze harmonizované hierarchické struktury osobnosti. Je to duchovní metoda třetího tisíciletí. Svými schopnostmi budou mít zasvěcenci, na rozdíl od současných duchovních osobností, respekt i u přesvědčených materialistů.“

,,Pravděpodobnost nepochopení samých základů chanellingu je veliká, metoda se totiž vymyká všem známým duchovním postupům a lidé nemohou pochopit, že většinu informací dostávají zasvěcenci telepaticky a nikoliv ze svatých knih, či od nějakého žijícího gurua. Není to také žádné náboženství se svojí ideologií, ale způsob duchovní práce.“

 

,,Na chanelling a duchovnost existuje množství názorů. Projevuje se to v třídění a popisu praktických zkušeností.“

 

 

Historie channelingu

 Obrazek

,,Chanelling není ničím novým, ani tajemným, protože ho nevědomě, ale někdy i vědomě používá každý, když chce vyřešit obtížnou otázku pomocí intuice. Někdo tomu říká vnitřní hlas, invence či intuice, není to však přesně totéž co svědomí. Znají ho zejména umělci, vědci, senzibilové, léčitelé i mágové. Je například známo, že psycholog C. G. Jung pracoval s pomocí dvou "daimonů". Ti mu pomáhali s jeho dílem, které má stálou platnost.“

,,Chanellingová literatura je velmi rozsáhlá. Ale ani tam se nevyskytuje myšlenka, že je možné zapojit božské síly do procesu harmonizace osobnosti, který provádějí podle dohodnuté intenzity.“

,,Chanellingoví zasvěcenci navazují na šamany a ezoterické zasvěcence, ale dnes není nutné takové utajení, a práce s magií může bránit duchovnímu růstu. Navazují i na proroky různých civilizací, liší se však aktivní komunikací a individuálním přístupem. V současné době není nutné vytvářet nová náboženství, ale stát se osobnostmi, které mají volný přístup do všech stupňů vnitřní Inteligence. I prvotní křesťané měli tyto schopnosti, protože schopnost komunikace je darem Ducha svatého. Mnoho svatých např. sv. Terezu z Avily a Jana z Kříže oslovovaly božské síly a pod jejich vedením prošli mystickou cestou via purgativa (očistění), via iluminativa (záblesky osvícení) až k unio mystica (spojení). Chanelling však nemá potřebu uctívat někoho vnějšího, božské síly chápe jako přirozenou součást osobnosti každého člověka, které mají mít postavení, jaké jim přísluší. Pracuje pouze s duchovně vyspělými jedinci. Mohl by se uplatnit v charismatické obnově církve, ale ze strany křesťanů i ostatních duchovních směrů lze bohužel očekávat spíše jen podezření z kontaktu s temnými silami. Ze známých osobností je jim asi nejblíže tvůrce antroposofie Rudolf Steiner (1861-1925).“

,,Božské síly znovu a znovu hledají nové cesty, jak oslovit lidi novým přístupem, přizpůsobeným jejich chápání. Vesmír je dokonalá počítačová hra, kde je vše. My jsme ve tvaru, nadvědomí nad tvarem a řídí ho a Bůh je Vším.“

 Zásady Channelingu

 Obrazek

 Základní Principy Stvoření:

 1) Vše má svůj význam a své místo. Náhoda neexistuje. Vesmír je dokonalá Hra stvořená a řízená Bohem z určitého Záměru. Mikrokosmem vesmíru je osobnost každé entity, která obsahuje stejné prvky jako celek. Každá část má svůj význam, kterou je nutno poznat.

2) Život jde cestou vedenou rozhodnutími jednotlivých částí. Vzniká to, co bylo žádáno včetně vyplývajících následků. Čím je část vyšší, tím má harmoničtější rozhodnutí a přání.

3) Základním zákonem je Podobný k podobnému, ze kterého vyplývá zákon karmy a propojení vnitřku i vnějšku.

 

 

 

 Z těchto Principů jsou odvozeny následující zásady Chanellingu:

 

Obrazek

A ) Úkolem člověka je naplnění úkolu života, kterému napomáhají božské síly. Tím je postupné prožívání a poznávání vnitřního a vnějšího světa, které tvoří jednotu. Chanellingoví zasvěcenci ho mají navíc v psychoterapii sebe a druhých, rozvoji duchovnosti a vnímání, ale i v přednáškové a publikační činnosti. Učením druhých se učí sami.

B ) Chanelling odstraňuje bariéry mezi člověkem a Bohem. Jednou z nich je zesvěčtělá církevní hierarchie, druhou je omezený výklad Písma. Nedělá život snadnější, že by radil jak se má zachovat, ani neříká, co člověka v životě čeká, ale snaží se, co nejvíce naučit Tajemství života a uvědoměním si sebe si zpřístupnit božské kvality.

C ) Je to ezoterická metoda duchovní magie, která se v duchovních knihách nepopisuje a neučí, protože je potencionálně nebezpečná pro ty, kteří mají sklony ke zlu. Zákonitě by komunikovali s démonickými silami. Na rozdíl od klasické magie uznává postavení duchovní hierarchie.

D ) Pokud běžný člověk hledá duchovního učitele, najde ho nejsnáze ve světě duchů, nebo ve své intuici, protože vhodní guruové zde téměř nejsou. Jen tak je správně veden a pracuje na úkolech, které pro něj nejsou ani příliš náročné, ani triviální.

E ) Nahrazuje známé duchovní metody, jež bývají bohužel často nereálné, pokrytecké a naivní. Připomínají spíše pohádky na přilákání pozornosti nerozvinutých a neduchovních jedinců. Dostat se během jednoho života do nirvanické inteligence, jak učí Mahariši a Krišnamurti, nebo ukončit koloběh zrození je v podstatě nereálné. V současné době takový člověk na Zemi nežije. Přesto je jak demagogický i romantický přístup k duchovnosti značně populární a nikdo od něj ani reálný duchovní výsledek neočekává. Odpovídá to úrovni naší civilizace.

F ) Každá vykonávaná činnost, i ta nejbanálnější má vyšší symbolické významy, které je potřeba vnímat. Proto je nutno pracovat pozorně a soustředěně. Je nutné si stále uvědomovat, že vnější jevy jsou jen odrazem hlubších vnitřních procesů.

G ) Nelze si myslet, že disharmonické vědomí běžných lidí ovládá celou osobnost. Většina procesů ega se odehrává nevědomě. I když se člověk rozhodne pro duchovní práci, velká část vědomí bývá proti tomu. Rozpor se nedá vyřešit potlačením revoltující části, ale jejím přijetím a postupnou harmonizací.

H ) Chanelling nabízí střední cestu, kde je duchovní vývoj urychlen na optimální hodnotu harmonizovanou vnitřní hierarchií. Výhoda je v možnosti každodenního rozhovoru s vysokou duchovní Inteligencí. Chanelling tak umožňuje pouhou víru nahrazovat jistotou.

CH ) Nepotřebuje svaté knihy, ani desatero, nebo poučky, jak se chovat v té, či oné situaci, ale umožňuje konzultovat řešení konkrétní události. Dokonce i v Bibli jsou popsány případy, kdy správné jednání bylo v rozporu se Zákonem (např. když David snědl předkladné chleby).

I ) Duchovní výchova bez osobního vedení a velké riziko sebeklamu je problematická, protože lidská víra není dostatečně pevná a materializmus je silně zakořeněný. Není to metoda pro každého, ne všichni mají potřebné vlastnosti a schopnosti. Vážný zájem je bohužel výjimkou.

J ) Božské síly zajímají výsledky, nikoliv slova. Jejich hlavním úkolem je duchovní rozvoj, který je rovněž ve zvyšování průniku myšlenek nadvědomí. Vede k zážitkům vstupu a prožitku vyšších světů, ze kterých lze z nadhledu vše pozorovat.

K ) Pro chanelling není závazná žádná ideologie, ani se neprovádějí společné rituály. Neváže se na zaběhlé metody, ale stále tvoří nové a účinnější psychoterapie podle momentální potřeby a procesy pro zdokonalení vnímání.

L ) Zasvěcenec postupně poznává zákonitosti života, které buď nejsou popsány vůbec, nebo jen zjednodušeně. Nesbírá však pouze duchovní informace, ani nevykládá svaté knihy. Jeho životní hodnotou je rozvoj aktivního přístupu a porozumění životu, správných reakcí a harmonie. Sebepoznání je podmínkou očisty a ta umožňuje skutečnou meditaci.

M ) Na rozdíl od klasického duchovního přístupu jógy a zenu, chanelling považuje duchovnost za psychoterapii a snaží se pochopit složité vazby uvnitř i vně osobnosti a harmonizovat rozpory, které v ní vznikají.

N ) Nepotlačuje, ani nechce zrušit emoce, myšlení, či hmotné záležitosti, ale rozvinuje jejich tvořivý potenciál a dává jim místo, které jim náleží.

O ) Na rozdíl od umělců, kteří mají vyvinuté vnímání, neusiluje o popularitu davu, ale zaměřují se na vlastní psychiku.

P ) Učí se uvědomovat si pravé důvody svého myšlení, cítění a jednání, být k sobě pravdivý a otevřený. Pozoruje a chápe události kolem něj i uvnitř jeho, protože mají skryté symbolické významy, které se týkají psychických problémů všech zúčastněných osob. Vyšší části já, které řídí osud, člověka úmyslně znovu a znovu zavádějí do situací, které mu vytvářejí problémy, aby ho přiměly k nápravě disharmonie. Proto používají i nehody, sny a nemoci. Správný význam těchto symbolů lze však zjistit pouze pomocí komunikace s nimi.

Q ) Tento přístup k božské Vševědoucnosti a Všemohoucnosti dělá jen to, co uváží za vhodné pro výuku a co je vědomí člověka schopno přijmout a zpracovat.

R )  Z výsledků vyplývá, že chanelling přináší po všech stránkách kvalitnější informace, než dostupná duchovní literatura. Urychluje duchovní vývoj, protože spolupracuje s vnitřní hierarchií, která o něm spolurozhoduje. Je schopen komunikovat s vyšší úrovní, než kdy byla na Zemi.

S ) Umožňuje osobní přístup, který je nezbytný a nelze jej nahradit knihami, kázáním či přednáškami. Božské síly vedou každého s ohledem na jeho schopnosti a možnosti s intenzitou, kterou si vzájemně dohodnou. Duchovní vývoj je jistě možný i bez chanellingu, ale je spojen s mnoha problémy, které jej mohou brzdit.

T ) Nesnaží se bezhlavě poučovat ostatní, ale nejprve dosáhnout určité úrovně a učit až když má, co předat.

U ) Nevyhýbá se, ale ani se výhradně nezaměřuje na zvláštní schopnosti, často označovaným jako magické, ale chápe je jako dary, s kterými musí uváženě pracovat, aby nedošlo k zneužití. Přílišná orientace na ně by zastavila jeho duchovní rozvoj.

Cíle Channelingu

Obrazek

Chanellingová skupina nechce změnit povrchní společnost proti její vůli, zesvěčtělé církve, či zaslepené sekty, ale sama si vytváří paralelní kulturu. Je pro ně důležitá kvalita členů, nikoliv kvantita. Není sektou, ačkoliv je z toho obviňována, protože nesplňuje kritéria - vůdčí osobnost, ústřední ideologii atd. Každý má autoritu sám v sobě ve své vnitřní hierarchii Inteligence. Nezapojuje se do politiky, ačkoliv ji neodmítá, ale chápe ji jako zrcadlo člověka. Nemá v úmyslu vytvářet masové hnutí, na veřejnosti pouze organizuje přednášky.

,,V epoše Vodnáře jej bude používat většina duchovně vyspělých jedinců. Ve vyšších civilizacích je channeling naprosto běžný. Nirvanická úroveň, dosahovaná v průměru za jeden až tři miliony let se dá touto metodou zkrátit na několik desítek tisíc let i méně.“

 Zdroj  - Channeling - metoda zasvěcenců

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO