Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problematika naší civilizace

23. 3. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

Je Duchovní Pravdou a Poznáním,

že se vyskytla

,,Problematika naší civilizace“

Obrazek

 Význam této metody je v možnosti řešení základních problémů naší civilizace, které tvoří tkzv. Velkou triádu :

 

1.) Povrchnost, naivita a nedokonalost ve vědě, kultuře životního stylu i v chápání života, bez jakéhokoliv náhledu na to. Naše civilizace není příliš rozvinutá, filosofické, ani náboženské systémy nemají potřebné výsledky. Vulgárně egoistické, materialistické a snadno manipulovatelné vědomí většiny lidí, dokonce i věřících, stále odmítá intuici i cokoliv vyššího, protože se nechce s nikým dělit a nikoho poslouchat. Myslí si, že věda téměř všemu rozumí a vše vyřeší. Církve a východní duchovní směry mají malý a málo hodnotný vliv na mladou generaci.

 

,,Nechápou se základní zákony jako karma a další varianty principu podobnosti, např. že vnější děje jsou odrazem vnitřních. Není dostatečně známo, že vesmír je dokonalá virtuální realita vytvořená Bohem pro naši výchovu a vše co se děje, událost i pocit má význam pro vývoj všech jedinců, který trvá miliardy let. Náhoda neexistuje, vše je řízeno božskými silami, které neustále hodnotí naše myšlení i jednání a vytváří situace, které na ně reagují. Ve vesmírném výukovém programu patří naše civilizace přibližně do čtvrté třídy obecné školy a až po mnoha tisíciletích postoupíme do střední školy. Většina lidí má pasivní přístup k životu, nechá se jím smýkat a málo se naučí. Tkzv. duchovní lidé si stále něco zakazují - lásku k druhému, peníze, úspěch, radost, spokojenost, sexualitu a partnerské vztahy. Vliv na to mají duchovně romantické knihy. Prý se to k duchovnosti nehodí. Populární je spíše mluvit o askezi, utrpení a sebepopírání, což jsou formy autoagrese, které zablokují duchovní vývoj. Tento způsob již přinesl obrovské množství škod. Demagogický i duchovně romantický přístup k duchovnosti je spíše pohádkou či reklamou. Důkazem toho je, že se nikdo nestává Budhou ani Kristem, i když se o to desetiletí snaží. V duchovním vývoji lidstva je možné pozorovat bohužel velmi rozšířenou hloupost nechat se řídit někým jiným. Člověk má být sám sobě pánem, nehledat řešení mimo sebe u lidí a duchovních organizací.“

Obrazek

2.) Agresivita projevovaná nejen ve vojenských konfliktech a kriminalitě, ale i v běžných každodenních situacích. Taková jednání vyvolávají řadu tragických následků. Lidé často mají těžce poraněnou a proto zablokovanou agresivitu, kterou neléčí, protože ji ani zřetelně nevnímají, nebo si naivně myslí, že je jejich stálou součástí. Jsme polodémonickou civilizací, neboť průměrný podíl dobra je na Zemi pouze 50 procent, u nás i v některých dalších zemích je poněkud vyšší. Narůstá však rychlým tempem, protože je všemožně podporována sdělovacími prostředky a celkovou atmosférou soutěživosti.

Obrazek 

3.)Následkem prvních dvou problémů je disharmonie životního stylu, kde ani bohatí a mocní nejsou spokojeni. Žijí v trvalém stresu, strachu a nespokojenosti. Nejprve namáhavě získají co nejvíce peněz v konkurenčním boji a pak je rafinovaně utrácejí v zábavním průmyslu. Hlavně je zajímá, jak působí na ně samé i na druhé jejich úspěch. Nechápou, že se následky disharmonie vždy obrátí proti nim. Podstatně si jimi snižují kvalitu života i jeho délku a způsobují si řadu nemocí. Tak populární workoholismus omezuje člověka do jednostrannosti a bere mu výsledky jeho práce. Je spíše nevědomým útěkem od neřešených osobních problémů. Disharmonie je bohužel chápána jako normální součást života.

 

,,Logickým výsledkem Triády jsou trvalé problémy a tragédie, které po čase vyústí do různých forem Apokalypsy. Nechceme si s nadhledem uvědomit své i problémy civilizace, chybí nám skutečná pokora. Pro správný vývoj je nutný velmi kvalitní osobní přístup. Výchova v rodinách a ve školách je nedostatečná. Většinou je nasměrována zřetelně chybným směrem.“

 

Obrazek

 Zdroj - Channeling - metoda zasvěcenců

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO