Jdi na obsah Jdi na menu
 


Síla DUCHOVNA a 69 bodů shrnujících DUCHOVNÍ CESTU

17. 5. 2009

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

,,Síla duchovna“

Obrazek

,,Ve vesmíru se skrývá mnoho sil, které se stále ještě vymykají lidskému chápání. Množství nevysvětlitelných zážitků nebo fantastických fenoménů, kterých jsme znovu a znovu svědky, v nás posilují myšlenku, že existuje ještě jistá duchovní realita, v níž platí úplně jiné přírodní zákony. Proto se často různé autority snažily některým konkrétním představám zamezit, aby nemohli jakkoliv působit na lidstvo.“

 

,,A tak se veškerá náboženství světa a všichni mystikové neustále pokoušeli pouze s Bohem spojit. Chtěli učinit zkušenost s tou nejvyšší inteligencí nebo s tou nejvyšší rovinou vědomí.“

 

,,Dnes už víme, že propojení lze dosáhnout MODLITBOU, MEDITACÍ, tím, že se naprosto pohroužíme do sebe, nebo, že budeme přemítat o duchovních věcech v tichosti a v klidu.“

 

,,NEJVYŠŠÍ ROVINU NAŠEHO VĚDOMÍ NEMŮŽEME NIJAK UCHOPIT ANI VYSVĚTLIT – MŮŽEME JI VŠAK PROŽÍVAT NEBO ZAKOUŠET.“

Obrazek

 ,,Žijeme spolu s našimi Anděly strážnými a duchovními pomocníky a vůdci v jednom a tom samém kosmu. Zde dochází neustále k prolínání pozemského a duchovního světa, toho hrubohmotného s jemnohmotným. Ona se navzájem prostupují, tvoří harmonii, rozpojují se a zase znovu vytvářejí nová spojení. Příklad – schopnost vody proměňovat se ve tři skupenství : led, voda, pára.“

,,Po smrti pouze necháme promluvit jinou stránku našeho vědomí a přestaneme prožívat skutečnost našim fyzickým tělem. Přeměňujeme se tak do jiné formy bytí.“

,,Abychom však přežili v našem všedním životě, pomáhá nám rovněž naše duše, protože většinu našich činností vykonáváme více či méně instinktivně.“

,,Naše tělo stejně jako naše myšlenky a pocity jsou dary přírody nebo tvoření zde na planetě Zemi. Naše duše a náš duch jsou jako ledovce skryté pod hladinou, ke kterým je přístup neverbální s pomocí telepatie. A zde má počátek zkoumání naši intuice, naučná stezka nekonečnými rovinami pocitů a jejich řeči v symbolech.“

,,Různé formy bytí vnímáme psychickými smysly. Je to podobné jako ve snu : barvy jsou tady pestřejší a jasnější, bohatství nebeských vůní je nevyčerpatelné a z jedinného tónu se zde může zrodit celá symfónie. Všechno je zcela jiné. Budovy jsou hladké jako mramor, průhledné jako křišťál a vysílají světelné paprsky těch nejskvělejších duhových odstínů do přílehlé atmosféry nebo roviny vědomí. tato poněkud odlišná příroda se zjevuje mediálnímu pozorovateli jako bujnější, pestřejší a v tak zářivých barvách, jaké si člověk nedokáže ani představit v těch nejodvážnějších snech. Podobně si představujeme Ráj, Rajskou zahradu, Atlantídu."

Obrazek

,,DUCHOVNÍ SVĚT JE SVĚTEM MYŠLENEK. MYSLET ZNAMENÁ TVOŘIT, A MYŠLENKA JE JEN CHVILKOVOU ZÁLEŽITOSTÍ.“

,,Pomyslete na nějaké určité místo a sledujte tam rychlost svých myšlenek. Všímejte si jak rychle se myšlenky ve vaší hlavě střídají jedna s druhou. Toto je nejpoužívanější způsob rozvoje duševních rovin vědomí.“ 

,,Aktivní setkání s osobní řečí pocitů nebo symbolů je napínavou cestou našeho života, neboť jak učil již Sokrates – POZNÁNÍ SEBE SAMA -  je tím nejdůležitějším poznáním veškerého pozemského bytí.“

,,Všechny tvůrčí síly, které jsou nám vlastní, jako například inspirace, intuice a představivost, jsou důležitými pomocníky na naší životní pouti : tvoří základ vnímání. Schopnost jemného rozlišování mezi těmito rozličnými silami, jejich vizualizace, nám dovolí stavět mosty až k té nejvlastnější podstatě bytí, stejně tak nám umožňuje prožívat doslova nebe na zemi a nalézat tak nové neznámé břehy."

Obrazek

,,Tato řeč, která nezná hranic, je beze slov a je i dnes těžko vysvětlitelná, existuje pouze jeden důležitý předpoklad a to : POKUD JI CHCE ČLOVĚK POCHOPIT A NAUČIT SE JI _ POTŘEBUJE DOSTATEK ODVAHY - ODVAHY NEBÁT SE PROZKOUMAT SVÉ VLASTNÍ HLUBINY, OCHOTU PŘIZPÚSOBIT SE NUTNÝM ZMĚNÁM A VŮLI RŮST A ROZVÍJET SE !!! Naše mediální vlohy, zvláště pak magická síla intuice, nám při tom všem budou pomáhat."

,,SKUTEČNOST LEŽÍ VE SVĚTĚ, KTERÝ JE NAŠIM OČÍM NEVIDITELNÝ. NAUČTE SE DÍVAT SRDCEM."

,,Pouze pokud se obrátíme zpět do svého nitra a naučíme se vědomě naslouchat hlasu intuice dbát jejich slov a obrazů, bude se nám naše duševní a duchovní chápání neustále vyjasňovat. Citlivý člověk s mediálními schopnostmi se vědomě staví jako prostředník mezi dva světy. Jako médium propojuje svět  neviditelný se světrem viditelným a to tak, že - podle svých mediálních schopností - nechává proudit svou duševní, duchovní nebo vnitřní energii. Protože lidský prostředník může přijmout jen tolik energie, kolik je schopen pojmout."

Obrazek

,,Každý, komu bije srdce na pravém místě, kdo stojí oběma nohama na pevně zemi, a kdo má zdravý lidský rozum se snaží svůj všední život zvládat co nejlépe. Duchovní síla je patrná ve veškerém lidském úsilí."  Ludmilka

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 

,,69 bodů shrnujících duchovní cestu“

 

 

Na Nové Zemi se objevil blog Radikální spiritualita. Je to 69 bodů shrnujících duchovní cestu z knihy "How to Practice Radical Spirituality" od Dick Sutphen http://www.dicksutphen.com/.

 

Lidičky z Nové Země už udělali dva překlady. Jeden je od MM a druhý od Alexandra a diskutují o významu jednotlivých bodů. I mě to inspirovalo k překladu, ačkoliv anglicky nemluvím. Využil jsem oba překlady a přeložil jsem si to do jazyka, kterému rozumím a který ladí s mým srdce. Je to jazyk afirmací. Vnímal jsem smysl a energii jednotlivých bodů a vyjádřil je svými vlastními slovy. Kamil

Obrazek

1. Mým pozemským úkolem je integrovat emoce založené na strachu a přeměnit je na lásku. Když se to učím, vytvářím si čistý prostor, ve kterém je místo pro soužití Boha ve mě se světem. I když jsem konfrontován s emocemi strachu opakovaně, postupuji odvážně, protože každý z těchto krůčků vytváří základ, který mě postupně vede k cíli.

 

2. Vším, co si myslím, říkám a dělám, si utvářím vlastni život. A to včetně veškerých důvodů, záměrů a tužeb skrytých za tím, co si myslím a co říkám.

 

3. Jsem zcela zodpovědný za vše, co se mi děje.

 

4. Mé utrpení je způsobeno tím, že odmítám to, "co je". Proto v blaženosti přijímám to, co je.

 

5. Pravda není něco, co potřebuji nalézt, je to něco, co tvořím.

 

6. Medituji. Cvičím svou mysl, jak se koncentrovat na to, co je, bez rozptylování pozornosti, pochybností a potřeby analyzovat stav věcí.

 

7. Dokud Životu neumožním plně se skrze mě vyjadřoval, platím za to utrpením. Proto nechávám Život skrze sebe proudit.

 

8. Jsem trpělivý, soucitný a velkorysý. Přijímám svoji dobrosrdečnost jako službu sobě samotnému.

 

9. Vzdávám se svých požadavků a očekávání na ostatní. Když se vyplní, skvěle. Když ne, je to taky ok.

 

10. Zdroj mého spojení s Bohem je v mém srdci, zde je také zdroj zdraví a hojnosti pro můj života.

 

11. Přijímám svůj život bez pocitů viny nebo sebelítosti.

 

12. Každou událost ve svém životě přijímám jako výzvu k prožitku. Mé jednání vychází z hlasu srdce nikoliv z pomíjivých myšlenek mysli.

 

13. Měním realitu svého života, proto měním i svoji víru nebo systém přesvědčení.

 

14. Nic si neberu osobné. Jednání a slova druhých lidí vycházejí z jejich vlastních představ a to, co vidí na mě, vidí na všech.

 

15. Žádný systém morálky není pro mě „svatý“, svým vlastním životem prozkoumávám funkčnost pravidel, ta, která nefungují, s láskou opouštím.

 

16. Má síla je v TADY a TEĎ.

 

17. Žiji TADY a TEĎ.

 

18. Vždy žiji podle obrazu, který o sobě mám, proto si tvořím obraz sebe sama nejkrásnější, jaký si dovedu vysnít.

 

19. Nemůžu se stát tím, co odmítám, proto přijímám vše, čím se chci stát.

 

20. Moje energie proudí právě tam, kam směřuji svou pozornost.

 

21. Jsem moudrý, proto chápu, že karma je iluze.

 

22. Dávám milosrdenství, milost a lásku a to samé dostávám zpět.

 

23. Mám svobodnou vůli rozhodnout se v každém okamžiku, jak reagovat.

 

24. Cokoliv se mi nelíbí, můžu změnit. Uvědomuji si, že jsem příčinou toho, proč se věci takto vyvinuly a přijímám sílu změnit sám sebe i svou situaci.

 

25. Život nikdy nekončí, proto se nestarám o přežití.

 

26. Vše, co neukončím, se bude opakovat. Proto odpouštím sobě i druhým.

 

27. Karma je děj v čase, kdy něco z minulosti má být odčiněno v budoucnosti. V okamžiku tady a teď jsou všechny účty vyrovnány.

 

28. Mám v sobě vše, co může můj život učinit šťastným a naplněným.

 

29. Bezpodmínečně přijímám ostatní, bez soudů, obviňování a očekávání.

 

30. Ostatní jsou má zrcadla, to, co v nich nalézám, mám v sobě.

 

31. Existence čehokoliv v mém životě začíná myšlenkou. Myšlenky a zkušenosti vytváří mé přesvědčení a to vytváří realitu.

 

32. Má míra uvědomění je daná tím, jak moc znám vlastní pravdu a jak jí přijímám.

 

33. Cokoliv neodpustím sobě nebo ostatním, zůstane mým břemenem. Proto odpouštím.

 

34. Neovlivňuje mě nic, co dělají druzí. Chápu, že mě ovlivňuje jen to, co si myslím o tom, co dělají. Proto vše přijímám s láskou, soucitem a porozuměním.

 

35. Mé pocity jsou zrcadly mého vlastního myšlení. Smutek a neúspěch jsem si vybral stejně jako štěstí a úspěch. Mám svobodu zvolit si co chci prožívat.

 

36. Pokaždé, kdyz se rozčílím, chápu, že je to způsobeno mým nenaplněným očekáváním. Klidu dosahuju tím, že žiju bez očekávání.

 

37. Kritika druhých mě zabraňuje je pochopit, proto druhé láskyplně přijímám a tím buduju naše vzájemné porozumění.

 

38. Čemu odporuju, to si k sobě přitahuju. Proto přijímám vše, co může odejít.

 

39. Můžu dosáhnout všeho, po čem toužím a co je v souladu s touhou mého srdce i srdcí druhých lidí.

 

40. Co upírám ostatním, upírám i sobě. Proto druhým dávám to, co chci dostávat.

 

41. Miluju ostatní tak, jak chci být milován sám. Vážím si jejich jedinečnosti a přijímám je takové, jací jsou.

 

42. Největší dar, který druhým dávám, je to, že jsem sám sebou!!!

 

43. Moje srdce vždycky ví, co kdy dělat.

 

44. Jednám bez ohledu na výsledek svého jednání a tím vytvářím ve svém životě prostor klidu a míru.

 

45. Mé vidění světa určuje, jaký život žiju. Tohle vidění světa můžu kdykoli změnit.

 

46. Stávám se odolným a pevným skrze jednání s tvrdohlavými a obtížné lidmi. I ti, kteří mě kritizují nebo se mnou nesouhlasí mi pomáhají.

 

47. Moje mysl může kdykoli znovu změnit cokoli, co si vytvořila.

 

48. Čím přesněji vím, co chci udělat se svým životem, tím jsem spokojenější.

 

49. Činím věci jednoduššími a tím je snadnější i můj život.

 

50. Jednám a rozhoduju se v souladu se svým vlastním smyslem života, namísto toho, co ode mě očekávají druzí.

 

51. Využívám sílu představivosti, protože v ní pramení všechny změny. Toto je zdroj mé vůle.

 

52. Jsem ve svém vlastním středu, uvolněný, emocionalně klidný, mentálně soustředěný a duchovně uvědomělý.

 

53. Jsem vytrvalý, tím zvyšuju a koncentruju moc a silu, které využívám!!!

 

54. Rozlišuju, co je pro mě v životě opravdu důležité, od toho, co důležité není, a podle toho reaguju. Zaměřuju svou pozornost na to, co vychází z mého srdce.

 

55. Odvážně přijímám vše, co mi život přináší a tím si tvořím čistý prostor pro další život.

 

56. O čem jsem hluboce přesvědčen, to ve svém životě zakouším. Proto v sobě hledám to nejkrásnější.

 

57. Vážím si toho, kým jsem. To, jak mě přijímají druzí, není na mé zodpovědnosti.

 

58. Jsem tělem-duchem-myslí, nikoli tělem A duchem A myslí. S čím si neporadí má mysl, to může vyřešit mé tělo nebo má duchovní energie.

 

59. Zdroj svého probuzení hledám v radosti, na kterou proměňuju veškeré utrpení.

 

60. Kdykoliv se zlobím na něco, co v mém životě nefunguje, stávám se pozorovatelem a dívám se na tu situaci s odstupem.

 

61. Myslím velkoryse. Uskutečnit se mi podaří jen to, co si dokážu představit.

 

62. Vesmír podporuje mé nejčistší a nejjasnější touhy a záměry. Proto je stále čistím a projasňuju.

 

63. Jsem rozhodný a následuju své tužby. Jen tak dostanu, co chci.

 

64. V každém okažiku jednám podle nejvyšší úrovně sebe sama, kterou si zrovna uvědomuju, je jiná, když jsem nemocný než když jsem zdravý, jiná, když jsem rozčílený než když mám radost. Dělám však za všech okolností vše, jak nejlépe dovedu, a vyhýbám se zbytečným soudům a lítosti.

 

65. Strach mě odděluje od života, od sebe sama i od druhých lidí, proto jednám s láskou a odvahou.

 

66. Žiju v bezpečném vesmíru bez soudců, soudů, žalobců nebo obžalovaných a ať udělám cokoliv, jsem v Boží lásce.

 

67. Vždy jednám s nejvyšší úctou k sobě i ostatním.

 

68. Odpouštím ostatním, naprosto, absolutně, bezpodmínečně a bezdůvodně.

 

69. Jsem probuzený !!!

http://www.informaceodjinud.estranky.cz/img/picture/688/1402395_587176138003487_1868628961_o.jpg

 XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX