Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva k duchovní obrodě a Kněz JÁN MALIARIK

8. 9. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

,,Výzva k duchovní obrodě !"

Obrazek

,,Dnešní doba, shakespearovsky přiléhavě vyjádřeno ,,šílí vymknutá z kloubů," v níž se lidstvo ubírá krkolomnými cestami nelidskosti, egoizmu a involuje do úrovně, kde se bez vyšší duchovní pomoci nemůže povznést do úrovně pravé lidskosti a křesťanské snášenlivosti."

,,Mnohá Otcovsky Moudrá vedení jsu zapomenuta, přehlížena, dokonce s posměchem pošlapávána. Duchovní evoluce člověka, jemuž je v současné době určeno postupné odpoutávání se od omezené sobecké osobnosti, je podmíněna poznáním a naplňováním života věčně platnými kosmickými zákonitostmi."

,,Nejsou-li tyto zákony respektovány dobrovolně, dochází k bolestnému procesu - jenž můžeme přirovnat k cestě na Golgotu."

,,Většina dnešního lidstva však ne-Slyší a ne-Vidí - je příliš zaslepena současností ! Proto také nerozumí Hlasu Mistra naši doby, jehož Duchovní Odkaz nás může bezpečně vyvést z dnešních tragických událostí."

,,Tímto Mistrem je Ján Maliarik, křesťanský kněz, který Kristovo Evangelium celým svým bytím tlumočil co nejpůsobivěji, protože Mysterium Kristova  Života prožil sám v sobě."

,,Mistr Maliarik v řadě svých spisů položil základy a vypracoval zásady ke sjednocení a obrodě celé lidské společnosti. K jejímu osvobození ze spletitých a zlých poměrů k trvalému míru."

,,Všemi dostupnými prostředky-možnostmi, Vše-Otcovské lásky po několik desítiletí vybízí hlavy států, církví a jiných vedoucích osobností světa k naplnění těchto Zásad pro záchranu světa."

,,Dnešní člověk zná osobnost Mistra Maliarika, jeho Odkaz a Poslání, jen velmi vzácně. Proto je potřeba se s ním seznámit a snažením si přiblížit Jeho IDEU - jako POSELSTVÍ LIDSTVU PRO NOVÉ TŘETÍ TISÍCILETÍ - co nejširší veřejnosti - všem, kteří tuší, cítí, nebo dokonce již poznali, že stojíme na prahu nové vývojové etapy, v níž neobstojí nic egoistického a nízkého, omezujícího, ale jen skutečná hodnota PRAVDY a LÁSKY."

Obrazek

,,Obrací se i na ty, kteří ještě nepřivykli novému proudu myšlení, kteří váhají, kolísají a jsou příliš zatíženi starým překonaným způsobem života."

,,Je třeba si uvědomit, že velké osobnosti, Velikáni Ducha, jako např. J.A.KOMENSKÝ, B.BOLZÁNO, CAMPANELLA, T.G.MASARYK, M.R.ŠTEFÁNIK, K.J.MALIARIK vyjadřují nové VELKÉ IDEJE, jejichž zrození je sice velmi těžké a dlouhodobé, ale výsledek přináší celé zemi Blaho a Mír."

Obrazek

,,Svět MISTRA MALIARIKA je rozsáhlym literárním Odkazem, který ukazuje novou, krásnější budoucnost obrozeného člověka. Člověka, který svým lidstvím přispěje ke sjednocení světa v jeden celosvětový stát."

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Kněz Ján Maliarik

,,Znamení nízkých duší je, že milují nízký život a kolikrát i to nejposvátnější v jeho kal snižují. A dokud se člověk na nízkém stupni svého duševního života nachází, není také schopen jinak konat. Tmě hovoří světlo a Světlo za tmu pokládá."

,,Znamením všech vysokých, vznešených duší je, že ony vždy vyšší a vyšší hledají : jejich cesta vede nahoru, jejich snahy a tužby jsou obráceny k oblastem nadsmyslovým, ke krajinám duchovní vlády, ke krajinám různého krásna a vší ušlechtilosti, a to vždy a ustavičně vyšší a vyšší až po samotné nebe, kde trůn dokonalosti stojí a září svojí všechno svěcuje."

 

,,Ano, jsou krásné duše, jsou ušlechtilé bytosti, kterých oko se zarmoutí nad každou nepravostí a nebo i jen neslušností a jejich srdce se při každém i tom nejmenším hříchu hluboko otřese : ano, jsou ušlechtilí lidé, takového jemného citu, takové něžnosti, takové duchovní utlosti, lidé tak krásných vlastností, že by se Andělům nebes vyrovnali a těžké, příliš těžké je jim žití na hroudě zemské."

A takovým být :

podobat se andělům nebes a vznášet se výš

k prameni všeho dobra,

to se jmenuje :

Hledat Království Boží.

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Prežívanie pravého Bytia

všetkým ľuďom  dobrej vôle želajú
"maliarikovci"

Najvyššia P R A V D A

Ak je d u š a zrelá
objaví sa P r a v d a celá
P r a v d u poznáš v sebe
s r d c o m príde k Tebe
keď ju celkom vzhliadneš
sám sa P r a v d o u staneš
Ako č a s ide
i P r a v d a vzíde
zakvitne ako k v e t
spozná ju s v e t
P r a v d a
stále p r ú d i
a je i v h r u d i
č l o v e k a

Vierka Černušková  

Obrazek

,,Slovo musíme poznať, pochopiť a uznať. Množstvo slov dnes prechádza ľudskými ušami. Filter sa postupne zanáša. Hlas vpustený do svojej duše a slovo, ktorým vstupujeme do sveta duší si dnes musíme vyberať.  Naša reč potvrdila, že je zrkadlom duše národa, z ktorého Maliarik vzišiel a ktorý miloval. Slovania dnes čakajú na slovo prebudenia, aby naplnili svoje poslanie vo svete : Ak povieš Slovan, nech sa ti ozve človek. Maliarik nám pomáha naplniť obsah ducha Božskou múdrosťou, pokojom a láskou. Ten, kto počul, prevzal zároveň zodpovednosť za počuté. Hlas čaká, aby Slovo oslovnilo, aby jeho vibrácie oplodnili éter kozmickou tvorbou. Slovo slúži správnej skrytej sile. Výmena myšlienok, podnetov a inšpirácií rozmohutnela počuté a pochopené nielen do kvantity, ale aj do kvality. Správne slovo je ako voda : záleží od nádoby, aký tvar prijme. Slovo sa postupne vyvíja s dobou. Naučme sa nanovo čítať v mape slov Jána Maliarika, aby sme najkratšou cestou prišli k Bohu. Jeho najsilnejšie slovo, hlas s najjemnejšou vibráciou je našťastie zrozumiteľný nadčasovo. Slovo lásky chápe srdce, ktoré nepotrebuje nijakých slov. Zbavme sa teda zbytočných slov a počúvajme iba hlas. Hlas srdca, ktorý nám otvára Slovo.

Rafael Rafaj

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!