Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vždy lze začít znovu s odvahou a nadějí - KNIHA: Když duše mluví řeči těla

13. 6. 2009

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Vždy lze začít znovu s odvahou a nadějí

 

Každá událost, která nás v životě potká, má svůj význam. Ta dobrá i ta špatná. Přirozeně bychom si přáli zažívat jen to hezké a špatnému se vyhnout, ale i to nepříjemné patří k životu.

Pozitivní na tom je, že s každou těžkou situací, kterou v životě zvládneme se stáváme zralejšími, silnějšími. Ale jak ty těžké chvíle ustát? Rozumově víme, že každé trápení nakonec pomine, že každá situace, i ta nejsložitější, má řešení. Jen si to v dané chvíli nedovedeme představit, ani o tom uvažovat. Proto je to tak těžké! Co může v takové situaci pomoci?

Určitě naši blízcí, podpora okolí či pomoc odborníka nebo léčitele. Ale nezapomínejme také na každodenní rituály a zvyklosti, které nás často jako jediné udržují v chodu. Ne, že by nás těšily, bavily. Je to jen způsob jak přežít to nejhorší období a ,,nezbláznit se z toho.“

Pomáhají přečkat, přežít čas, než přijde v našem životě okamžik, který mu opět dá smysl. Možná bude život chvíli rutina, ale pak se vynoří světýlko, které ukáže cestu, jak dál. Čas pomůže vyléčit a zahojit rány a navrátit se s touhou začít žít znovu.

,,Každá životní křižovatka, vše, co nám osud přinese, má svůj smysl a je na nás, jestli jej dokážeme najít, pochopit a proměnit v něco užitečného. Na životě je skvělé to, že se dá vždy začít znovu, musíme mít jen odvahu a naději!“

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

KNIHA

Když duše mluví řeči těla

 

Obrazek

 Populární a přitom seriózní přehled psychosomatiky zahrnuje všechny důležité orgány a jejich nejčastější psychosomatická onemocnění. Součástí každé kapitoly jsou kromě kazuistické demonstrace také psychosomatické koncepty, dotýkající se jak psychologických faktorů dané oblasti, tak praktických terapeutických postupů.

Po krátkém úvodu, který se zabývá dějinami a vymezením psychosomatiky, se autoři soustřeďují na tělesné poruchy bez zjevných organických příčin (somatoformní a disociativní poruchy) a na tělesné poruchy s psychologickými faktory (psychosomatické poruchy v užším smyslu). Popisují řadu somatoformních a psychosomatických poruch podle různých orgánových oblastí - srdce, krevní tlak, dýchání, žaludek, střeva, kůže, ženské orgány, uši, krk, nos, hlas, oči, zuby, pohybové ústrojí.

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO