Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.) Základní otázky a odpovědi života

28. 4. 2009

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

- DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY -

,,Přináším vám ze své domoviny vnitřní mír, moc a sílu. Přijměte tento dar, vezměte si tolik, kolik uznáte za vhodné, kolik jste schopni pojmout a unést. Snahou vašich duchovních učitelů je vést vás k samostatnému uvažování, a tím k ziskávání vlastních zkušeností. Naši největší radostí, našim cílem jsou vaše úspěchy, váš pokrok."

Obrazek

A nyní již přistoupíme k základním otázkám a odpovědím života :

,,Kdo a co je Bůh, Allah, Velký duch nebo ještě jinak lidstvo nazývá Stvořitele ?"

,,Bůh je prvotní Tvůrce, příčina všeho bytí. Bůh je Prainteligence, věčný, nepomíjející duch, disponující pro člověka nepochopitelným tvůrčím potenciálem a silou."

,,Jaké důkazy má lidstvo o Boží existenci ?"

,,Jaké ? Vás samotné ! Přemýšlejte : Bez příčiny není následku. Bůh je podstatou všeho, co člověk není schopen nejen stvořit, ale ani pochopit, protože Boží ideje jsou nesrovnatelné s lidským myšlením, vycházející především z hmotných aspektů života."

,,Proč hovoří pozemští vědci tak často o náhodách v souvislosti s velkým třeskem v počátečních periodách prvotního tvoření ?"

,,Vaše přísloví říká : Mistra poznáš podle jeho díla! Problém si můžeme ujasnit další otázkou : Kdo stvořil náhodu a kdo je tvůrcem Velkého třesku, pokud je opravdovou realitou ? Pozemská věda užívá výrazu náhoda, protože nechce použít výrazu Stvořitel, jehož existenci a tvorbu neuznává. Volí raději pomocné výrazy, i když si je plně vědoma, že žádný člověk není schopen stvořit například to, co vy nazýváte přírodou nebo životem. Proč popírá Stvořitele ? Kdo neuznává vyšší sílu než je on sám, propadá pýše. A jak prví známé přísloví : Pýcha předchází pád. Jestliže někdo popírá nadřazenost Stvořitele, je domýšlivý a pyšný, nechce uznat žádnou sílu nad sebou. Tento úkaz byl zjevný již při prvním provinění proto Božským zákonům, které vedlo k pádu prvotních bytostí, ztrátě jejich fluidálního těla, čistoty nadzemského domova. Stejný princip se šíří celé epochy lidského bytí a roste bez hranic."

,,Je Bůh celkem ?"

,,Ano, Bůh tvoří celek. Všechno to, co vy lidé o Bohu říkáte, vychází z nedokonalosti vašeho myšlení a představ. Již dávno před Kristovou inkarnací ne zemi bylo řečeno, že člověk si nemá dělat obrazy o Bohu. Proč ? Zcela jednoduše proto, že lidská nedokonalost není schopna pojmout a pochopit dokonalost. Mnozí výzkumníci a vědci došli k poznání, že příroda, planety, sluneční systémy a celý vesmír jsou obrazem Božím. Je to správně ? Je-li vaše odpověď ,,ano", potvrzuje představy Panteismu, že Bůh a svět jsou identičtí. Bůh je nezměnitelný, svobodný. Bůh je síla a inteligence beze změn, bez počátku, bez konce, příčina a důsledek, Stvořitel života a všech životních jevů. Bůh však není osobnost. Představa Boha v tomto pojetí je nesprávná. Bůh je věčný, nikdy nestvořený Praduch. Tvůrce působí ve svých a prostřednictvím  svých stvoření, která nejsou Bohem samotným, nýbrž Jeho dílem. Jsou proměnlivá, ale Stvořitel je neměnný."

,,Je lidstvo pomocí vědy schopno prozkoumat tajemstí podstaty Boha ?"

,,Není. Tvůrce nevložil do vývojového stupně současného lidstva možnost prostřednictvím pozemské výzkumné činnosti dosáhnout poznání Jeho podstaty. Člověk není schopen ani podrobněji poznat tajemství vyšších Božích zákonů. Až se jednou lidský duch zacloněný hmotou oprostí od závoje nevědomosti, vystoupí ve vývojových cyklech a dosáhne duchovní zralosti, pak toto tajemství pochopí."

,,Existují ve vesmíru prázdné prostory a je vesmír sám nekonečný ?"

,,Ano, vesmír je nekonečný. Kdyby tomu tak nebylo, co by mělo být za jeho hranicemi ? V božském tvoření není nic bezúčelné. Proto neexistují ani prázné prostory ve vesmíru. To, co je pro vás prázdné, je naplněno substancí, kterou nejste schopni svými smysly postřehnout."

,,Co jsou duchovní bytosti ?"

,,Inteligentní individuality vesmírného života, žijící a působící mimo hmotné světy."

,,Byly duchvní bytosti stvořeny na počátku prvotního tvoření, nabo vznikají stále další, nové ?"

,,Tvůrce tvoří neustále, řada nových bytostí není ukončena, jejich existence je nekonečná. Jejich duchovní svět je nejvyšší v hierarchii světů a existoval dříve než světy ostatní. Bůh stvořil bytosti čisté, ale ne dokonalé, se stejnými náklonnostmi vůči zlu a dobru. Nedobří jsou produktem své vlastní vůle. Také moudrost a Boží láska se odráží ve svobodné vůli, schopnosti dané každému stvoření. Rozhodne-li se bytost pro zlo, je za ně sama zodpovědna a musí je sama odčinit. Bohu je trest cizí. Bůh je láska. Trest nebo odměnu volí každé stvořeni samo a výsledkem této volby je nutnost odčinění nebo odměny. Tato otázka je na první pohled jednoduchá, vyžaduje však hodně duchovních znalostí. Mnozí o sobě říkají, že jsou již prastaré duše. Mají-li pro toto tvrzení důkazy, nevím, ale může být pravdivé. Jestli-že je pravdivé, pak je to pro ně smutné. Proč ? Zcela jednoduše. Protože jsou stále na vyvojovém stupni, podmíněném hmotnou existencí, stupni nevědomého člověka, ačkoliv již za nimi leží nesčíselné časové periody, v nichž promeškali příležitost v růstu."

,,Mohou být duchovní bytosti současně na několika místech ?"

,,Jejich rozdělení není možné. Ani samotnému Stvořiteli to není možné. Každý vysoce vyvinutý duch je světlým středem, od něhož vychází do všech stran silné záření, což vede k domnění, že je současně na více místech. Můžeme použít hmotné přirovnání. Vidíme Slunce, je jen jedno jediné a vrhá  své paprsky do nedozírné dálky, aniž by se rozdělilo. Vzdálenost a síla záření jednotlivých duchů odpovídá stupni jejich duchovní čistoty."

,,Čím tvořil Tvůrce svá stvoření ?"

,,Působením své tvůrčí vůle a prainteligence. Připomeňme si slova Genesis : Bůh řekl budiž světlo a bylo světlo. Světlo je energie a životní podstata všeho bytí. Jediné, co pochopíte, je to, že světy byly tvořeny zhuštěním hmoty rozptýlené v prostoru. Země ukrývala ve svém klínu organické zárodky, které čekaly na příznivé okolnosti k růstu. Po ústupu síly, která rozdělovala základní organické síly, se tyto spojily, a tím byl umožněn růst organickým zárodkům života. Před stvořením země se nacházely organické elementy ve fluidálním stavu ve světových prostorech. Zárodek lidství je v těchto organických elementech. Proto bylo řečeno, že člověk byl stvořen z hlíny. Jeho vývoj probíhal v různých časových úsecích. Fyzické a společenské rozdíly mezi lidskými rasami vycházejí z klimatických a životních rozdílností. Celé lidstvo však tvoří jednu rodinu, ačkoliv různe národy mají odlišné představy o Tvůrci a jeho tvoření. Bibli je nutno rozumět jako alegorii. Poznatky fosilního rázu například přinášejí poznání, že zmíněných šest dní v procesu tvoření odpovídají v podstatě stejnému počtu vývojových period, z nichž každá trvala přibližně tisíce století. Člověk však není vždy schopen rozumět jejímu symbolismu."

Obrazek

Vypsáno z knihy Duchovní pravdy v otázkách a odpovědích, kterou napsala Gisela Weidner

 - DUCHOVNÍ PRAVDY -- DUCHOVNÍ PRAVDY -

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO