Jdi na obsah Jdi na menu
 


BUBUDOUCNOST se blíží rychleji než jsme předpokládali - Děsivé odhalení: zákeřný parazit - Špehovíní jen kvete

17. 11. 2018

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

BUDOUCNOST se blíží rychleji než jsme předpokládali

Budoucnost Bentley bude čistě elektrická. Od roku 2030 | ČSAKA.cz

Budoucnost Bentley bude čistě elektrická - Foto - csaka.cz

- Autoservisy končí. Benzínový motor má 20 tisíc součástek. Elektrický motor jich má 20. Elektrické vozy jsou prodávány s celoživotními zárukami a jsou opravovány pouze prodejci. Odstranění a výměna elektrického motoru trvá pouze 10 minut. Vadné elektrické motory nejsou v autorizovaném servisu opraveny, ale jsou odeslány do regionální opravny, která je opravuje pomocí robotů. V podstatě, pokud se kdesi svítí, můžete jednoduše zajet do něčeho,co vypadá jako myčka. Vaše auto je tím protaženo, a zatímco si dáváte kávu, vyjede ven s novým motorem.

> Čerpací stanice skončí. Parkovací hodiny jsou nahrazovány elektroměry, které vydávají elektřinu. Všechny společnosti instalují elektrické nabíjecí stanice.
 
> Každý z hlavních výrobců automobilů již vyčlenil 5-6 miliard dolarů na nové továrny, které budou vyrábět jen elektromobily. 
 
> Uhelný průmysl skončí. Ropné společnosti odcházejí. Vrtání ropy přestane. Co budeme používat, abychom měli elektrickou energii? Aktuálně používáme uhlí a ropu k roztáčení turbín.
 
> Domy budou vyrábět a skladovat více elektrické energie během dne, a pak ji používat a prodávat zpět do sítě. Energetická soustava ji uloží a odvede do průmyslových odvětví, která jsou vysokými uživateli elektřiny.
 
> Dnešní děti uvidí osobní auta pouze v muzeích. TATO BUDOUCNOST se blíží rychleji než jsme předpokládali a těžko zvládnutelným způsobem!
 
> V roce 1998 měla firma Kodak 170 tisíc zaměstnanců a prodávala 85 % veškerého fotografického papíru po celém světě. Během několika málo let zmizel její obchodní model a ona zbankrotovala.
 
> Co se stalo s Kodakem, se stane v mnoha průmyslových odvětvích v příštích 5-10 letech a většina lidí to neuvidí přicházet.
 
> Mysleli jste si v roce 1998, že o 3 roky později nebudete už nikdy znovu fotografovat na filmu? Přesto byly digitální fotoaparáty vynalezeny už v roce 1975. První z nich měl pouze 10 tisíc pixelů, ale následovaly Mooreův zákon. Stejně jako u všech exponenciálních technologií, bylo to načas nějaké zklamání, než se stalo takové řešení nadřazeným a během několika málo let hlavním proudem. Nyní se to opět stane (ale mnohem rychleji) s umělou inteligencí, zdravím, autonomními a elektrickými automobily, vzděláním, 3D tiskem, zemědělstvím a pracovními pozicemi.
 
Vítejte ve 4. průmyslové revoluci -
vítejte v EXPONENCIÁLNÍM VĚKU!
 
> Software v příštích 5-10 letech naruší většinu tradičních odvětví.
 
> Uber je jen softwarový nástroj, nevlastní žádné automobily, přesto je to největší taxislužba na světě.
 
> AirBnB je nyní největší hotelovou společností na světě, ačkoli nevlastní žádné nemovitosti.
 
> Umělá inteligence: Počítače se stanou exponenciálně lepšími v chápání světa. V roce 2017 počítač porazil nejlepšího hráče hry Go na světě, o 10 let dříve, než se čekalo.
 
> V USA mladí právníci již nedostávají práci. Díky technologii IBM Watson získáte právní poradenství (zatím pro více či méně základní věci) během několika vteřin, s 90% přesností ve srovnání s 70% přesností, když to dělají lidé. Takže pokud studujete práva, okamžitě s tím skončete. V budoucnosti bude o 90 % méně právníků, zůstanou pouze výjimeční mezioboroví specialisté.
 
> Watson již pomáhá zdravotním sestrám diagnostikovat rakovinu, je čtyřikrát přesnější než zdravotní sestry.
 
> Facebook má nyní k dispozici software pro rozpoznávání vzoru, který dokáže rozpoznat tváře lépe než lidé. V roce 2030 budou počítače inteligentnější než lidé.
 
> Autonomní vozy: V roce 2019 se veřejnosti představí první samořiditelný autonomní automobil. Okolo roku 2020 začne být narušováno celé toto průmyslové odvětví. Už nebudete chtít mít vůz. Zavoláte si auto telefonem, objeví se na vaší adrese a doveze vás k cíli. Nebudete je muset zaparkovat, zaplatíte pouze za ujetou vzdálenost a můžete při cestě něco dělat. Dnešní malé děti nikdy nedostanou řidičský průkaz a nikdy nebudou vlastnit vůz.
 
> To změní města, protože budeme potřebovat o 90-95 % méně aut. Můžeme pak přeměnit bývalá parkovací místa na parky.
 
> Každým rokem zemře 1,2 milionu lidí v celosvětových dopravních nehodách. Dnes máme jednu nehodu na každých 60 tisíc km; s autonomní jízdou to klesne na 1 nehodu za 10 milionů km. To každoročně ušetří milion životů.
 
> Většina automobilových společností nepochybně zbankrotuje. Tradiční automobilové společnosti zkoušejí evoluční přístup a staví čím dál lepší auto, zatímco společnosti (Tesla, Apple, Google) mají revoluční přístup a staví počítač na kolech. Mnoho inženýrů z Volkswagenu a Audi je z Tesly naprosto zděšeno.
 
> Pojišťovny budou mít obrovské problémy, protože bez nehod se pojištění stává 100 krát levnějším. Jejich model pojištění automobilů zmizí.
 
> Trh s nemovitostmi se promění, protože když můžete pracovat po cestě, lidé se přesunou dál, aby mohli žít v krásnější čtvrti.
 
> Elektrické automobily se stanou hlavním proudem kolem roku 2022. Města budou méně hlučná, protože všechny nové automobily budou jezdit na elektřinu.
 
> Elektřina se stane neuvěřitelně levnou a čistou: solární produkce elektřiny roste exponenciálně po dobu 30 let, ale až nyní vidíte drtící dopad. V loňském roce bylo celosvětově instalováno více solárních zdrojů energie než fosilních. Energetické společnosti se zoufale snaží omezit přístup k síti, aby zabránily konkurenci domácích solárních instalací, ale to jednoduše nemůže pokračovat... technologie se o tuto jejich protistrategii postará.
 
> S levnou elektřinou přichází levná a dostupná voda. Odsolení slané vody nyní vyžaduje pouze 2 kWh na metr krychlový (5,30 CZK slovy: pět korun třicet haléřů). Na většině míst nechybí voda, chybí jen ta pitná. Představte si, co bude možné, pokud někdo může mít tolik čisté vody, kolik chce, téměř bez nákladů.
 
Zdraví: Letos bude vyhlášena cena Tricorder X. Existují firmy, které vytvoří zdravotnický přístroj (nazývaný "Tricorder" od Star Treku), který pracuje s telefonem, naskenuje vaši sítnici, pořídí vzorek vaší krve a do kterého si dýchnete. Přístroj pak zanalyzuje 54 biologických markerů, které identifikují téměř jakoukoli nemoc. Bude to levné, takže za pár let budou mít všichni na této planetě přístup k lékařské analýze na světové úrovni téměř zdarma.
 
> 3D tisk: Cena nejlevnější 3D tiskárny se během deseti let snížila z $ 18 000 na 8 460 CZK. Zároveň se tyto tiskárny staly 100 krát rychlejšími. Všechny hlavní obuvnické společnosti již zahájily 3D tisk bot.
 
> Některé náhradní díly letadel jsou již dnes na vzdálených letištích pořizovány 3D tiskem. Mezinárodní kosmická stanice již nyní disponuje tiskárnou, která eliminuje potřebu velkého množství v minulosti používaných náhradních dílů.
 
> Na konci letošního roku budou mít nové smartphony možnosti 3D skenování. Potom si můžete 3D naskenovat nohy a vytisknout perfektní boty doma.
 
> V Číně již 3D vytiskli a postavili kompletní 6 patrovou kancelářskou budovu. Do roku 2027 bude 10 % všeho, co se vyrábí, tištěno v 3D.
 
> Obchodní příležitosti: Pokud přemýšlíte o pracovní pozici, nejprve si položte otázku: "Budeme to v budoucnosti vůbec mít?" A pokud odpověď zní ano, tak se zeptejte, jak toho můžete dosáhnout dříve. 
 
> Pokud to nefunguje s vaším mobilem, zapomeňte na to. Jakákoli myšlenka určená k úspěchu ve 20. století je odsouzena k neúspěchu v 21.století.
 
> Práce: 70-80 % pracovních míst v příštích 20 letech zmizí. Vznikne spousta nových, ale není jasné, zda v tak krátké době bude takových míst dostatek.
 
> Zemědělství: V budoucnu bude v prodeji zemědělský robot za 2 115 CZK. Zemědělci ve třetích zemích světa se pak budou moci stát manažery svého oboru, místo aby pracovali celý den na svých polích.
 
> Aeroponie bude potřebovat mnohem méně vody. První petriho miska produkující telecí maso je nyní k dispozici a v roce 2020 to bude levnější než hovězí z krávy. Právě nyní krávy využívají 30 % všech zemědělských ploch. Představte si, když už ten prostor nebudou potřebovat!
 
> Existuje několik startupů, které na trh brzy přivedou hmyzí proteiny, které obsahují více bílkovin než maso. Budou označeny jako "alternativní zdroj bílkovin", protože většina lidí stále odmítá myšlenku pojídat hmyz.
 
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Mercedes Vision Urbanetic:

V budoucnosti budeme měnit karoserie,

ne auta

Mercedes-Benz Vans si pro 67. ročník mezinárodního veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru připravil futuristickou studii autonomního elektromobilu s výměnnými karoseriemi.

Mercedes-Benz Vans bude na IAA v Hannoveru ve druhé polovině letošního září prezentovat aktuální nabídku svých lehkých užitkových vozidel v čele s novou generaci modelové řady Sprinter, ale vedle nich nabídne i pohled do budoucnosti.

Vision Urbanetic totiž německý výrobce prezentuje jako odpověď na otázky ohledně řešení městské mobility. Studie zahrnuje vedle samotného konceptu vozidla i umělou inteligenci, sloužící k ovládání celých vozových parků.

Projekt ovšem nejvíce přitahuje pozornost konceptem plně autonomního vozidla, jehož základem je platforma s elektrickým pohonem, která může nést karoserii pro dopravu osob nebo nákladu. Tyto karoserie mohou být vyměněny manuálně nebo automaticky bez lidské obsluhy a platforma se může pohybovat i bez nich.

www.auto.cz

Mercedes-Benz Vision Urbanetic
,,A co dodat na závěr? Že nevíme zdaleka ještě vše, co se chystá!"
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Prvok způsobuje obávanou toxoplazmózu a nevídané změny v chování nakažených lidí. Vědci vyzkoumali, že infikovaní muži se mění v introverty, ženy jsou naopak extrovertní a mají zpomalené reakce. Obě pohlaví prý navíc ztrácejí přirozenou lidskou obezřetnost, začnou nepochopitelně riskovat. Podle odborníků tzv. „toxihazard“ ročně způsobí až 2 miliony dopravních nehod a úrazů. Je něco podobného vůbec možné? Nakažení lidé také častěji onemocní nevyléčitelnou formou schizofrenie. Ve výzkumu toxoplazmy patří Česká republika (se Spojenými státy) ke světové špičce. Podle neoficiálních zpráv se právě v těchto zemích vyvíjí lék, který na trhu dosud chybí.

Co na to děti? Lezení očima našich nejvěrnějších parťáků | eMontana.cz

Foto - emonta.cz
Obávaný prvok se doslova „zabydlí“ v mozku, ovlivňuje hladinu dopaminu či serotoninu. Nebezpečná nákaza může zahrozit už v dětství, pokud dítě přijde do kontaktu s kontaminovanou hlínou či pískem, stačí pozřít jen trochu hlíny. Všechny výzkumy v této oblasti jsou velmi nákladné, ale výsledky častokrát nejasné, rozporuplné. Doufejme, že se v budoucnosti v tomto směru hodně změní.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Moderní technologie razantně zasáhly do našich životů, ale příjemní pomocníci se mohou klidně proměnit v záludné protivníky. Staneme se jednou otroky vlastních vynálezů?
Možné to je, míní odborníci a vědci. Už teď nás „hlídají“ kamery na ulicích, v obchodech, hodně o našem životním stylu prozradí i obyčejné platební karty či mobilní telefony.
To dokazuje špiclování uživatelů prostřednictvím „chytrých telefonů“. Jde o to, že sdělují pozice klientů do svých centrál, pokud se uživatel připojí k bezdrátové wi-fi síti. Reportéři zjistili, že hackerovy informace jsou pravdivé, navíc do centrál putují bez vědomí uživatelů. Stručně řečeno, jste určitý čas špehováni. Zákonodárci žádali vysvětlení. Je něco podobného vůbec přípustné?

Pokud jste zděšeni, pak věřte, že špehování jen kvete. Nové evropské směrnice přikazují operátorům shromažďovat data klientů po dobu šesti měsíců, prý z důvodu ochrany proti terorismu.

Zjistit si důvěrné údaje o předem vybraném jedinci není nic složitého. Stačí zadat jméno do internetového vyhledávače a „hnát“ to přes sociální sítě, weby středních či vysokých škol, úřady, blogy apod.

Podle odborníků existují dva způsoby obrany: buď moderní technologie ignorovat (což jde jen velmi těžko), nebo opatrnost, ostražitost, zatím to snad ještě postačí.

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO