Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vejce zdrojem ENERGIE - Jak rychlá je myšlenka? - Magické myšlení - ENERGIE čaker

12. 7. 2007

%%%%%%%%%%%%%%%%%Obrazek

 ,,Jíst či nejíst VEJCE ?"

,,Od nepaměti jsou vejce pro člověka významným zdrojem ENERGIE. Mají vysoký obsah potřebných bílkovin, minerálů, vitamínů a nenasycených i nasycených mastných kyselin. Mají ale také špatnou pověst pro vysoký obsah cholesterolu. Přesto mohou být užitečná třeba pro náš zrak, paměť nebo naše trávení."

,,Tak nezapomeňte do Vašeho jídelníčku zařadit po uvážení i VEJCE. A vzpomínejte - kdy vlastně jste je jedli naposledy !"     Ludmilka

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

,,Jak rychlá je myšlenka ?"

,,Myšlenka je tak rychlá, jak rychlá potřebuje být!"

 

,,Lidé mají představu konstantní rychlosti. Ta se však dá pouze dosáhnout ve fyzickém prostoru, který je omezen časem. Myšlenka tato nehmotná energie nesoucí informace, ale překračuje prostor i čas. Vymaňuje se z fyzického vesmíru. Tato energie se rozprostře po celé jeho ploše a v tento moment dalo by se říci, že je vše obráceně. Myšlenka stojí a fyzický vesmír se otáčí. Tímto otáčením se nalezne místo, kam se člověk chce vnořit, a to takovou rychlostí, jaká je zapotřebí. Vždy však jde o informace a když myšlenka tyto informace získá, stejnou cestou zpět se vnoří do prostoru s časem."

 

,,Pro lidi je to těžce chápatelné, ale každý člověk neustále tvoří myšlenky, a tím provozuje tuto činnost. Myšlenka je tak rychlá, jak její tvůrce potřebuje. Její rychlost se však nedá fyzikálně změřit, protože už jen její samotné vytvoření a odeslání pojme celý fyzický vesmír."

 

,,Magické myšlení"

 

,,Existuje také zvláštní osobitá forma myšlení, o které víme, že je nejstarší. Objevila se u našich předků před deseti tisíci léty a stále ještě přetrvává. Setkáváme se s ní dokonce i tam, kde by jsme ji neočekávali. Jde o magické myšlení. Například : věříte, že je 13 šťastné číslo? A když vstanete ráno levou nohou s postele budete mít štěstí? A že vás a vašeho partnera dal osud dohromady? A co černá kočka, když vám přeběhne přes cestu? - Kde jsou společné kořeny všech těchto představ?"

 

,,Magické myšlení se stalo součástí našeho vědomí, ať se nám to líbí nebo ne. Různé způsoby tohoto myšlení se v lidské společnosti zafixovaly, vznikly pověry, magické úkony a vznikla také náboženství. Naše prosby se mění v modlitby a všechno, co člověk nemohl ovlivnit, se postupně dostalo do jeho obrazu světa."

 

,,Myšlenka je to, čím člověk naplňuje své poslání, a otevírá cestu duchovního vývoje, který je prospěšný pro všechny bytosti v celém fyzickém vesmíru."     Ludmilka

 

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

,,ENERGIE čaker - PAPRSKY zdraví"

kundalini-07.jpg

,,Na těle člověka se nalézá sedm hlavních čaker po vertikální ose postavy člověka."

Jsou to :

1. MÚLADHÁRA - kořenová čakra mezi řití a genitáliemi

2. SVÁDHIŠTHÁNA - sakrální čakra na úrovni ochlupení genitálií

3. MANIPÚRA - solar plexus - dva prsty nad pupkem

4. ANÁHATA - čakra srdce - uprostřed hrudi

5. VIŠUDDHA - krční čakra - mezi krční jamkou a ohryzkem

6. ÁDŽNA - čakra třetího oka - prst nad kořenem nosu

7. SAHASRARA - korunní čakra - na vrcholu hlavy

 

,,Mimo ně existuje ještě dalších čtyřicet vedlejších čaker."

,,Čakry jsou centra energie a fungují jako přijímače, transformátory arozdělovače energie čchi. Ta je přijímána z kosmu a okolí"

,,Čakry fungují také jako zářič - vyzařují do okolí a ovlivňují ho. Mají podobu květních trychtýřových kalichů. Čakry jsou ze svého středu připojeny k páteři, ve které je energetický kanál zvaný šušuma končící na temeni hlavy."

,,Čakry jsou dynamické a otáčejí se doprava nebo doleva. Z8kladní čakra se u muže otáčí doprava a u ženy doleva. Následně se směr otáček mění od čakry k čakře. Průměr čaker je různý."

,,U běžného člověka obvykle deset centimetrů. Jako přijímače fungují pro všechny frekvence energií a informací a to mimo naše běžné smysly."

,,Čakrami můžeme ovlivňovat své okolí a to jak pozitivně, tak negativně."

,,Pokud dojde k zablokování některé z čaker, není energií čchi zasobována a její oblast ve vodorovných pásech těla. Nedostatek energie v některém orgánu pak způsobí jeho nedokonalou funkci a objeví se signály v různých podobách."

 

,,Jak můžeme čakry odblokovat ?"

,,Tak, že je vystavíme energetickým vibracím, na kterých se čakra opět rozkmitá a otevře (bioenergeticky, nerosty, éterickým olejem, léčivým obrázkem ...) změnou vnitřního postoje, poněvadž k zablokování čakry dochází často na základě stresu."

 

Z týdeníku SPIRIT

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo