Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obětní kámen - nástroj Bohů ?

4. 9. 2009

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 

,,Obětní kámen - nástroj Bohů?"

 

Obrazek

,,Čedičová vyvřelina Mužský se nachází poblíž Mnichova Hradiště. Je opředena četnými pověstmi a legendami, podle jedne z nich tu sídlí pradávná ohňová Božstva. Až příjde jejich čas, opět výjdou z podzemí a nitra skal. Bohové disponují čtyřmi tvářemi ( symbolika čtyř světových stran a živlů ), jsou vysocí 2,5 metru a na Zem připutovali ze Slunce."

,,Lidé se těchto Bohů velmi obávali, snad proto jim pokorně přinášeli oběti a uctívali je jako nejvyšší autoritu. Jednalo se o příslušníky nějakého tajného bratrstva, o jinou, postupně umírající rasu ? Nebo o skupini bytostí, které skutečně odkudsi ,,přiletěly", ztroskotaly a naše planeta se jim stala nedobrovolným vyhnanstvím ?"

,,Velmi zajímavým je také kamenný útvar poblíž. Připomíná pootočený trůn či sedačku, ale pravděpodobně se jedná o velmi unikátní božiště, důležité kultovní místo. Útvar se jmenuje Obětní kámen a skutečně prastaré obětní kameny připomíná. V čedičovém sopochu Mužský archeologové objevili stopy osídlení z doby 4 000 let před našim letopočtem ! Při dalších výzkumech tu nalezli kostry zavražděných lidí i části hostiny kanibalů."

,,Obětní kámen je údajně velmi starým megalitem, spekulovalo se, že obřady u něj se konaly už před mnoha tisíci lety. Jeden z místních znalců vyprávěl, že Mužský byl kdysi mimořádně důležitým náboženským centrem a pohled z vrcholu při rovnodennosti nabízí úžasné přírodní představení. Vycházející Slunce se totiž objeví přesně nad horou Vyskeř. A i o ní kolují podivné legendy."

,,Sluneční kult a sluneční magie tu pravděpodobně hrála velmi důležitou roli a tu musíme respektovat, pokud chceme jednání našich předků lépe pochopit. Láká nás to na viklan usednout, ale neuděláme to. Tyto ,,čertovy kameny" totiž nevyzařují kladnou energii, mohou narušit biopole a oslabit imunitní systém. A také by každého mohli potrestat oni nevyzpytatelní Bohové, ukrytí kdesi v podzemí. Celý masív je úžasně protkán spoustou jeskyní a nikdy nevíte, zda právě neudeřila hodina návratů podivných bytostí na povrch zemský."

 

Obrazek

 

,,Mužský " - tzv. "obětní kámen" na skalním výběžku. Asi metr vysoký kámen, ve tvaru tesané nádoby, částečně povalené na bok s prohlubní – mísou – uprostřed. Část stěny chybí. Kámen připomíná sedací vanu asi 1 m v průměru. Na místě je tabulka s popisem. U kamene jsou 2 mělké jeskyně, údajně jsou v nich zbytky nějaké primitivní modly. Je tam dále několik kamenů s rýhami."

 

,,Řeč magických kamenů"

Obrazek

 ,,Kounovské řady přitahují badatele, záhadology i okultisty. Zajímavé jsou i méně známé kamenné řády nečernické, z nichž již téměř nic nezbylo. Pokud stanete pod vrchem stejného jména, zatají se vám přesto dech. Magické kamenné linie se táhly jeho sevřeným severním úbočím k vrcholku. A když je přesně sledujete, zjístíte, že mířily směrem k jinému významnému kopci, k Výrovu, osídlenému již v pravěku. Komu zdejší komulace megalitů nestačí, může se potulovat po okolí a jen žasnout. Například vrch Špičák a jeho zvláštní kamenná rodinka."

,,Nejzajímavější je, když se propojí různé linie na mapě i v reálné krajině a vzájemně na sebe se navazují a doplňují se. Souvisejí s ovládáním divoké přírody a nebezpečím krajiny. To bylo možné prostřednictvím geomantie a geomantických rituálů, pokud člověk prostředí a techniky dokonale ovládal. Nezbývá, než před našimi předky hluboce smeknout, opravdu se vyznali."

,,Stejně důležitou roli hrálo i náboženství, přírodní magie a mocný kult slunce."

,,Někteří záhadologové v podobných památkách spatřují dědictví zaniklých civilizací, které se náhle ocitli v nouzi."

Obrazek

KOUNOVSKÉ ŘADY

Stále si pokládáme otázku:,,Jakou roli hrály a hrají kameny v přírodě?"

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU