Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kniha - CESTA SLEPÝCH BROUKŮ

28. 10. 2015
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Kniha - CESTA SLEPÝCH BROUKŮ
Roman Mlejnek
" CESTA SLEPÝCH BROUKŮ " * kniha * Roman Mlejnek * SLUNEČNICE, Rožnov p.R.
Publikováno 5. 5. 2013

,,Host Roman Mlejnek, vědec a biospeleolog, autor knihy Cesta slepých brouků je nejen speleologem, ale i autorem vědeckých popisů jeskynních živočichů. Má za sebou desetidenní meditační pobyt v jeskyni, je tedy schopen plasticky popsat pobyt v uzavřeném jeskynním systému. Ve své knize Cesta slepých brouků beletristickou formou zpracovává své zkušenosti se speleologií i vize a stavy, které člověk v uzavřeném prostoru může prožít. Věrně popisuje pocity člověka, jenž se dobrovolně v rámci "pokusu sám na sobě" odsoudil k pobytu v hlubinách a temnotě balkánské krasové jeskyně. Bojuje a riskuje, objevuje a podléhá fantaziím a halucinacím."

,,Kniha je úžasná, a Roman Mlejnek je úžasný člověk."

,,Oba muži jsou vtipní a veselí, a pan Mlejnek, nic ve zlým, to je jasná věc, mi připomíná - no koho? Brouka přece. Absolutně narvané nádhernou a pravdivou symbolikou v každé větě! Krásný člověk. Zajímavé a vtipné vyprávění, doslova mne fascinovali slepí brouci a jejich tykadla...nádherná paralela. Naprosto zajímavý vtipný a poučný rozhovor, občas si ho pouštím jako kulisu a vždy tam najdu něco nového, co jsem předtím nějak nepostřehl. Díky!"

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

Jsem z tebe nemocný: Aneb jak partnerské vztahy ovlivňují naše zdraví - Jsem z tebe nemocný: Aneb jak partnerské vztahy ovlivňují naše zdraví -