Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHY - Hrad a chodba tajná - Tajemství channelingu

5. 1. 2007

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

Obrazek

,,Kolik hodin týdně věnujeme knihám ?"

,,Češi stráví nad knihami každý týden téměř sedm a půl hodiny a jsou tak nejvášnivějšími čtenáři v Evropě. Na žebříčku třiceti zemí světa nám pak patří šesté místo. Vyplývá to z průzkumu agentury NOP World Culture Score mezi 30.000 lidmi. Největšími knihomoly jsou podle něho bezkonkurenčně Indové, kteří čtou skoro 11 hodin týdně."

 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

 ,,V posledních deseti letech vyšla řada publikací o hradech a hradních zříceninách. Jejich opakovaná vydání svědčí o zájmu o tuto problematiku.“

 ,, HRAD A CHODBA TAJNÁ"

 Karel Pokorný

 Obrazek

S podtextem: "Tajemná podzemí hradů, zámků, tvrzí, klášterů, kostelů a měst. Teorie, fantazie, spekulace, skutečnost."

 ,,Je to dosud nejrozsáhlejší podchycení této tematiky s množstvím fotografií, plánků, map, starých rytin a litografií, a je to psáno s poutavostí, tomuto tématu náležející."

 ,,Tajné zásuvky psacích stolů, šperkovnic a kabinetů. Točitá schodiště a celé komnaty důmyslně zbudované v zdánlivě architektonicky čitelných prostorách s umně skrytými vchody za dřevěným ostěním zdí či průchozími skříněmi. To vše lze dodnes nalézt v starobylých stavbách. Ze všeho nejvíce však odedávna jitří fantazii představa tajných chodeb umožňujících nepozorovaný pohyb poslů, zásobování obležených pevností, nebo spásný únik z již nepřítelem dobytého místa."

,,ObrazekNevídané záběry jinak nepřístupných podzemních míst, ze kterých dýchá nenapodobitelná tajemná atmosféra, nasnímal Kamil Pokorný, člen Badatelské společnosti Agartha."

 ,,Není třeba pouze snít o strojích času, které by nás přenesly zpět do minulosti, aby zodpověděly mnoho otázek a zcela jistě daly prožít nejedno dobrodružství. Při sestupu do historického podzemí jsme vtahováni do neznáma, nevíme, co nás čeká, a nevíme, kam vedou chodby a štoly v podzemí hradů, zámků, a tajuplných klášterů. Prvotní skrytá touha nalézt poklad v podobě truhličky se šperky či zlatými mincemi, staré zbraně nebo skvělé kousky užitého umění, je nahrazena přáním objevit neznámou chodbu, zvláště tu tajnou, vedoucí někam za hradby...."

 Nakladatelství: BB ART, Bořivojova 85, Praha 3, 130 00

Kniha má 182 stran, 26 kapitol, 23 map, 74 fotografií, 4 ilustrace a obsáhlý popisný rejstřík.

Cena knihy: 295,- Kč.

 

,,Pokud se zajímáte o historii všeobecně – doporučuji Vám tuto krásnou knihu. Kniha nabízí ucelený pohled na problematiku tajných chodeb hradů, zámků a jiných historických staveb. Zavede vás do tajuplného světa podzemí, které mu se náš přední hradolog věnuje již několik desítek let. Čtivým vyprávěním vám osvětlí, proč a za jakým účelem byly chodby raženy a upozorní vás na mnohé zajímavosti. Autor není žádný fantasta a kriticky podrobuje popisované lokality průzkumem v terénu.“     Ludmilka

????????????????????????????????????????

 

 ,,Tajemství channelingu“

Obrazek

 Autor: Edgar Cayce

 Stran: 193

 Vydal: Eko-konzult

 Rok: 2000

 Překlad: Milan Židlický

 Běžná cena:

 169,- Kč

 Popis:

Autor nám přibližuje pojem channelingu, jeho dějiny, lidskou bytost jako channel božské energie, sny jako channel paranormálních prožitků, stvoření jako formu channelingu, myšlenky jako channel hmotné skutečnosti, meditaci jako channel ducha a nejvyšší formu channelingu: být sami sebou a důvěřovat si.

 ,,Chci Vám doporučit tuto knihu, která Vás zavede na cestu channelingu takovým způsobem, aby jste channelingu sami bez problému porozuměli a tak se vlastně seznámili, co channeling představuje a co můžete od něho očekávat ! Na mých stránkách pod tématem ,,Energie života“ si můžete přečíst krátký výňatek z této knihy s názvem – Lidská bytost – channel boží energie."

,,Já sama se také zabývám channelingem." Ludmilka

 ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ