Jsme tím, co jíme a pijeme! - Banánová BÁBOVKA - Bezmasé zapékané BRAMBORY - Biskupský CHLEBÍČEK
,,Jsme tím, co jíme a pijeme!“
,,To je sice pěkné, ale co když jsme to jídlo nevařili my, ale někde jsme ho koupili, nebo u někoho dostali…? Jak by nám pak bylo, kdyby někdo vařil a při tom proklínal někoho, koho nenávidí, a pak nám ono „prokleté“ jídlo servíroval…Nebo co když někde na poli dvě hodiny umíral jelen v bolestech a zanechal tam špatnou geopatogenní zónu, na které pak vyroste žito, ječmen, hořčice, či cokoliv jiného, co se dál zpracovává a pak z toho čerpá naše tělo, atd., atd."
,,Zkrátka, dostaneme-li talíř s jídlem, o kterém si nejsme jisti, že je skutečně „dobré“, můžeme zapojit vlastní sílu myšlenek a jídlo si energeticky upravit. Já to dělám například tak, že když ten talíř držím, plně se myšlenkově soustředím na jídlo v něm, a třeba mu požehnám a navrátím mu jeho vlastní sílu poděkováním matce přírodě, Stvořiteli, a všem tvůrčím silám."
,,Také si třeba představuji – vkládám myšlenkově – energetický náboj na konkrétní vlastnost jídla: např.: aby bylo lehce stravitelné, aby bylo plné lásky a mé tělo láskou naplnilo, aby bylo sytější než obvykle, aby bylo zbaveno všech negativních energií, aby bylo povzbuzující, aby bylo takové a takové. Každý může zapojit svou fantazii, a přát si co je libo, protože síla myšlenek je nevyvratitelná a účinná.“
,,Někdo si možná myslí, že ovlivňovat jídlo pouhou myšlenkou je možno jen u duchovně vyzrálých lidí, ale ať chcete či ne, myšlenka je také jen forma energie, která, když vznikne, se musí někde projevit. A každý člověk má možnost myslet, tedy ovlivňovat svůj život.“
,,Aby nám tělo dobře fungovalo, nestačí jen produkty zdravé výživy, ale i jejich dobrá energie a vibrace, která se v našem těle při rozkládání rozlévá a ukládá. Z toho naše nejen fyzická těla žijí. Nemluvě o mase z mrtvého zvířete, protože mrtvé buňky zabitého zvířete, nenesou nic moc energii pro naše těla. Je to jedna z nejhrubších energií vůbec, která se v našich tělech ukládá. Tím pak nám zabraňuje vnímání vyšších vibrací a jemnějších energií.“
,,Proto ne nadarmo se říká - jsme tím, co jíme a pijeme!“
BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Foto - bydleni21.cz
Ingredience: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 3-5 banánů, 100 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 100 g vlašských ořechů.
Postup přípravy: V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut.
BEZMASÉ ZAPÉKANÉ BRAMBORY
Foto - recepty.eu
Ingredience: 1 kg syrových brambor, 1-2 pórky, 300 g žampionů, Tatra mléko, sůl nebo vegeta, pepř.
Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou vrstvou brambor. Opět osolíme a opepříme. Zalijeme Tatra mlékem a dáme do trouby asi na 1 hodinu, dokud nejsou měkké.
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Ingredience: 150 g hladké mouky, 120 g tuku (Hera), 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, tuhý sníh ze 4 bílků, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 100 g posekané čokolády na vaření, 1 balení rozinek, 2 dcl (sklenka) sekaných ořechů
Postup přípravy: Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dáváme do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO