Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme tím, co jíme a pijeme! - Banánová BÁBOVKA - Bezmasé zapékané BRAMBORY - Biskupský CHLEBÍČEK

14. 3. 2009
JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

,,Jsme tím, co jíme a pijeme!“

 

 ,,Dobré jídlo, aby bylo dobré tělo – jak je to vlastně myšleno?“

 ,,Určitě to znáte – vaříte oběd, a máte tak špatnou náladu, že by jste do hrnce kopli. A když to, co jste si uvařili sníte, máte pocit, že se celý den ani nehnete, bolí vás břicho a zkrátka vám jídlo „nesedlo“. Takže je vlastně jedno co vaříte, ale jak to vaříte, neboť i smažený sýr, nebo bramboráky které jsou připravovány s láskou a kladnou energií, vám mohou udělat vnitřně tak dobře, že byste si myslely, kam se hrabe lehký salát.“

,,Proč o tom vlastně mluvím…no, je to jednoduché: z toho, co přijímáme, žijeme. Proto je velmi dobré se soustředit na přípravu jídla a na jeho další spotřebu. Žijeme nejen z vitamínů a minerálů, ale také z jejich hodnoty, co se týká energie, nebo „duchovního náboje“. Když bylo dokázáno, že voda, která obsahuje minerály si dokáže „pamatovat“, je jasné, že minerály a voda, jsou pak téměř ve všem, co se jídla týká. Tedy funguje něco na způsob homeopatik. Homeopatikum není jen zprofanovaný název jistého druhu léčby, ale svým způsobem se tak dá nazvat cokoliv, co bylo jakkoliv energeticky ovlivněno. Od vody  (nebo našeho každodenního pití), až po jídlo. Dá se říci, že své tělo, můžeme každodenně léčit – ať už láskou, či jiným záměrem. Když vaříme jídlo, a myslíme při tom na něco krásného, vyzařuje z nás i podobná energie, která se otiskuje do našeho nejbližšího okolí, a myslíme-li při tom zvláště na to jídlo, povede se nám vlastně jakýsi vysokovibrační lék pro naše tělo.“

,,To je sice pěkné, ale co když jsme to jídlo nevařili my, ale někde jsme ho koupili, nebo u někoho dostali…? Jak by nám pak bylo, kdyby někdo vařil a při tom proklínal někoho, koho nenávidí, a pak nám ono „prokleté“ jídlo servíroval…Nebo co když někde na poli dvě hodiny umíral jelen v bolestech a zanechal tam špatnou geopatogenní zónu, na které pak vyroste žito, ječmen, hořčice, či cokoliv jiného, co se dál zpracovává a pak z toho čerpá naše tělo, atd., atd."

,,Zkrátka, dostaneme-li talíř s jídlem, o kterém si nejsme jisti, že je skutečně „dobré“, můžeme zapojit vlastní sílu myšlenek a jídlo si energeticky upravit. Já to dělám například tak, že když ten talíř držím, plně se myšlenkově soustředím na jídlo v něm, a třeba mu požehnám a navrátím mu jeho vlastní sílu poděkováním matce přírodě, Stvořiteli, a všem tvůrčím silám."

,,Také si třeba představuji – vkládám myšlenkově – energetický náboj na konkrétní vlastnost jídla: např.: aby bylo lehce stravitelné, aby bylo plné lásky a mé tělo láskou naplnilo, aby bylo sytější než obvykle, aby bylo zbaveno všech negativních energií, aby bylo povzbuzující, aby bylo takové a takové. Každý může zapojit svou fantazii, a přát si co je libo, protože síla myšlenek je nevyvratitelná a účinná.“

 

  ,,Někdo si možná myslí, že ovlivňovat jídlo pouhou myšlenkou je možno jen u duchovně vyzrálých lidí, ale ať chcete či ne, myšlenka je také jen forma energie, která, když vznikne, se musí někde projevit. A každý člověk má možnost myslet, tedy ovlivňovat svůj život.“

,,Aby nám tělo dobře fungovalo, nestačí jen produkty zdravé výživy, ale i jejich dobrá energie a vibrace, která se v našem těle při rozkládání rozlévá a ukládá. Z toho naše nejen fyzická těla žijí. Nemluvě o mase z mrtvého zvířete, protože mrtvé buňky zabitého zvířete, nenesou nic moc energii pro naše těla. Je to jedna z nejhrubších energií vůbec, která se v našich tělech ukládá. Tím pak nám zabraňuje vnímání vyšších vibrací a jemnějších energií.“

,,Proto ne nadarmo se říká - jsme tím,

co jíme a  pijeme!“

 Duchovní poznání

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJjJJJJJJJJJJJJJJJ

BANÁNOVÁ BÁBOVKA  

Recept na banánovou bábovku

Foto - bydleni21.cz

Ingredience: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 3-5 banánů, 100 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 100 g vlašských ořechů.

Postup přípravy: V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut.

 

BEZMASÉ ZAPÉKANÉ BRAMBORY  

Vepřové s hořčicí a cibulí

Foto - recepty.eu

Ingredience: 1 kg syrových brambor, 1-2 pórky, 300 g žampionů, Tatra mléko, sůl nebo vegeta, pepř.

Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou vrstvou brambor. Opět osolíme a opepříme. Zalijeme Tatra mlékem a dáme do trouby asi na 1 hodinu, dokud nejsou měkké.

 

 BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK     

Ingredience: 150 g hladké mouky, 120 g tuku (Hera), 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, tuhý sníh ze 4 bílků, 1/2 prášku do pečiva

Náplň: 100 g posekané čokolády na vaření, 1 balení rozinek, 2 dcl (sklenka) sekaných ořechů

Postup přípravy: Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dáváme do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO