Povídání o TVARŮŽKÁCH - ČESNEKOVÁ omáčka a polévka
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Povídání o TVARŮŽKÁCH
Čím jsou měkčí, tím vydatnější vůni vydávají.
,,Víme dobře, že olomoucké Tvarůžky je třeba dobře uschovat. Ideálně ve skleněné nádobě a potmě. Tak vydrží asi jeden měsíc, potom se roztečou. Čím jsou měkčí, tím vydatnější vůni vydávají. Labužníci je mohou zalít pivem a udělat si z nich osobitou tekutou pomazánku. Výborně chutnají i tvarůžky naložené v oleji s feferonkami a česnekem. A nezapomeňte tuto dobrotu spláchnout pivem nebo červeným vínem."
ČESNEKOVÁ OMÁČKA
Ingredience : 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 kuličky černého pepře, sůl, 700 ml vývaru z masa, šálek smetany
Postup přípravy : Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a solí a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Na zbývajícím tuku podusíme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný česnek a přidáme do omáčky. Společně krátce povaříme, procedíme a podáváme k vařenému hovězímu, ale i uzenému masu. Třeba k uzenému kuřecímu stehnu. Omáčku je také možno zjemnit přidáním šálku smetany.
Počet porcí: 4
Ingredience :
Postup přípravy : Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený česnek a sekanou petrželku. Počet porcí: 4
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww