Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blesková česneková POLÉVKA - Borůvkové TIRAMISU

7. 1. 2007

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

,,Vaříme rychle a chutně!"

 

Blesková česneková polévka         


Ingredience: 1 palička česneku, 1 lžíce másla, 1 pórek, 1 kostka masoxu, 1 balíček taveného sýra, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 vejce, 1l vody a opékané kostičky chleba nebo žemle.

Postup přípravy: Česnek rozetřeme nebo prolisujeme a zvolna jej na másle osmahneme, přidáme na kolečka pokrájený pórek, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme Masox a krátce povaříme. Polévku zjemníme taveným sýrem pokrájeným na menší kousky, který se v polévce roztaví. Solíme opatrně, dochutíme pepřem a majoránkou a podáváme s opékanými kostičkami chleba nebo žemle. Do hotové polévky můžeme vmíchat rozšlehané vejce.

 

Borůvkové tiramisu         

 

Ingredience: 2 balíčky dětských piškotů, 2 velké (400 g) bílé jogurty, borůvková marmeláda

Postup přípravy: Do dortové formy naskládáme piškoty, na ty nalijeme vrstvu jogurtu, tu potřeme marmeládou, opět naskládáme piškoty, nalijeme jogurt a potřeme marmeládou, na kterou naskládáme poslední vrstvu piškotů. Zakryjeme alobalem, zatížíme (např. položíme na alobal 1 kg cukru) a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO