Bretaňské FAZOLE - BUCHTA Majka - Cibulová POLÉVKA se sýrem
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Bretaňské fazole
Foto - toprecepty.cz
Igredience :
Postup přípravy : Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme. Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem. Můžeme přidat i opečené uzené maso nebo uzeninu (ježka).
Foto - vareni.cz
Ingredience : 5 vajec, hrnek krupicového cukru, 3 nastrouhaná jablka, hrnek strouhaných vlašských ořechů, 1 dcl oleje, skořice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, poleva
Postup přípravy : Vejce s cukrem našleháme do husta, přidáme nastrouhaná jablka, nastrouhané ořechy, olej, trochu skořice, můžeme přidat kakao, kandované ovoce - dle chuti, dále přidáme mouku s práškem do pečiva. Upečeme a polijeme polevou.
Cibulová polévka se sýre
Ingredience :
Postup přípravy : Na rozehřátém másle zpěníme mouku, sejmeme z plotny, přidáme vejce, polovinu jemně nastrouhaného sýra a za stálého míchání zvolna zahříváme, až se vejce srazí. Směs zalijeme
WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW