Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stromy a jejich vliv na nás

18. 1. 2007

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

,,Stromy a jejich vliv na nás !"

 

Obrazek

,,Čarodějova kouzelná hůl měla v Evropě zcela určitě svůj vzor v druidské holi. Druidové mívali k dispozici mnoho různých druhů holí, které jim sloužily k různým magickým účelům. Věštecká hůl, bohatě zdobená a opatřena magickými znaky, se strukturou, jež sloužila jako rezonátor určitých energií, byla zhotovena zpravidla z lískového, dubového, jasanového dřeva nebo ze dřeva černého bezu, podobně jako jiné magické a obřadní hole a hůlky. Získání tohoto dřeva, stejně pak

 

i zasvěcení hole ( zaříkání ) byly předmětem složitých obřadů. Poté stačilo, aby se hůl držená druidem dotýkala určitým způsobem i další osoby, a druidovi se "za očima" zjevila jednoznačná odpověď na požadovanou otázku ve vztahu k onomu člověku. Určitý náznak této metody se skrývá ve staroirském právnickém spise Senchus Mor, kde se dozvíme, že když se chtěl některý z mudrců o někom něco dozvědět, položil hůlku na jeho tělo nebo hlavu a "zvědel jméno jeho, i otce a matky a také odhalil každou neznámou věc, kterou chtěl..." - šlo zřejmě o variantu dnešní psychometrie."

 

,,Keltové považovali jeřáb za ochranný strom a všechny jeho části měli za posvátné. Větvičky jeřábu zdobily každý dům, obvykle se zavěšovaly nad dveře, neboť se věřilo, že mají schopnost odrážet zlá kouzla a kletby. Při keltském svátku Beltine si mladé dívky splétaly z větviček jařábu věnec, který nosily na hlavě. Z větviček jeřábu se také dělal jeden z nejobvyklejších lidových amuletů: sluneční křížek, což byly dvě zkřížené větvičky svázané nitkou. Nosily se při sobě nebo upevňovaly k oblečení. Jak víme z mnoha pověstí, druidům pak sloužily hůlky z jeřábu zejména k ochranným kouzlům. Při Lugnasadu se obřadní koláč pekl výhradně na ohni rozdělaném z větví jeřábu."

 

,,Bývalo zvykem nosit u sebe alespoň kousek dubového dřeva, křížek dubových větviček svázaný červenou nití měl moc zapudit veškeré zlo."

 

,,Někdy se zdá, že stromy nejen, že jsou schopny asimilovat naše astrální tělo, ale že sami mají podobnou složku existence nebo že dokonce existují astrální bytosti, které strom chrání nebo s ním existují v nějaké symbióze."

 

Obrazek

Hlubinná terapie (inkarnační regrese) s výpovědi klientky :

 

"Jsem v lese, v hlubokém lese. Je to nějaká stará doba. Ten les je ale živý, plný různých bytostí a forem života. Každý strom má svého ducha. Nesmí se mu ublížit, protože ta bytost ho chrání. Je to nepopsatelné, bojím se toho."

 

,,Kdyby lidi tohle dnes chápali, nemohli by připustit takovou devastaci Země."

 

,,Ty bytosti se umějí bránit. Budeme se divit, co se bude dít. Vždyť my nic necítíme, děláme jen to, co vyhovuje nám. A to není beztrestné…"

 

Obrazek

,,Byly zaznamenány dva typy případů úmrtí spojené s poškozováním stromů. V prvním případě šlo o proklínání rodinného sadu, kdy následovalo úmrtí osoby, která se takto mentálně obrátila proti živým stromům. Ve druhém případě byly uvedeny statistické výzkumy, které potvrdily, že dřevorubci umírají významně dříve než ostatní mužská populace, a to i tehdy, když vyloučíme vliv splodin naftových motorových pil a úrazy na pracovišti a smrt zeviněnou následkem těchto úrazů."

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO