Jdi na obsah Jdi na menu
 


STROM s poděkováním - STROMY smrti a nabídka KNIH O STROMECH k přečtení

14. 1. 2017

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

 

,,Milujete stromy, tak jako já?

Mám pro Vás příběh.“ 

 

,,STROM s poděkováním“

,,Představte si, že před sebou máte vysoký dub, sukovitý a pokroucený a jeho kořeny sahají až do nitra Země. Jeho větve vám brání ve výhledu na oblohu, protože stojíte přímo pod ním. Na jeho nejvyšší větve nedohlédnete. U kořenů má maličký otvor, přikrčíte se a protáhnete dovnitř a vykročíte do tmavého nitra stromu. Cítíte mech a vlhké dřevo a uslyšíte zvuk vzdáleného bubnu, který je slabý. Tápete kupředu v temnotě stromu a zvuk zní dutě a starodávně. Na chvíli máte pocit, že to tepe srdce samotného stromu. Údery jsou pomalé a pravidelné. Jejich dutý tón se dotýká samé vaší podstaty. Cesta je úzká a má strmé okraje a vrásní ji tepny a žíly stromu. Dotknete se jich, překvapí vás jak jsou teplé. Pochopíte, že v žilách všeho živého, koluje teplá krev. Sledujete kořeny stromu jakoby do samotného středu Země. Zvuk bubnu přešel v hromové dunění. Stal se vaší součástí a vy součástí jeho. Náhle spatříte otvor, projdete tímto otvorem a bubnování ustane. Zhluboka se nadechnete svěžího vzduchu. Je tu poznání a údiv projevu života. Zazní zatroubení a vy se otočíte zpět k otvoru. Pochopili jste, že Strom je průvodcem mezi světy. Když zpět vstoupíte do stromu, ztrácíte se opět v jeho hlubinách. Zhluboka dýcháte a otvorem přicházíte zpět. Mohutný dub začíná blednout s vašim poděkováním, že existuje….“

 

,,Oslovil Vás tento příběh? Doufám, že alespoň malinko.“     Ludmilka

 

,,Přečtěte si, co je napsáno

na SVATOVÁCLAVSKÉM DUBU."

Obrazek

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

,,Krásné video s mnoha informacemi, které nám otevřou nový pohled na lesní porost a neviditelné části lesa."

VYPRÁVĚNÍ O LESE naleznete na YOUTUBE:

https://www.youtube.com/watch?v=I1l_Ha9iwTg

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

surpriseStromy smrtisurprise

,,Několik mil od města Norfolk v USA roste strom smrti. V roce 1679, kdy se v Americe začal hon na čarodějnice, na něm pověsili „krásnou a zbloudilou“ Henriettu Yoker za spolčování s ďáblem a dalšími styky s démony. Posvátnému dubu přinášeli oběti, satanský dub se časem používal jako šibenice, až se strom postupně sám stal zabijákem."
,,V Rusku, v saratovském lesním závodě bokem od pěkných březových, osikových a dubových desek, ležely desky, které měly
podivně narůžovělý odstín. „Nejsem schopen je spálit. Jsou to nějaké čáry, zlobil se vedoucí závodu. A hned pověděl mystickou historii těchto krvavých desek. Přivezli na pilu kmen dubu. Když ho začali řezat, zjistili, že je kmen uvnitř krvavý a měkký. S úsilím dali dělníci desky stranou, ale nyní se k nim nemohou ani přiblížit, hned se jim dělá mdlo a bolí je hlava."


,,Podobné dva duby přivezli na jinou pilu u Brjanska. Když je začali řezat, objevili vyděšení dělníci v jejich středu lidské pozůstatky: lebky, kosti. Navíc náhle zemřel dělník, který kmeny řezal. Ze Saratova přijeli vyšetřovatel a expert. Prohlédli si desky s lidskými pozůstatky a prohlásili, že jim je přes sto let. Lékař stanovil diagnózu u dřevaře, byl to infarkt. Když se zvěst rozkřikla po okolí, přišli do závodu ze sousední vesnice dvě stařeny. Přinesly vědro svěcené vody, kropily stromy – lidojedy a doporučily dřevařům: „Spalte stromy, mnoho lidí v lese zahubily a nyní ještě pijí život z vás."

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Přečtěte si tyto knihy :

Stíny mezi stromy

STÍNY MEZI STROMY

Autor: Jan Pohunek

Setkání s neznámem, záhady, tajemná opuštěná místa, duchové či toky energií – kniha mapuje moderní legendy a pověsti, kolující o místech v krajině za hranicemi lidských sídel, jako jsou samoty, lomy, lesy, opuštěné objekty apod., spjaté dnes často s aktivitami jako urbex, legend trippping, tramping apod. První část tvoří fundovaná teoretická studie, druhou katalog pověstí především z území Čech. Ačkoli kniha není koncipována primárně jako průvodce po „strašidelných místech“ České republiky, může i v tomto směru zájemcům o problematiku dobře posloužit.

Tajný život stromů. Co cítí, jak komunikují - objevování fascinujícího světa

TAJNÝ ŽIVOT STROMŮ

Autor: Peter Wohlleben

Německý bestseller ,,Tajný život stromů" se drží na žebříčku nejprodávanějších knih a získává si nadšené čtenáře ve stále více zemích.
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, dokonce mohou dostat úpal a časem se jim tvoří vrásky. Mnohé stromy, jako například duby, spolu navzájem komunikují prostřednictvím vonných látek. V okamžiku, kdy je některý ze stromů napaden hmyzem, vysílá vůně jako signály a všechny stromy v okolí upozorní na nebezpečí.
Peter Wohlleben čerpá ze svých mnohaletých zkušeností lesníka a ukazuje nám les ze zcela nové stránky. Jeho zábavná knížka, plná nových informací o stromech a lesích, nás přivádí k úžasu nad zázraky přírody. Ve vynikajícím překladu PhDr. Magdaleny Havlové.

Kytky, stromy a můj muž

KYTKY, STROMY A MŮJ MUŽ

Autorka: Andrea Vernerová

Kytky, stromy a můj muž je název nové knihy Andrey Vernerové. Příjemné, poklidné vyprávění o tom, co obnáší zahrada, pěstování květin a stromů, propojené s příběhy přátel hlavní hrdinky, je určeno všem, kteří se ve v letním čase chtějí potěšit a odpočinout si.

Anna, starší rozvedená žena, koupila domek s velkou zahradou, plnou plevelů a náletových rostlin. Celý život prožila v Praze, celý život se věnovala své práci, a teď zjišťuje, že jsou i jiné hodnoty, pro které stojí za to žít. Začne budovat přírodní zahradu, svůj ráj na zemi. Pomocnicemi se stávají její přítelkyně, jejichž problémy a životní strasti Anna zná a mnohdy s nimi prožívá. I ona ale nakonec zjišťuje, že už nebude sama – nejen květiny a stromy se jí vedle její práce stanou potěchou, ale také její bývalý spolužák Michal.

STROMY V PTAČÍM PEŘÍ

Autor: Petr Váňa

Česká poezie

Stromy mluví - Eva Pazderová

STROMY MLUVÍ

Autorka: Eva Pazderová

Život se s námi někdy nemazlí a člověk taková období řeší, jak umí. A já začala kreslit stromy. Uzdravovala jsem sebe samu tím, že jsem kreslila. Z reakce lidí, kteří mé obrázky viděli, jsem pochopila, že pomáhají i jim. Tak vznikla tato knížka.
Někteří lidé se ze svého života „vypíší“; často tím inspirují i ostatní, aby zvládali těžkosti, které jim život přináší. Já se z něho vymalovávám. Inspirovat se stromy na mých obrázcích v tomto případě neznamená začít kreslit, ale začít se dívat na svět a na dění kolem sebe z jiného úhlu pohledu. A uzdravovat svůj vztah k sobě samému a následně i ke svým blízkým.

TAJEMNÉ A KOUZELNÉ STROMY

Autorka: Martina Drijverová

Co víte o stromech a keřích?
Nejspíš jen to, že rostou v lese, v parku či na zahradě.
Ale stromy mají svá tajemství, některé mají i kouzelnou moc.Proč se lidé klanějí dubu?
Všechny stromy i keře mají svá tajemství: buk, na který nevyleze medvěd, bříza – strom světla, modřín, po kterém sestupuje Slunce a Měsíc…
Pověsti a legendy z dávných časů vás zavedou do kouzelného světa.
A taky se něco dovíte o využití dřeva, plodů a listů stromů a keřů.

,,Přejí Vám všem krásné a pohodové čtení !"

Ludmilka

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO