Jdi na obsah Jdi na menu
 


POZNÁNÍM jsou ZÁHADY - Záhadná a podivná ZMIZENÍ - KNIHY: Záhadná zmizení, Tajemné síly a Prokletá místa Čech a Moravy

3. 1. 2017

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

wink,,POZNÁNÍM jsou ZÁHADYwink

Obrazek

,,Dlouho se zdálo, jako by byly tyto záhady vyhrazeny jen pro vyvolené osoby. Tak tomu však není. Každý zná jistě ve svém životě příhody, které nebyly v jeho rukou, v nichž bylo řízeno všechno jaksi ,,nadpřirozeně působícími silami".

,,Jsou to však často příliš osobní a posvátné zkušenosti, které chce člověk chránit před ,,útoky"vnějšího světa. Také člověk často, díky své výchově a ovlivnění, nevěří svému vnitřnímu vnímání. Přesto se však najde stále dost otevřených uší a srdcí, které jsou ochotny takovým událostem věřit.“     Ludmilka

 

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

surprise,,Záhadná a podivná ZMIZENÍ!"surprise

,,Odjakživa lidé zkoumali fenomén, proč se lidé, zvířata nebo i věci nenaleznou a případně se objeví na zcela jiném místě. Charles Fort poprvé v dějinách použil termínu teleportace. Vysvětluje se jako proces, kdy se lidé či předměty přemisťují či přecházejí do jiné formy bytí, a to za pomoci sil neznámého původu."

,,Existuje jistě množství pohádek, kdy malé děti odnášejí víly a jiné bytosti, v reálu však tyto síly nejsou vidět. V poslední době je sice moderní použít jako vysvětlení UFO, to však nevysvětluje zdaleka vše, pokud to tedy připustíme."

,,Ovšem to, o čem mluvíme, je v souladu s vírou spiritistů, že jakási síla dokáže pevná tělesa odhmotnit a následně materializovat. Jak to vysvětlují?"

,,Hmotný svět má být jakousi hustou, pomalu vibrující hmotou, zato svět spirituální je zjemnělá materie – a ta pro vnímání člověka vibruje příliš rychle. Toto je jistě zajímavá myšlenka."

,,Někteří se dokonce vrátili"

,,Nyní něco z konkrétních případů, jež byly zaznamenány:

Roku 1665 odjel muž na služební cestu do indického Goa, náhle se však objevil v Portugalsku. Případ nezůstal utajen před inkvizicí, muž byl prohlášen za čaroděje a nešťastník skončil na hranici. Byli však i tací, kteří zmizeli navěky. Roku 1809 chtěl pan Bathurst, jinak zaměstnanec britského obchodního zastupitelství, nasednout do vozu a odjet na recepci v Berlíně. Rozjel se a navždy zmizel. Jistě, mohl jej někdo cestou zavraždit, ale bylo tomu tak, nebo snad stále někde „vibruje“?"

,,V roce 1900 vešel Sherman Church do tkalcovské dílny. Víckrát ho nikdo nespatřil."

,,Nejedná se však pouze o lidi, v roce 1974 zmizeli z farmy u Manchesteru prasata, berani a telata."

,,Zajímavé je, že se v několika případech lidé ztratili, později se vrátili a znovu byli pryč."

,,V osmdesátých letech 19. století zmizelo v západním Londýně najednou více lidí a případ se vžil pod názvem „westhamská zmizení“. Jednou z prvních obětí byla maličká Eliza Carter. Ta se pak znovu objevila na ulici a povídala si s lidmi, kteří ji přesvědčovali, aby se vrátila domů. Následoval argument, že „oni ji nepustí“. Nakonec zmizela docela."

,,Podobně se tak stalo s panem Unwinem, který zmizel a znovu se objevil několikrát. Roku 1959 však zmizel definitivně."

,,Co je tedy za tím vším? Můžeme jen hádat."

Spirit

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Nabídka KNIHY k přečtení :

ZÁHADNÁ ZMIZENÍ

Autor : David Clark

 

Další dvě knihy:

1.) TAJEMNÉ SÍLY ČECH A MORAVY

2.) PROKLETÁ MÍSTA ČECH A MORAVY

Autor : Veronika Rubínková

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO